ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Отговорът на бултрасите: Комплекси и страх сред двуцифрена бройка посетители в Лаута
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:58 / 13.05.2016Коментари (30)8537
© Plovdiv24.bg
Клуб на привържениците на "Ботев" Пловдив и Обединени фракции "БУЛТРАС" отговориха на днешната декларация на феновете на Локомотив Пловдив.

Ето какво се казва в позицията на "жълто-черните" привърженици, която Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса:

До Лицензионната комисия към БФС
Уважаеми господа,


както много добре знаете, домакинските мачове на ПФК "Ботев Пловдив" се налага да бъдат играни на тренировъчната база в Коматево, поради сериозните финансови проблеми, които наложиха временното замразяване на ремонта на стадион "Христо Ботев". Този факт принуди ограничение за броя фенове, който може да гледа срещите на живо, както и условията за това.

Публиката на "Ботев Пловдив" бе водеща по посещаемост докато срещите се играеха на стадион "Христо Ботев". Ние разбираме много добре неудобствата на гостуващия сектор в Коматево, защото те не са много по-различни от условията в "Трибуна Юг", където обикновено се подвизават по-крайните наши фенове. Липсата на работещ стадион "Христо Ботев" е изключително осезаема и ние правим всичко по силите си да го видим в готов вариант възможно най-скоро.

Именно заради това стартирахме и инициативата "Кауза Колежа". Изказваме благодарности за проявеното разбиране през тези години. Хубаво обаче е да се обърне сериозно внимание на приказките на разни хора, които отправят ултиматуми и откровени заплахи за неща, които далеч не им влизат в компетенцията.

Може би нашия гостуващ сектор наистина изглежда на тротоар, но поне за да стигне човек до него не му се налага да гази в блата от кал и бурени, както и да ходи с риск за здравето му заради необезопасени и опасно стърчащи арматурни железа.

А когато все пак достигне до заветната цел след серията от изпитания, има възможността да наблюдава техничен и комбинативен футбол, който на стадион "Локомотив" от години е практически невъзможен заради състоянието на тревната настилка. Която пък неведнъж бе умишлено наводнявана от домакините непосредствено преди дербитата с цел да затрудни максимално противника.

До някъде сме наясно каква е реалната цел на написалите тази декларацийка - след последния им жалък опит да ограничат нашата бройка фенове до само 500, те пак се чувстваха като гости на собствения си стадион.

Комплексите и страха са очевидно движещи фактори сред техните редици и сега директно заявяват, че няма да допуснат нито един наш фен на следващия мач на стадион "Локомотив".

Искрено се надяваме, че ще обърнете възможно най-сериозно внимание на тези думи и ще предотвратите в зародиш каквито и да било опити за подобни убиващи футбола номера на и без това останалата двуцифрена бройка редовни посетители на стадиона в парк "Лаута".

Клуб на привържениците на "Ботев" Пловдив
Обединени фракции "БУЛТРАС"

Още по темата: общо новини по темата: 7
28.04.2016
06.04.2016
29.03.2016
17.03.2016
16.03.2016
02.03.2016
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Подобни идеи като на локомотивци и аз съм имал, не по този повод, а в резултат на фен културата. Като че ли съдбата си знае работата. Не е добре да няма гостуващи фенове. Но ако това ще намали агресията по трибуните, псувните и ругатните, според мен е по-малкото зло. Виждал съм дете с дядо си в сектора на локомотивци да псува жълтите! Още по-жалкото е, че тенденцията беше към увеличение на агресията. Сега в резултат на спрения строеж на стадиона това може да се осъществи и то ще е за добро. Феновете трябва да израстат в културно отношение, с възпитанието си! Дотогава, дали мачовете ще са без публика, дали ще са без гостуващи фенове или дори и да няма дербита, все ще е по-добре!
на 14.05.2016 г.
-2
 
 
Какво общо има терена на Лаута със сектора за гости? Било блато отвън, ами обърнете се към вашия фен кмета г-н Тотев, който ви ПОДАРИ земята на Комататево, сигурен съм, че ще ви направи тротоарче, може и автобусна линия да закара даже до входа на гостуващия сектор. Какво ми сравнявате ТРЕВНОТО покритие на стадиона с условията за публиката? Вие луди ли сте, нарочно махнахте даже и стълбичката, която беше и пак нещо се виждаше предни дербита ей така от комплекси. В дясно на сайта има рекламка на спортен център арена и там има по-добър сектор от вашия бе птици комплексирани. Пет реда седалки метална конструкция там струват колкото една заплата на Рендето. Или си оправяйте стадиона сега с мултимилярдерите собственици или ако ще играете на базата си я направете годна за А група. Иначе мощно в дивия. Сигурен съм, че и други фенове в България ще ви сипят за селското подобие на стадион!
на 14.05.2016 г.
-2
 
 
Ами щом сектора за агитката ви е същия жълтури прости, хайде на следващото дерби ние да сме там, а вие да селянеете от тротоара? Ние пък ще ви дадем колкото билети може да купите за Лаута :) Така всички ще са доволни, нали?
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 14.05.2016 г.
-1
 
 
Жълтите турци практикуват най-слабия футбол в А група. С когото не са играли, от него не са паднали. Гнусният стадион, в миризливото село, трябва да спре да приема срещи от А група. Не трябва да има повече компромиси от страна на БФС към жълтата паплач.
-1
 
 
Техничен и комбинативен футбол, и така два месеца без победа. Да не забравим че, победата ви на Лаута бе в най-голямата кал. Технични и комбинативни, хахахахаха.
-3
 
 
Е това вече е пълен та*ак. Първо искам да се обърна към милите ми съ-фенове от Локомотив с въпроса кому беше нужно да се пишат декларации и закани че няма да се ходи на стадиона на който играят в момента Ботев. Отговора е повече от ясен - на никого. Аз лично нито един път не съм отишъл на това подобие на стадион, нито смятам да отида. Просто защото там мач не може да се гледа и защото е на 2 туби бензин от центъра на Пловдив. Скъпи съ-фенове Локомотивци толкова ли не можете да се радвате на това че последните мачове бихме жълтите, лудогорец и левски ами сте тръгнали да се занимавате със на другите проблемите. Това за нас. За феновете на Ботев ... Дори незнам дали да коментирам тази словестна диария. На никой не му пука че стадиона ви е бутнат и няма къде да играете. Няма защо да се правите на страдалци и пред БФС и пред който и да е. Само вие сте си виновни, че ви бутнаха стадиона. Не мога да разбера с какви очи просите от всеки пари за тази ваша кауза. Нали ходите по 10 000 на мачовете. Организирайте се всеки да даде 2 пъти в месеца по 10лв (все едно сте отишли на мач) и ето ви 200 000 за месец. Относно гостуванията ви на Лаута щом не ви харесва не идвайте. Да знаем че имаме проблеми със стадиона, но постепенно и без излишн шум се опитваме да подобрим базата си. Щом не ви харесва не е нужно да идвате.
+4
 
 
Чула жабата че подковават коня и тя вдигнала крак.Видели жълтите че някой пуснал декларация и те написали.Като копирни апарати.Ами скъсете едното игрище с 5-6 метра(срещуположното на сектора на агитката ви) и сложете една сглобяема трибунка за 200-300 човека и работата ще заспи.Нито е сложно,нито ще бъде кой знае колко скъпо.Слагат се две химически тоалетни и спокойно ще се играят мачове в Коматево.То и без това в България не ни трябват големи клубни стадиони.Трябваше до сега да е оправен стадион"Пловдив" където да се играят дербитата,някои по завързани мачове и ако има Пловдивско участие в Европа.Също и националният може да играе някой и друг мач. да Клубни стадиони с 10000 места са напълно достатъчни за иначе не толкова силното ни първенство.
+6
 
 
Ако е въпроса да се направи някакъв отговор, то е направено. Но проблемите си остават. Безумие е ли "тротоара" за гостуващата агитка? Ами, така е. Картофена нива ли е терена на Лаута? Ами, така си е. Вместо да се оправдават отборите, нека да се създадат минимални условия за зрителите. Всеки ботевист ще признае, че в Коматево не са нормални условията. Иска се поне малко старание. Може и да се жертва едно игрище от многото в базата в Коматево, но да се направи една подвижна трибуна за гостуващия отбор. Или да се даде за гостуващите фенове северната трибуна, което е също някакъв вариант. Но да не се търсят подходящите възможност за решаване на проблема, а такъв има, а да се отговаря само заради самия отговор, с аргументи "На тоя етап толкова", хич не съм съгласен. Хайде локомотивци да си оправят терена, а ботевистите - сектора за гости, за да може футбола да радва феновете. Иначе смисъл има само за радост на съвсем малко хора. А останалите, просто стават безразлични към Цар Футбол.
-1
 
 
Жълтите глисти винаги са били достойни за съжаление.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Легенда на Ботев с 353 мача празнува днес
Георги Николов стиска палци за Ботев в Барселона
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: