ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Проведе се общо събрание на Асоциацията по ВиК
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:05 / 27.04.2016Коментари (0)3440
©
Днес в Областна администрация Пловдив беше проведено редовното заседание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от "Водоснабдяване и канализация"ЕООД Пловдив.

Председател на Асоциацията е областният управител Здравко Димитров и членове-представители на общините от област Пловдив в общото събрание на АВиК Пловдив, имащи право на глас. Присъства и Управителят на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Пловдив Спартак Николов. Общото събрание премина по следния дневен ред:

Приемане на годишния отчет за дейността на Асоциация по ВиК - Пловдив за 2015 г; Приемане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на Асоциация по ВиК - Пловдив за 2015 година; Приемане на бюджета на Асоциация по ВиК - Пловдив за 2016 година; Предоставяне на информация за новопридобити активи - ВиК системи и съоръжения от членовете на АВиК Пловдив, които следва да бъдат предоставени на ВиК ЕООД - Пловдив по реда и условията от Договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и предоставянето на ВиК услуги на потребителите срещу заплащане със съществуващия ВиК оператор - "Водоснабдяване и канализация" ЕООД.

С пълно мнозинство бяха приети годишният отчет за дейността и за изпълнението на бюджета на Асоциацията за 2015 година. Единодушно беше приет и проектобюджетът за 2016 година, като всички членове на АВиК Пловдив се ангажираха да обезпечат своевременно своите вноски.

Асоциацията по ВиК е създадена за реализиране на цялостна реформа на ВиК сектора, която е насочена към подобряване качеството на ВиК услугите за потребителите.

Една от най-важните стъпки за постигане на целта е сключването на договора между асоциацията по ВиК и определения ВиК оператор, който беше подписан на 28.01.2016г. и влезе в сила 01.04.2016г.

Със сключения договор всички ВиК активи посочени в него се считат приети за стопанисване, поддържане и експлоатация от действащия на обособената територия ВиК оператор - "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Пловдив, който приема да стопанисва, поддържа и експлоатира ВиК системи и съоръжения, както и да предоставя ВиК услуги на потребителите.

С договора са регламентирани начина и условията за предоставяне на ВиК оператора на новоидентифицирани публични активи, съществуващи преди датата на влизане в сила на договора, които са от съществено значение за предоставяне на услугите, както и на новосъздадени или придобити по друг начин публични активи след влизане в сила на договора.

На заседанието членовете на Асоциацията бяха запознати с постъпили искания за предоставяне на експлоатацията на ВиК ЕООД Пловдив на новоизградени ВиК обекти, в това число пречиствателни станции за отпадъчни води и водопроводни и канализационни мрежи в населени места на територията на общините Първомай, Лъки, Раковски, Садово, "Родопи" и "Марица".

Целта на Асоциацията е да работи активно в посока на подобряване състоянието на водопроводната мрежа в областта с цел снижаване на разходите и по-високо качество на услугата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: