ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Експерт: На пътя се води война, Пловдив е в челото на антикласация
Автор: Мариана Панчева 12:56 / 27.04.2016Коментари (19)8580
© Plovdiv24.bg
15 младежи на възраст от 18 до 25 години са загинали в тежки катастрофи само от началото на годината в страната, 279 пък са ранените - повечето от тях тежко, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Данните изнесе старши комисар Благородна Макева, зам.-директор на Главна дирекция "Национална полиция" на форум, целящ популяризиране безопасността на пътя сред пловдивските туденти. 

По думите й превишена скорост продължава да е убиец номер едно на пътя - 50% от всички смъртни случаи и 37% от всички катастрофи през миналата година са причинени по този показател.
 
На второ място се нарежда отнетото предимство, следва карането в насрещното движение и отнемане предимството на пешеходци.

Пловдив е един от градовете с най-висок пътнотранспортен травматизъм, посочи още ст. к. Макева - 15% от всички загинали за 2015 г. са само от Пловдив и областта. 

"На пътя наистина се води война", коментира тя и призова всички участници в движението - водачи, пътници, пешеходци, велосипедисти, мотористи, да бъдат отговорни и особено младите, които подценяват тази отговорност. 

Провеждащият се в Пловдив студентски форум по пътна безопасност е под мото "Животът е с предимство! Рестартирай правилата!" и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Пътна полиция и Българска асоциация на пострадали при катастрофи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
е нали сега карам курсовете нищо особенно не ни учат
0
 
 
Единствения фактор за ПТП-тата в цялата ни страна е МАНТАЛИТЕТА !!! Когато хората сме с мислене на маймуни, би трябвало да се задействат съответните институции, но какво правим като и институциите ни са маймунски !?
+3
 
 
И какво следва от БЛАГОРОДНО предоставената статистика? Ако преброя инцидентите в квартала и ги изнеса пред обществото, мога ли и аз да се закича с чин ст. к. ? Как не са се усетили НСБОП да почнат да дават статистика за тежки престъпления и трогателно да помолят престъпниците: "недейте така, няма да ви закачаме, но не правете така - вижте какви цифри се получават".
+4
 
 
Тая Благородна освен да изнася статистики, за какво е "главен комисар"? Войната на пътищата се води основно от нехайството на държавата и КАТ.
на 27.04.2016 г.
+7
 
 
Когато общинските органи търпят кратери по улиците и пътищата,когато на пътя липсват контролните органи,които трябва да помагат, контролират и санкционират движението,когато липсва самоконтрол и когато законите се прилагат избирателно, резултатите са на лице.
+3
 
 
Води се война, защото с 30 учебни часа няма как да се научиш да шофираш, добавяйки навярно многобройните купени книжки и изтъканите от комплекси хора в България, последствията са такива, че всеки ден на пътя ще се намери поне 1 състезател да се фука, че 15 годишната ламарина може да вдигне 40 км над ограниченията или да демонстрира, че за него законите не важат.
+2
 
 
Всичко е по план. Какво няма да са изнервени всички по пътищата. Една равна улица няма в града. Даже основните булеварди и маршрутите на градския транспорт са в трагично състояние. Да не забравим новата "успокоителна" мярка, която кмета ще предприеме с махането на гаражите. Така всички ще се успокоят на максимум, знаейки, че даже и да си плащат, пак ще спират на улицата и пак колата остава под открито небе и пак всеки наркоман е добре дошъл да си вземе каквото пожелае. Успокоението продължава и със строителството на нови кооперации с безобразна гъстота. През квартали като Кючук Париж или Смирненски не може да се мине, камо ли да се паркира някъде. Не са виновни регистрационните номера. Келеши има и в центъра на София и в Горни Дъбник.
+4
 
 
РВ не означава непременно, че е от Пловдив! Колко селтаци от други области се качват на РВ и петнат името на Пловдив!
0
 
 
пална трагедиа...особено тези хората с бмв колите са наи опасни заштото карат наи барзо..
+2
 
 
В Пловдив чобаните са от друга порода-по-нахални,по-диви,по -безкрупулни,незачитащи никакви правила и задръжки,все ядосани от нещо,все принебрегвани,с една дума МАЗНИ ДЕБЕЛИ БИЗНЕСМЕНИ ЧИЧКОВЦИ И ТЪПИ САПИЕНСИ СЪС САМОЧУВСТВИЕ ОТ ЖЕНСКИ ПРОИЗХОД И МАЛКИ ГАМЕНЧЕТА ,БЕДНИЯТ ЮЖЕН ПРОВАНС-ФАКТ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Проблеми между шофьори от масовия транспорт и пътници
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: