ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Кметът за исканите от Локо терени: Те са близо 200 дка, говорим за много сериозни цифри
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:04 / 09.05.2016Коментари (38)8219
© Plovdiv24.bg
Собственикът на Локо Христо Крушарски и Председателят на съвета на директорите Румен Руйчев внесоха предложението за ползване на общинските терени преди месец
Кметът на Пловдив Иван Тотев обяви, че предложението на ПФК Локомотив Пловдив за безвъзмездно отдаване на почти 200 дка общинска земя ще бъде внесено на предстоящата сесията на общинския съвет, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"За тази цел община Пловдив ще възложи съответните оценки на лицензирани оценители, тъй като това е част от документацията за сесията. До края на седмицата ще изготвим тези оценки. Надяваме се, че до вторник всичко ще е наред", заяви Иван Тотев.

Той припомни, че предложението е за дарение на 120 дка на територията на стадион "Локомотив" плюс още 77 дка в ЖК "Тракия" - близо до Парка на репресираните, между Блок 314 и Блок 99.

"В момента не мога да кажа това каква стойност ще бъде. Но имайте предвид, че миналата седмица направихме сделка в "Тракия" за 15 дка срещу 4 милиона лева без ДДС. Така че тук говорим за много сериозни цифри", уточни кметът на Пловдив.

"Целта на комисията от оценители е да информира Общинския съвет колко тежи това решение, измерено в пари и вече да остави Общински съвет да вземе съответното решение дали е склонен за такова удовлетворяване на искането на Локомотив", каза още Иван Тотев.

Още по темата: общо новини по темата: 98
06.10.2016
31.08.2016
26.08.2016
25.08.2016
23.08.2016
19.08.2016
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Господин кметът и господата общински съветници не бива да забравят, че ние не сме Стара Загора и че Пловдив има 4 футболни отбора и ако общината наистина иска да помага на футболът в градът, то това трябва да е за всички! Моля да не бъда нападан на клубна пристрастност, коментирам го като пловдивчанин!
0
 
 
Ами то и стадион "Лазур" е стадион но в скоро време ще е жилищен комплекс. Като му го подарят, един ден да не се събудите без къща. Да продаде всичко на някой друг който ще строи МОЛ или жилищни сгради. Най-добрия вариант за вас е концесия. Не се ли наиграхте с Марешки та сега следващия ви къпе. Прекалено пресни са стадион Лазур или колодрума , там дружеството замени половината си земя за да може да се построи зала. Но първо си направиха жилищните сгради, продадоха си ги, пък после нямало пари за залата.
+1
 
 
В Тракия Общината има десетки хектара земя. 70 декара за спортна база с детска насоченост, каквато сега няма, са нищо. Да седнат и да се разберат. На хората, които плюят по тези намерения, а същевременно ръководството на отбора им и иска помощ от Общината за довършване на стадиона, могат добре да се замислят каква връзка биха имали двата проекта...Досега ОС се е съобразявал с общественото мнение и е разпределял по равно помощите! Но е лошо, когато често тук чета само гламави мнения, продиктувани от някаква простовата злоба!
+4
 
 
Грозник, престани да разпродаваш Тракия. Единственият квартал с останало пространство, а ти, тъп г*з, си решил да го бетонираш до последно. Много разочароващ и деградирал кмет.
+5
 
 
Не ми беше работа да влизам в тази тема, но г-н Тотев, ако въобще се е изказал по този начин, въвежда в заблуждение аудиторията, подценявайки нейната интелигентност. В случая, очевидно, не става дума за 200 декара дарение, защото в тази цифра влиза площта на стадион Лаута. За тази площ въобще не бива да се говори, защото тя вече е стадион и очевидно нищо друго няма да бъде в бъдеще. Очевидно иде реч само за терена в Тракия, за който са водени разговори преди време. Не знам каква му е мисълта на кметът, но дано да не става дума за пропусната корупционна схема. Просто не желая да мисля в тази посока, макар че доста тротоарна информация се натрупва в тази посока....
+1
 
 
Абе защо жълтите папагали само не са съгласни ?Как на тях им дадоха земя в Коматево и развалиха казана на хората.Страх ги е ,че наистина ако Крушарски вдигне стадион и база ще е апетитна хапка за всеки следващ спонсор и инвеститор.Всеки ще иска да вложи в отбор с хубав стадион база и традиции.Да не говорим ,че господин Крушарски е с много по прозрачен бизнес отколкото Цецо лъжата.Но за тях има за Локото няма .Ами ще има протести и като се струпа агитката на Локомотив Спартак и Марица пред общината тогава ще видят .Папагалите не ги смятам ,те са богопомазани винаги !
0
 
 
Хитрец си ти Андрешко, хитрец си. Земя за 500 милиона срещу обещания за строеж на стадион и база за максимум 30-40 милиона.Само че за целта трябва да раздадеш по 500 000 на онези празни тикви в общинския съвет, които искаха да гласуват за стадион Пловдив 185 милиона.В противен случай не знам кой трезвомислещ човек ще одобри подобна глупост. Ако се приеме веднага всички фенове на протест пред общината срещу явно неизгодната за пловдивчани сделка.
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 09.05.2016 г.
+3
 
 
Това са шменти-капели на Узунджията, дето подлъгва Крушара. Това няма да мине през Общинския, защото срещу терените - Крушара ще даде голи обещания. Той няма парите да строи стадиона, а да го чака някои да строи жилища, да продава и печели, че чак тогава да почва стадиона - тая ще стане надяй се пу..о на пиян х.. , също като комплекса до Колодрума.. Айде, у лево.
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+10
 
 
Ще изкажа лично мнение. Да оставим на страни фенските "страсти". Много "инвеститори" и "бизнесмени" минаха и заминахина през спорта и не само спорта в гр. Пловдив. След тях остана разруха. Т.е. Ние Пловдивчани продължаваме да плащаме за тяхните "изпълнения". Нямам нищо против всеки който е готов да вложи и един лев за Пловдив. Подкрепям идеята на г-н Крушарски за развитие на ФК Локомотив. Ще подкрепя идеята като гражданин на любимият ми Пловдив, при едно условие. Думите "Безвъзмезно ползване" да се заменят с "КОНЦЕСИЯ". 35 години за спортните съоръжения и 50 години за жилищните сгради. По този начин ще бъдат защитени интересите на всики и на Пловдивчани и на ФК Локомотив. Защото пак ще повторя примери много. Един "Колеж" до никъде, една трибуна и тя до кота"0". Успех на за развитието на спорта в най - футболният град на България!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Изборът е направен! В Локо решиха къде ще проведат лятната подготовка
Фенклубът на Локо с емоционални кадри на фона на "Радост и тъга"
17-годишен талант тренира с представителния отбор на Локомотив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: