ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Бойко Борисов: Не ме е страх от Слави Трифонов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:10 / 26.04.2016Коментари (9)9492
© Plovdiv24.bg
Пресцентърът на Народното събрание разпространи стенограма от срещата на лидерите на партиите от мнозинството за спорните промените в Изборния кодекс.

"Искам всичко това да стане публично и нашите решения да са в услуга на обществото, а не в услуга на ГЕРБ", казва премиерът Бойко Борисов в началото на срещата, която започва с обсъждане на въпроса за изборните секции в чужбина.

"Нямаме идея да прецакваме ДПС - уверява лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Притеснението е за Турция. (...) Не трябва да си правим илюзии, че за следващите избори Ердоган ще бъде лоялен да не ни се меси във вътрешните работи. (...) Имаме ли интерес в нашия парламент да се появи още една етническа партия?"

"Район "Чужбина" отпадна като възможност, защото нямаше откъде да се вземат тези депутати технически - обяснява Цветан Цветанов. Говорим за развитие на Северозапада, но няма как да отидеш във Видин и да кажеш, че са добри и ги развиваме, но ще имат само два или само един мандат."

"Има 28 области. На ден да посещаваш по една област, пак отиде месец", аргументира Бойко Борисов запазването продължителността на предизборната кампания на 30 дни.

"От Реформаторския блок с активната регистрация ние направихме труден компромис", признава вицепремиерът Меглена Кунева и призовава за по-активно въвеждане на машинното гласуване в замяна.

"Не трябва държавата да се задължава да прави референдумите в един ден, нито категорично да се забранява. Може да има различни избори, предсрочни избори, може да се използва дадена ситуация и да се направи", казва премиерът Борисов.

"Преди 2018 г. няма как да стане", признава вътрешният министър Румяна Бъчварова по темата за въвеждане на гласуване по интернет.

"Аз нямам страх от Слави Трифонов. Добре дошъл на избори, когато иска!", казва Борисов по отношение на предстоящия референдум, иницииран от "Шоуто на Слави" 

"Разбира се, тогава няма да има по три часа на ден в национална телевизия възможност да си прави своята политика."

"Хората не разбират - регистрация, дерегистрация, активна регистрация, квадратчета, кое ще се брои, кое няма да се брои", обобщава хаоса с промените в изборното законодателство премиерът.

"Проблемът е, че като цяло част от нас са подплашени от медийната реакция. Медийната реакция е това, което ни събира тук от страховете случайно да не изгубим част от своя рейтинга... не особено висок, в парламента особено, признава лидерът на НФСБ Валери Симеонов. От задължителното гласуване толкова отстъпки направихме, че остана само думата "задължително".

"Нека да си говорим сега малко по-прагматично, нещо, което естествено няма да го кажем пред медиите. Откъде накъде българската държава ще отваря секции навсякъде, където някой заяви...", откровеничи Симеонов.

"Вероятността за вето е над 90%", казва главният секретар на президента Плевнелиев Росен Кожухаров по отношение на отделянето на референдумите от изборите.


Още по темата: общо новини по темата: 265
29.07.2017 »
18.02.2017 »
25.01.2017 »
23.01.2017 »
19.01.2017 »
19.01.2017 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хахаха двама мафиоти се карат за повече пари.
-1
 
 
Тиква си и тиква ще си умреш.Референдума е иницииран от НАС,700 000 БЪЛГАРИ на които им писна от това да се подигравате с тях,да си играете с цените на горивата както си искате с картелите,с цените на тока,винетките и какво ли още не,а в същото време си теглите заем от 16 млрд. гласувате си високи заплати,нови лимузини,а за пенсионерите 30-40 лв. за Великден.Е браво.
+8
 
 
Най накрая един свястен закон.Кой в Сащ,Англия ,Германия го интересува тази страна България.Така ,че най накрая никой в чужбина няма да гласува и най вече в Турция.Кой е този който е заплакал в чужбина ,че няма да гласува.Няма такъв защото в целия свят не могат на избори да се съберат 5-6 хлд освен в турция но какво общо имат тези там с България.
+1
 
 
Ами мафиот от мафиот страх ли го е :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: