ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Полусляп художник създава уникални макети на къщи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:54 / 11.04.2016Коментари (16)12247
©
Самоук художник създава изключително прецизни и реалистични модели на стари къщи от лепило за плочки, йод, кафе, въглища, чай, тютюн и други. Той намира материали навсякъде около себе си, но най-забележителното е, че успява да направи всичко това при условие, че е почти сляп. Историята на Ивайло Пенев от Хасково разказа екип на "Здравей, България" по Нова тв.

Ивайло е на 33 години и от два месеца е превърнал гаража си в ателие. Загубил зрението си вследствие на тежък диабет. Трудното фокусиране обаче не му пречи да успява да създаде прецизни модели на стари български къщи.

Една къща Ивайло прави за около две седмици. Най-много го бави лепенето. На Ивайло все още му е трудно да повярва, че дори има поръчки, защото само допреди два месеца е бил без работа и едва е оцелявал с инвалидната си пенсия.

"Работа съм намирал, но заради зрението са ме спъвали или хората като разберат, че имам проблеми със зрението, гледат на мен като втора ръка човек", разказва Ивайло.

Всичко това е като възкресение за него, защото досега животът все му е отнемал най-милото. Когато го приели в художествено училище, дни преди 15 септември закрили паралелката. Не се отказал и рисувал сам, но след години последва по-тежкия удар - почти ослепява.

Ивайло има стимул - да събере пари за операция в чужбина, за да прогледне отново. Вече вярва, че това е възможно. Все пак животът му е длъжник.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.04.2016 г.
0
 
 
Настръхна като видях това момче какъв талант ,колко прецизно ги изработва,изпипано до най дребния детайл тези идентични къщички за времето си.Наистина къде се продават за да си купим? Много ми се иска да му кажа ,след като има диабет ,това означава ,че му е нарушен алкално киселинния баланс на организмът му и поради тази причина трябва да го алкализира ,т.с. изкарва от интернет списъка на алкалните храни ,но най напред да си го пречисти много вода изхождане и сутрин разредена в топла водичка био сода за хляб и малко по късно лимон във вода ,това са най алкалните неща взети преди закуска .Започва да хапва всичко що е със зелен цвят ,салатки изкиснати в содена вода авокадо,зелен чесън ,лук спанак ,лапад ,коприва и мн.др.....без захар ,защото тя е най киселинния продукт.Затова диабетиците не трябва да хапват захар ,защото те са с нарушен алкално киселинен баланс.Не е хубаво да си нито много киселинен ,нито много алкален,а БАЛАНСИРАН.На принципа на везната да е в хоризонтално положение.Това е условието за прекрасно здраве.Ако това момче започне да живее по този балансиран начин ,ще прекъсне болестта си завинаги ,но само ако спазва това .Желая му от сърце да бъде настоятелен и това ще се случи.Успех!!!
Aнонимен
на 12.04.2016 г.
+1
 
 
В следствие на катастрофа имам хидроцефалия и съм епилептик! Имам машинка в главата си.,скоро отново ще започна -надявам се не,поредната работа..Баба ми беше сляпа но Велика жена-Ти също си Велик! С уважение:Ивайло Исаев
+1
 
 
Поклон пред уменията и таланта на това момче. И все пак някой знае ли как можем да се свържем с него,да си купим къщичка и да му помогнем
+1
 
 
Страхотни неща твори.Нека ни е за пример. Да е жив и здрав
+1
 
 
Как можм да се свържем с него и да си купим къщичка?
+1
 
 
На дясната му ръка е образа на Апостола!В сърцето му е обичта към България!Поклон,братле!
0
 
 
Това мом4е,не е полууспял,това мо4е е талант....добар в това което може И го прави професионално.....жив И здрав И много касмет мои,а тази статя полууспял е написана от неграмотни И зависливи хора,хора които аз се бях збласкал преди години....така 4е,не се вляии И продалйаваи напред,бади силен...иван
0
 
 
Браво!Имали кой да му каже какво мислят хората за дарбата му?
0
 
 
Някъде четох, че има страница във фейсбук където може да му се пише
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: