ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (18)
Собствениците на Ботев: Не искаме да сме някакви меценати - само да даваме
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:06 / 14.05.2016Коментари (1)5563
© Plovdiv24.bg
Новите собственици на Ботев Пд Румен Чандъров и Георги Самуилов дадоха обширно интервю пред Диема Спорт за амбициите си начело на клуба и какво им струва всичко това.

Господа Чандъров и Самуилов, първо поздравления, че поехте контрола върху Ботев. С какви емоции влизате във вашия нов бизнес?

- Румен Чандъров: Както се справяме с бизнеса, мисля че и тук ще се справим. От проекта "Ботев" би могло да излезе нещо хубаво. Това е предизвикателство.

- Георги Самуилов: Аз влизам със същите амбиции. Проектът "Ботев" е много сериозен и изисква голямо внимание. Отне ни доста време да вземем това решение, лутайки се в някаква посока. Надявам се всичко това да го оправдаем с успех. Времето ще покаже. Надявам се най-скоро да стартираме строителството на стадиона и в срок до 2 години и половина да го завършим. Също така няма да оставим клуба. Ще положим сериозни усилия за развитието ни, за да може Ботев да е на едно от челните места в елита.

Кое ви спечели в проекта "Ботев"?

- Р.Ч.: Както знаете, имам един клуб в София, академия (б.р. - ДИТ Спорт), не съм от вчера във футбола. Може би лятото ме запали господин Палийски. Аз съм си южняк по принцип и знам за какво става въпрос. Ботев е като Левски и ЦСКА. Даже искам да е още по-голям. Запали ме идеята, че ако имаме един хубав стадион, би се получил страхотен проект. Искаме да го направим като бизнес, не искаме да сме някакви меценати - само да даваме. Това може да стане с фенска маса като тази на Ботев и, естествено, да имат и дом, където да ги приютим.

Това е първият ви досег с футбола, г-н Самуилов. Не се ли уплашихте и нямаше ли хора, които да ви кажат "по-добре недейте, защото блатото е голямо"?

- Г.С.: Има ги и тези моменти. Много важна е любовта към клуба, на който човек е фен, а аз съм фен на Ботев. От малък съм закърмен с тази идея, ходил съм по мачове.

Да очакваме ли промени в начина на управление и конкретно в спортно-техническото ръководство?

- Р.Ч.: На този етап не бих казал, че ще има нещо кардинално. Реално това е било извършено в периода, в който помагахме на клуба. Може би ще има някои нови имена, но хората, които са тук, са окей.

- Г.С.: Знаете, че Ботев извървя тежък период на турболенция - в предишния сезон и сега. Няма да има неочаквани промени, всичко ще го направим плавно и постепенно без някакви сътресения, умерено и разумно, така че Ботев да върви напред.

Колко активни ще бъдете в това, освен да поддържате Ботев, но и да сте част от преструктурирането на първенството, което става в момента? Имате ли разговори с БФС и как ще се адаптирате в хаотичния български футбол?

- Р.Ч.: Разбира се, че имаме, не може да стоим безучастни отстрани. Има много неясноти още, за да кажем каквото и да е. Надяваме се да се получи някакъв рестарт, който да е добър за българския футбол. В края на краищата трябва да направим добър продукт, за да бъде гледа-ем. Нещата са все още много разнопосочни.

- Г.С.: При всички положения трябва да дадем добър пример с управлението на Ботев. Имаме достатъчно опит с колегата в менажи-рането на бизнеса и футболът не е по-различен от него. Надявам се да има хубава атмосфера. С БфС имаме добра комуникация, познаваме се, всичко е въпрос на време и диалог.

Ботев и Локо са марки в българския футбол и са като скачени съдове. Следите ли процесите при съперника?

- Р.Ч: Всички имаме интерес българските клубове да са стабилни, футболът се нуждае от силни отбори, а зад всеки от тях стои силен човек или двама-трима. Аз лично не познавам Кру-шарски. Имам предвид на здравей-здрасти. Изглежда ми приятен човек.

- Г.С.: Човекът (б.р. - визира Крушарски) е внимателен, запознахме се скоро на дербито на нашия стадион. Имаме добри впечатления от него, но ние наблягаме на нашия клуб и интереси, защитаваме Ботев и работим за него.

Има два основни модела на управление. Единият е видим като Лудогорец, който има различен бюджет, а другият е с малко повече търпение и разумни инвестиции. Кой от двата е вашият?

- Р.Ч.: Вторият вариант е нашият - търпение, млади играчи, български момчета. Все пак имам академия и знам за какво става въпрос. Трябва да получават шанс. Школата в София ще дава кадри за Ботев.

- Г.С.: Амбицията ни е да наблегнем на школата, да я развием и да дава добър продукт за в бъдеще. Това е един от приоритетите ни.

Какво бихте искали да кажете една година по-късно?

- Р.Ч.: Ще направим всичко възможно да се върнем в стария-нов дом. Не знам колко е реалистично, но със сигурност ще сме близо.

- Г.С.: Строителството на стадиона е приоритет, видимо да напредваме с изграждането му. Това е сложно предизвикателство, което изисква много време и нерви. Трябва да го знаят и феновете. Това е моята мечта - да построим стадиона.
Още по темата: общо новини по темата: 48
15.11.2018
11.10.2017
23.02.2017
20.01.2017
14.01.2017
07.12.2016
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
К'ви меценати, пичове?! Отбор се прави с пари! Със свободни пари! Щом купуваш отбор, само и само да вадиш с'тинки от него, значи трябва да се разкараш моментално! Отборът не е мега известен в целия свят, за да вади милиони от рекламни материали, сувенири или каквото и да е, свързано с рекламата. Станахте 'собственици' на отбор, от който искате от първия ден да смучете мангизи.. Еми, няма да стане. Христолов номер 2..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Спартак гостува на отбор, който трудно победи в Пловдив
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: