ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Деца от Пловдив към шофьорите: Давайте път на пешеходците!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:34 / 04.05.2016Коментари (14)6573
За втора поредна година в ЦДГ "Светла" в район "Западен" отбелязаха Седмицата за пътна безопасност. Тази година децата извървяха разстоянието между детската градина и СОУ "Свети Свети Кирил и Методий", като показаха, че знаят отлично как се пресича натоварена улица. 

В инициативата "Безопасният път до училище" се включиха кметът на район "Западен" Димитър Колев, неговите заместници Нонка Симеонова и Георги Георгиев, началникът на отдел "Образование" Веселина Балджиева, директорът на градината Людмила Тошева, както и Стойчо Яковски от сектор "Пътна полиция".

Освен че извървяха символичното разстояние от детската градина до училището, децата с помощта на кмета Димитър Колев поставиха специален знак с логото на ЦДГ "Светла" до една от пешеходните пътеки на улица "Солунска". 

По този начин те искат да напомнят на водачите на моторни превозни средства да бъдат внимателни и да дават път на пешеходците. След като се завърнаха в детското заведение, всички малчугани получиха сертификати за успешно преминато обучение по пътна безопасност. 

Това не е първата подобна инициатива на ЦДГ "Светла". Миналата година децата спираха за около час движението по улица "Солунска" и с помощта на пътни полицаи раздаваха на шофьорите стикери, призоваващи ги към







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво,деца!Сега трябва да кажете на своите майки,че трябва и те: - да си слагат коланите; - да не плямпат непрекъснато по тАлАфоните - колата не е телефонната зала на Централната поща; - да не ви държат на предната седалка,а на специалните столчета - те са измислени за вашата безопасност.
0
 
 
Аз видя ли пеш. пътека си пресичам. Това, че шофьорите карат с по 70-80 и нямат много намерение да спират си е техен проблем. И още повече, ако ме блъснат
на 05.05.2016 г.
0
 
 
1 грам превенция е много повече от килограм лекарства....За съжаление все по-малко се прилага в БГ!!!
0
 
 
Абсолютно съм съгласен, с този призив! Обаче: мили деца обяснете на вашите баби, дядовци, майки и по големи сестри и братя да пресичат когато свети зелено човече, че се пресича на пешеходната пътека, а не на 2-3 метра преди или след нея.Да подхождат фронтално към пешеходните пътеки, а не да се хвърлят от тротоара по посока на пътеката намираща се на метри от тях! И най- важното: обяснете им, че не са безсмъртни, нека първо се убедят, че приближаващият автомобил ще спре и чак тогава да пресичат! Пълно е с пияни, дрогирани и всякакви неадекватни шофьори!
+1
 
 
Шофьор към пешеходци - да престанат да изскачат все едно са богове и колите спират за 1м, също така като искат да им се спира да гледат към мен, а не в другата посока. Преди спирах на всяка пешеходна пътека, но просто ми писна... Намалям, пресветвам на чичкото и той ми маха с ръката да минавам, на следващата пешеходна 2 лели чакат да пресечат обаче гледат на другата страна. Продължаваме към следващата където някаква дебилна тинейджърка с телефон в ръката пресича едва едва и си мисли че ти си длъжен да я чакаш 5мин да пресече 5 метра.. Съжалявам драги пешеходци, но на 90% от вас не заслужавате да се спре, да си правим мечешки услуги.
0
 
 
Тази маркировка от тип зебра тип сиво магаре стана.
+1
 
 
А ,добьр ден!!!!За какьв Европейски град ставаше вьпрос?????
+2
 
 
Хубава инициатива, но трябват много подобни, за да се научат повечето малоумници да се движат разумно в града и да спират на пешеходците. Свикнал съм, но продължавам да избеснявам всеки път, когато пешеходец ме поздрави, че съм спрял на ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА. Не виня хората за поздрава, но просто това ми напомня докъде сме я докарали...
0
 
 
Чудесно,браво и на децата,и на организаторите!Никак няма да е лошо,ако децата напомнят това ЕЖЕДНЕВНО и на родителите си! (y)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: