ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Оператор ще решава как и кога да променя програмата за регулиране на трафика в Пловдив
Автор: Мариана Панчева 13:05 / 21.04.2016Коментари (16)6612
© Plovdiv24.bg
Оператор ще решава как и кога да променя програмата за регулиране на трафика в зависимост от натовареността. Това съобщи зам.-кметът по транспорт Златин Велев по повод задръстванията около дните преди празниците, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

В центъра за управление на трафика вече - освен системата, която регулира трафика, работят и оператори, обучени в набор от програми за различните часови диапазони. Така, в зависимост от ситуацията, служителите могат да вземат решение да променят програмата. 

"Ако за даден ден е заложено, че програмата за натоварен трафик трябва да сработи в 17 часа, но е последният ден преди празници и трафикът се натовари още в ранния следобед, тогава те могат да изместят програмата за натоварен трафик в по-ранен час", поясни Велев. 

"Програмата е с различна продължителност на сигналите - при по-слаб трафик те се извъртат по-бързо, когато колите са повече, циклограмата е с по-голяма продължителност, за да може повече автомобили да преминат през кръстовището."







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
КМЕТЕ кога АДЖЕБА ще има реално работещи умни кръстовища. Колко месеца минаха, а управата още умува за различни варианти за контрол на трафика. Кога се писа че проекта се приключва, кога още се променят нещата.
+2
 
 
От 21 век се връщаме 1961 година! Голям скок назад във времето. Този оператор ако е влезнал във Вайбър и си чати с някоя разгонена лелка ще си откараме на светофара докато се сети!
+1
 
 
Ще споделя една информация, която научих случайно от доверен човек. Понеже не ме вълнуваше особено, не и` обърнах голямо внимание и може нещо да не го предавам точно. Та, системата със светофарите е била наистина самообучаваща се и просто е трябвало да се инсталира, да се пусне и да се изчака известно време да влезе в ритъм. Но, умниците, които се занимавали с това, решили на своя глава (или притиснати от началниците) да ускорят процеса на обучение, като пипнат в тук-там в програмата, настройките и т. н. В резултат всичко се скапало, в момента системата не се обучава и едвам е закърпена да работи горе-долу. Подобно вмешателство не се покрива от гаранцията на производителя и ще струва пари да се оправи, а и ще бъде излагация, затова си траят. Аз го вярвам това, но, както казах, не ме интересува и не съм търсил подробности.
на 21.04.2016 г.
+1
 
 
Нали датчиците над пътните платна щяха да отговарят за това нещо и да го правят автоватично а то какво стана умните светофари не били толкова умни. Защо на кръстовището на България с Априлов от трите посоки движението е добре а откъм моста се събират толкова коли по моста че ако не беше ремонтиран преди година досега да е паднал отново в реката! Толкова ли немогат умните светофари да откраднат някоя секунда от другите потоци и да дадат спестеното на онези от моста?
на 21.04.2016 г.
+1
 
 
Операторите трябва да имат предвид и дни като вчера, когато синоптиците излъгаха, че ще вали и "дъждовниците" се метнаха на колите си и предизвикаха напразни задръствания. Днес се дишаше къде къде по-свободно.
+5
 
 
Тази система работи със самоубочаващ се софтуер, който динамично да сменя времето на светофарите, вие пак искате да ни върните назад. Ще стане програма предлага решение спрямо данните, които е субрала и Гошето обаче е решил, че той знае повече и ще си сложи неговата си програмка. Досега един светофар не се е сменил динамично, и събота и неделя си киснем по 90 секунди като дебили на празните улици на града. Пак ще побългарим работата, щом човек ще решава кога да пуска предварително уточнената програма, не знам за какво ви бяха сензорите, които отчитат колите? Може би да си правим статистика. Нека да видим дали един светофар по бул. България ще се смени през събота и неделя , дълбоко се съмнявам. Между другото празниците се знаят като дни, и се знае кога се натоварва трафикът дори без сензори, може да се зададе точен час за пускане на "програмата" и без да даваме пари за още оператори по празниците.
+8
 
 
Нали чакахме софтуер. Пак ще побългарим работата. Колко ще са операторите, за да сметнем разходите?
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 21.04.2016 г.
+3
 
 
Похвално! От февруари досега минаха два месеца,докато им дойде на ума. Пак бързо са се сетили като се има предвид какъв е коефициента им на интелигентност и КПД-то им при работа.
+3
 
 
Това е хубаво, мисля, че отдавна трябвваше да е така!
+5
 
 
Кажете поне кои ще са оператори за да знаем коя майка да псуваме :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ЕС-Китай
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: