ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Борисов: Има корупция, започваме акции
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:05 / 14.04.2016Коментари (19)5589
©
Корупция има във всички държави. Това не е нещо, което да ни учудва. Ние никога не сме отричали, че в България има корупция и всяка наша операция доказва, че това е факт. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов след Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), който бе посветен на тема "Национална политика по осигуряване на киберсигурност", предаде агенция "Фокус" .

"Аз Ви моля да наблюдавате през следващите седмици какво ще правят службите заедно с прокуратурата", посочи Борисов. На въпрос дали очакваните нови акции ще бъдат в държавни институции, Борисов отговори: "Естествено, корупцията е в държавните институции и общините".

"В тази сфера ще продължи да се работи. Вече започна да се разплита чорапът, казано на жаргон. Вече имаме и доста защитени свидетели, дават много по-точна и надеждна информация за това, което е правено на определени места. За това казвам, че съм оптимист. Това се случва и в Германия, Франция, Щатите и къде ли не. Трябва да се подкрепят службите и прокуратурата в борбата с този бич на съвременното общество", заяви още премиерът Борисов.

При тази организация на правителството няма да допуснем бежанска вълна и явно това е проблем - търсят по най-ефективния начин да ни разклатят. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов след проведеното заседание на КСНС по темата за киберсигурността във връзка с охраната по границата.

"Как - че едва ли не правата на човека на словото, което страшно много се продава на запад", коментира той .

"Тримата афганистански бежанци се въртят по целия световен обмен", заяви премиерът.

"Няколко дни подред се заговори за свински опашки, които за мюсюлманите - като им кажеш свинско нещо то е много тежко обидно. Привърза се постепенно и моето име за тези свински опашки - чрез карикатури, второ, трето и четвърто", коментира той.

"България се справя добре, колкото и да се опитват сега заради 3 или 10 емигранти да кажат, че не се справя", заяви Борисов във връзка с т. нар. граждански отряди по границата.

"Ние приветстваме, ако някой ни дава сигнали, но в рамките на закона, както за бедствия и за аварии", каза още Борисов.

"Това съм искал да кажа. Изведнъж така се извъртя, че едва ли не демонстративно, точно със свински опашки. И аз първия път като има казах ,че свинските опашки всъщност са тези пластмасови въженца, с които саксиите връзват, много хора си мислеха, че са ги вързали, и ми писаха във Фейсбук, че са ги вързали с истински свински опашки, защото са мюсюлмани. Разбирате ли как подсъзнателно се действа на хората", каза още министър-председателят и допълни, че страната се справя добре " в тази криза, в тези условия, когато Европа тотално се провали.

"Гърция виждате, че като наши приятели за съжаление не се справят. Нито НАТО се справя в Егейско море - бежанският поток продължава. Не сработват добре споразуменията. Виждате в ЕП какви подписки се събрат, какви атаки към нашия председател Туск има. Вчера вече и Македония при един импийчмънт на президента им как ще пазят границата им, как ще се справят само можем да гадаем. В Сърбия проблеми. България в същото време, ако някой проникне през тази над 1000 км граница, бива залавян на сръбската граница, връщан обратно или пращан в бежански центрове", обясни Борисов.

Той посочи, че не сме видели такава бежанска вълна като съседните ни страни, заради превенцията.

"На Ненчев съм му разпоредил сега преди да свърша да отиде да преглежда всеки патрул от тези "меки части" в планината, където дори ТИР може да мине по черен път имам предвид. Там да наситим с повече охрана, повече армия. Горските пътища правим, съоръжения правим. Пращаме, защото искаме да си запазим държавата във вида, в който е", обясни премиерът.

Това е пореден опит да ми извадите очите. Във времето на "Фейсбук" и интернет, да сваляш информация, това е самоубийство. Да набедиш човек, че едва ли не стои за подобно нещо, Господ ми е свидетел, че не стоя, не е честно. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, във връзка с излязлата в медиите информация, че от интернет страницата на телевизия е свалена видеокарикатура усмиваща него.

"Едва ли не Борисов им разпоредил да махнат карикатурите, а с моето име и моя образ вече над 10 години куп карикатуристи си изкарват прехраната. Всеки ден - вестници, телевизии и къде ли не. Ако някой съм познавал, само съм ги поздравявал и съм се смеел като ги видя, но никога не съм си позволил на някого да каже и една дума. Не съм си позволил да кажа нищо по тази тема и на въпросната телевизия", посочи Борисов.

"Аз ли съм виновен, че някой си цензурира своята телевизия или своя вестник или, че частна медия си прави своята политика", допълни той.

Премиерът обеща да слага на профила си във "Фейсбук" всички карикатури с неговия образ, които излизат в медиите. "С това искам да докажа, че не само не са ме дразнили и нищо не са ми причинили, но и който ме познава знае, че аз нямам никакъв комплекс", обясни премиерът.

"Нито съм звънял в Нова телевизия, нито съм се сърдил", допълни той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дали има корупця? Чак не ми се вярва смятаи. :Д
-1
 
 
недоразумението альоша изцвъкано на най красивият пловдивски хълм бунарджика трябва да бъде премахнато :)
-1
 
 
бойко е пич :) квичете маймуни червеногъзи :)
0
 
 
то хубу , че има "акции", че полицайте въобще да симулират работа...
0
 
 
Да трябва от теб да започнем, тиква проста крадлива!!!!!
0
 
 
ти си първия сикаджия от наи големата корупция на България
-1
 
 
Не говорете глупости,това е най честния човек в държавата
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: