ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанин: Изнудване, разправии и унижение в "Кауфланд"
Автор: Васил Динев 09:18 / 10.05.2016Коментари (211)97672
© Google
Тук има:
Редовен читател на Plovdiv24.bg разказа за неприятно изживяване в магазин "Кауфланд" в пловдивския квартал "Тракия". Ето и емоционалния му разказ:

"Привет, уважаема редакция. Чудех се дали да се занимавам въобще, но след загубата на почти три часа ценно време и унижение от страна на служители в магазин от веригата "Кауфланд" в "Тракия" в Пловдив, реших да ви пиша, и да предпазя евентуално други хора от подобни главоболия.

На 08.05.2016 г. около 17 ч. със семейството си влизаме да пазарим във въпросния магазин. Бях със съпругата си и бебе на 11 месеца. Напълнихме количката и се отправяме към касите.

След поставянето на продуктите на касовата лента ми направи впечатление първо, че касиерката умишлено отдели всички плодове и зеленчуци за накрая. След което ги взе, маркира ги един по един и нищо не каза.

Вдигна слушалката и се обади някъде. Плащам покупките на обща стойност 109 лв. и напускаме касите. Малко след тях изскочи младо момче, може би скоро навършило пълнолетие, и се представи за служител ''следкасов контрол". 

Помоли ме да се отбием встрани и да ни провери покупките. Започна се едно ровене и вадене на неща от торбите в количката, като че ли талибани минават митническа граница на ЕС. 

Момчето извади само зеленчуците и плодовете и започна да ги мери на контролна везна в коридора на "Кауфланд". Отчете дребни разлики в различните торбички плодове и зеленчуци - на обща стойност 6 лв. 

Според тяхната везна аз съм злоупотребил и съм се опитал да ощетя дружеството. И ме привика да го последвам през врата с код за достъп и да поговорим насаме! В този момент дадох ключовете за колата на съпругата си и я изпратих с детето да отиват в колата, понеже то има своите нужди (кърмене, преобличане и т.н.).

След като те тръгнаха, момчето, представящо се за ''следкасов контрол", ме привика през врата по едно коридорче, с цяла количка с продукти и въпросните плодове и зеленчуци и ме въведе в една стая, наричана "медицински кабинет". В нея имаше медицинско легло-лежанка, което беше мръсно, цялото в петна и следи от пръсти кръв около подглавника на леглото. 

На това легло постави всичките 6-7 различни артикула плодове и зеленчуци. И започна едно изнудване. Изнудване за това, че аз съм нарушител според тях и искаха да платя наказателна глоба в размер на 150 лв. 

При което аз възразих, разбира се, и попитах къде е проблемът. Тогава дойде и втори човек охрана при нас в стаичката и започнаха двамата да ме убеждават, че аз съм страхотен нарушител и трябва да си платя глобата. 

Попитах дали не мога да си платя разликата, щом има такава, или просто да върна въпросните продукти - "Не", отрязаха те и продължиха да настояват за глобата в минимален размер от 150 лв. 

Които освен това искат да извадя и платя сега и веднага! Обясняваха ми как много хора си патили всеки ден и всички си плащали, само аз съм се запъвал, при положение, че съм виновен. 

Казвам им "Господа, нека да си платя разликата и да се разберем", но те "Не! Глобата може да я намалим малко, примерно на 100 лв., но глоба ще има". В този момент разбрах, че с тях явно няма да изляза на глава и помолих да извикат управителя на магазина. 

След около 2 минути се появи той, като само си подаде носа през вратата и попита какъв е случаят. Почвам направо аз да му обяснявам какво е станало, той първо въобще не се представи и с абсолютно пренебрежение само повдигна глава и с отработен лицев жест даде знак на момчето с думите "Максималното" и си тръгна. 

Момчето и охранителят с него продължиха да ме изнудват да платя глоба, като вече дори не можело да е 100 лв., както преди малко ми казаха, а направо 150 лв. На мен вече ми падна батерията на телефона и се наложи да отида до колата да взема телефона на съпругата си и да й кажа поне тя и детето да се прибират и да не ме чакат. 

Върнах се в магазина. Момчето трябваше да ме чака пред въпросната врата до касите, но него го нямаше. Попитах най-близката служителка на касата дали може да извика служителя "следкасов контрол". Тя с учудване ме изгледа и каза: "Няма такива служители. Сигурно имате предвид охраната". 

И повика охраната. Дойде отново въпросното момче, отвори ми вратата с кода, през която минаваме и където бяха количката с продуктите ми и "медицинската стаичка". 

Влязохме пак вътре. И момчето на свой ред ме пита дали съм успял да намеря парите? Казвам му, че не съм и не съм търсил. В този момент разбрах, че с него на глава няма да изляза, и го питам "Добре, кажете ми какъв е вариантът да си тръгна оттук, ако нямам при в себе си? Какво става?". Той: "Ами звъните на роднини, приятели и намирате сумата. Иначе ..... няма как".

"Добре, казвам аз, тъй като вие нямате право да ми взимате личните данни, за да си попълните формуляра, според който искате да ви платя 150 лв., повикайте полиция, да ми вземат данните, да си взема нещата и да си тръгвам, защото нямам време да се занимавам с глупости". 

И така, след мое настояване извикаха дежурен екип на МВР, след дълго чакане пристигнаха двама служители, които заедно с мен, момчето (касов контрол) и управителя влязохме в "медицинския кабинет". 

Там пред полицаите обясних всичко и помолих пред тях дали мога да снимам условията, в които ме задържат, и мръсната кушетка, оцапана с кръв, върху която слагат хранителните продукти, които консумират хората (в случая и бебе).

Служителите на МВР на свой ред ми отговориха, че не е редно в частен обект да снимам. Разправиите продължиха, управителят изведнъж стана по-нисък от тревата и думичка не каза. Аз на свой ред го питам:

"Господин управител, преди малко не ми се представихте, а нямахте и бадж с името Ви първия път. Кажете моля сега как да се разберем?".

Предложи ми вариант, опитвайки се да се направи на мъж, да оставя продуктите си вместо обезщетението от 150 лв., без да ми връщат парите.

Аз отказах, разбира се. "Откъде на къде ще ми вземе покупките и няма да ми върнете парите? И на всичкото отгоре погледнете в какви условия ме държите и уж ме проверявате!".

Омекна още повече и се съгласи с това, за което аз настоявах от самото начало, тоест да си платя разликата в грамажа и да се приключи въпросът. Така и стана в крайна сметка, но всичко това ми струваше ужасно много нерви и напрежение, да не говорим на кърмещата ми съпруга как се е отразил един такъв стрес, и близо три часа време.

В известна степен ме карат, като клиент да им върша тяхната работа, като поставят клиентите в ситуация сами да си теглят стоките и да ги етикират. Не на контролна везна само за проверка, а с поставяне на етикет. 

При везните за теглене няма ясно обозначен инструктаж за работа с машините, хората не са длъжни да могат да работят с тяхната техника по най-прецизния за тях начин. 

Да не говорим за множеството възрастни хорица, които многократно се е случвало да ме викат за помощ, защото не знаят как се борави с тях, а и недовиждат някои от тях. 

Какво ще стане с пенсионерка, която погрешка тегли 2 килограма банани, а вместо това натисне и маркира бутон за моркови? След касата ще я спрат и ще и вземат пенсията ли? 

Не съм изнесъл артикул, който не е в касовата бележка, не съм скрил или откраднал някоя стока, просто има грешно измерено тегло и за това искат да глобят хората със 150 лв. 

А касиерката съвсем съзнателно пък вижда грешката и ме оставя да напусна касата, като сигнализира на някой да ме спре. А какъв документ ще издадат за тази глоба ми е много интересно? 

Какво ще пише на касовата бележка? Или най-вероятно няма такава, а парите може и да нямат следа. И въобще не бих се учудил, ако се разпределят по някаква схема между управител, охрана и касиерка. 

Безкрайно грубо и арогантно отношение от служителя ''следкасов контрол'', охрана и управител!!!

Това е възмущението ми, изразено в писмо до Комисията по защита на потребителите. Предстои официално подаване на жалба в полицията и евентуално в прокуратурата впоследствие. Поздрави. Ваш редовен читател".



Още по темата: общо новини по темата: 62
06.01.2024 »
13.04.2023 »
17.03.2023 »
10.07.2022 »
27.06.2022 »
12.05.2022 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Не стига ,че краде ами и реве.Не разбирам кантара ,как тъка се появиха тези зеленчуци?Този човек е много нагъл и безсрамен.
+3
 
 
Като започнат да глобяват всички тарикати, които теглят по 2-3 неща и после си допълват торбичката, тогава ще се оправят нещата. Именно плодовете и зеленчуците са най-честото нещо, което се краде. Иначе искате честност, но вие самите не сте честни. Една опитна касиерка винаги може да разбере дали имате половин или един килограм от плодовете или зеленчуците в торбичката. Не става въпрос за грешен етикет, защото това е масово и никой няма да ви спре след каса за грешен етикет, а разликата в грамажа и то за 6 лева си е кражба и са в правото си да ви глобят. Още с влизането в магазина ясно пише, че има видео наблюдение и ако откраднете има глоба, така че жалването ви е напълно безмислено. Вие сте си виновни!
0
 
 
Имал съм почти същия проблем в Кауфланд но мен ме обвиниха че съм откраднал дъфки опитаха се да ме водят и мен по някакви стаи но неим се получи защото дерекно се обадих на 112 за да доиде полиция и да ме претърси естествено доиде полиция но дъфки не намери и си тръгнах като пич несам им крал дъфките просто са сложили некви тапаци да им следят камерите
Aнонимен
на 11.05.2016 г.
+4
 
 
Отне ми толкова много време да прочета всичко и съжалих. Как може да се жалвате и да си търсите правата, та даже и в КЗП, при условие, че, няма как да не е умишлено това ваше действие. Ако става въпрос за 6 или 60 стотинки разлика, да, но 6 лв. си е доста разлика. И да се оправдавате, с това, че не можете да боравите с кантара....си е пълна измишльотина. Та това си е жива кражба.
+2
 
 
другия път ще знае да не повдига торбичките като си тегли плодовете и зеленчуците ;)
+1
 
 
Здравейте, вчера имах подобно изживяване в Кауфланд Тракия. Обвиниха ме, че съм манипулирала везните. Бих разказала подробно, ако някой се интересува. Накрая ми се извиниха, но смятам едно такова унижение от тяхна страна. Ако има потърпевши, които искат да направим някакво групово възражение , бих се присъединила с удоволствие.
на 11.05.2016 г.
-1
 
 
Това ми звучи като един дет се оправдавал в съда за това, че бил разлял малко олио в кухнята, тъща му се подхлъзнала и паднала върху един нож..... и такаааа ...17 пъти... :)
-1
 
 
долна и мръсна пропагандааааа !!!!Бирниците не ги устройва ,защото не могат да ги рекетират
+3
 
 
Що за наглост? Ще крадеш - няма значение колко , ще те хвванат и вместо да се засрамиш ще си изкараш най-голямата жертва. Господин клиенте, вие очевадно сте ктали и няма значение колко, ... нали добавили сте някой и друг зеленчук след като сте претеглили торбичките , по малко сте добавяли , за да не бие на очи . И айде някой да ми разясни ЗАЩО точно на зеленчуците бе, нали , нещо не се сщам хахах. За 6 лева ... ами никога не е късно да станеш кепазе за 6 лева. Нека !!! Айде иди сега и пак си открадни ... мда не се и съмнявам , това е манталитет , начин на мислене и прочие. И не се крий зад детенце какви нужди имало а пък теб те тормозят ... щото си крал. И какво ще забогатееш ли с 6 лева ... а толкова ли бяха ??? И си загубих сума ти време да чета , пиша и възмуштавам на такива "мишки" като тоя - онеправдания клиент-крадец.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: