ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Религиозно събитие в Колодрума разбуни духовете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:03 / 07.04.2016Коментари (10)8702
© Plovdiv24.bg
Отворено писмо от ВМРО БНД Пловдив:

В последните дни навсякъде в Пловдив са поставени рекламни материали, които презентират провеждането на събитие "От минус към плюс", което ще се проведе в новооткритата спортна зала Колодрума. 

От сайта на събитието е видно, че става въпрос за религиозно събитие на евангелистки църкви, но липсва името на организатора, а именно коя точно евангелска църква организира това събитие и какъв точно документ за регистрация по реда на Закона за вероизповеданията притежават. 

Съгласно чл.13,ал.2 от Конституцията на Република България традиционната религия е източноправославното вероизповедание, като християнството е прието по нашите земи още в девети век. 

Много преди всякакви християнски секти да се формират и да плъзнат по целия свят със своята мисионерска задача. 

Спортна зала Колодрума е най-новата придобивка за пловдивчани, която жителите на древния ни град са чакали повече от 30 години и като такава е натоварена със сериозен обществен интерес. 

Поради всичко изложено дотук у нас будят сериозно недоумение следните няколко въпроса:

1. В обществен интерес ли е да се провежда религиозно събитие в спортна зала Колодрума на нетрадиционни за България християнски деноминации

2. Преди да бъде дадено разрешението за провеждане на мероприятието проверено ли е дали има регистрация по Закона за вероизповеданията?

3. Направена ли е проверка на сайта на събитието, за да се потърсят доказателства за «чудодейните изцеления» и да се види има ли медицински удостоверения за тези "чудеса". 

4. Има ли план-график на заетостта на залата и календар на събитията поне за година напред, за да не се налага да се запълват финансови празноти с "чудодейни събития"?

Смятаме, че администрацията на Община Пловдив дължи на пловдивчани отговорите на тези въпроси. Спортна зала Колодрума бе осветена при своето откриване лично от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай и считаме, че е неуважение към Българската Православна Църква да бъде давана за подобен род събития. 

В сайта на това мероприятие се говори за чудодейно излекувани хора и за това сме длъжни да попитаме дали има медицински доказателства издадени от съответните компетентни в България медицински власти, защото ако такива липсват, имаме сериозни опасения, че залата с огромен обществен интерес се дава на хора, които без необходимите доказателства въвеждат в заблуждение и очакване за чудодейно изцеление нашите съграждани, а това е доста близко до термина "шарлатанство".

Сектите са изключително опасни и те дават фалшви надежди на най-слабите и уязвими хора, чрез измама и обещания за чудеса. Тук е ролята на Община Пловдив да защити тези хора, като откаже спортна зала Колодрума да бъде използвана за това събитие!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Исус Христос казва: "Не всеки, който ме нарича Господ (т.е. не всеки, който нарича себе си християнин) ще влезе в Божието Царство, а този, който върши Божията воля. Истинските християни се познават по това, че приличат на Исус в поведението си, а не по това, как се наричат - било православни, католици или протестанти. Всеки, който иска искрено да върши Божията воля ще разбере това събитие дали е организирано от "опасни сектанти", или от хора, които с чисто сърце искат да споделят с другите това, което Бог е направил в живота им.
+3
 
 
Някои вече се чудят с какво да предизвикат обществен интерес... Всеки има право да проповядва каквото си иска, и всеки има право да вярва в каквото си иска. Аргументите на Славчо и компания са повече от смешни...
+2
 
 
Най-кефи като се засили да ме "защитава" и "спасява" някой такъв като Долев, Славчо или Общината... :) Вие бе, господа патриоти и борци за справедливост или незнайно там какво, реални надежди ли давате на въпросните най-слаби и уязвими хора по време на всяка поредна предизборна кампания?
+3
 
 
О,баш па като се сети човек са Долев и Славчо и ти става ясно що за"патриоти" са това.А като са омешат и с Ники Ролекса и фарса става пълен...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 07.04.2016 г.
0
 
 
Ясни са отговорите на точки от 1 до 4, а те са - НЕ. Явно финансови подбуди и/или общинска немърливост е допуснала тия демони и шарлатани да заемат залата. Вън сектите от Пловдив!
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 07.04.2016 г.
+1
 
 
В писмото питат,дали общинарите са си свършили работата този път. Не мисля,че те някога изобщо са си я свършвали,че точно този път да е по-различно.
-3
 
 
Може да се окаже накрая, че Общината изобщо не знае за това намерение на евангелистите. За никого не е тайна, че тези секти използват религията като начин за препитание на неголеми групи хора. Използват религията като инструмент за манипулиране на отчаяни от действителността хора.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: