ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Подигравка с насъщния в Пловдив
Автор: Мариана Панчева 15:00 / 15.05.2016Коментари (23)21071
© Plovdiv24.bg
Емоционално писмо от пловдивчанин получи редакцията на Plovdiv24.bg. Заедно с него нашият читател бе изпратил и мостра като доказателство на думите си.

"Здравейте любима редакция. Редовно следя Вашите рубрики по най-болезнени теми за обществото. Искам да Ви поздравя за тази Ваша гражданска позиция и да Ви пожелая да бъдете все така искрени, смели и доблестни.

"Искам да представя на Вашата редакция една малка и не толкова болезнена, но все пак нетърпяща за разискване тема като тази за нашия хляб.

Много се говори за некачествени храни или старо замразено месо, но като че темата за хляба отстъпва в медийното пространство. Аз имах приятел, който работеше в частна хлебарница и ми казваше: 

"Дори и не искаш да знаеш какво слагат в хляба. Ръжения или типовия хляб, който ядеш, го правят от бяло брашно, само че слагат избелители." 

Както и да е - искам да представя един конкретен случай.

Закупих 40 хляба от хлебарницата на Централна гара на адрес ул. "Кавала" 22. Хлябът е в книжна торбичка, на които пише: "Типов хляб без консерванти" и с големи букви: "Хлябът на столетниците".

Този хляб, който закупих на цена 50 стотинки за бройка, бе преоценен - т.е. не е продаден за 1-2 дни и се връща обратно от магазините в пекарната, където се продава като преоценен. Много пенсионери го купуват, защото не могат да си позволят да купуват хляб за 1 лев бройката, а също и защото става за ядене, макар че е твърд.

Аз го купувам за кучета, но този, който закупих не става не само за кучета, а камо ли за гладни пенсионери. Хлябът е произведен на 13 април и беше напълно мухлясал. А а

© Plovdiv24.bg
ко ме попитате, защо не го забелязах веднага, ще ви отговоря - от пекарната го бяха сложили в два големи книжни чувала и отгоре бяха сложили 2-3 хубави хляба.

За всичко бях чувал и чел, ала за такава измама не бях. Това е чисто и просто подигравка с хората. Ами ако беше някой пенсионер, който си купува с последни пари хляб?

Знаете ли, няколко години след 9 септември е имало недостиг на зърно и баба ми е разказвала, че е правила хляб от фасул, който бил черен и се точел като дъвка. 

Черноборсаджиите, които са продавали зърното на баснословни цени, са били направо разстрелвани. Затова Ви алармирах, както и съответните органи.

А между другото - дори не ми издадоха фактура или касова бележка. Изпращам ви лично да видите прословутия хляб на столетниците, за да се види безобразието на частните пекарни."







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
По тази и ред други причини, си купих хлебопекарна и сега ям вкусен и истински хляб , съветвам ВИ да го направите и вие.
+2
 
 
Ами сам казвате ,че няма консерванти ....до колкото помня на 38г. съм,хляба едно време ако не го изядеш на деня на другия ден е мухлясъл ТОЧНО защото нямаше консерванти!Безобразие да си храниш кучетата с хляб при положение ,че има ХИЛЯДИ само в Пловдив които не могат и хляб да си позволят!Г-не НАГЪЛ СТЕ!
+2
 
 
Здравейте ас съм яла хляб на много места по света.Ама в България е най зле .Нямат си понятие от хляб и жалко ,че българина яде боклуци.
на 15.05.2016 г.
0
 
 
Човече,сам си си виновен.Всяка стока си има срок на годност и на всеки пресен хляб пише,че е 4 дни от датата на опаковката. Сложил си го в чували и е естествено да се запари и от конденза да мухляса.
0
 
 
Истинският хляб мухлясва. Че не е трябвало да Ви го продават - не е трябвало. Но снимките само показват, че в този хляб има брашно, а не някакви заместители, и няма консерванти, защото ако имаше щеше да е прекрасен и след 20 дни, а не мухлясъл. Реално снимките и опитът ви доказват, че в този хляб няма консерванти. А, и още нещо - този мухъл по никакъв начин не прави хляба негоден за кучета ;)
+1
 
 
Аз съм техен клиент едрови, никакви проблеми нямаме с качество, документи и доставки. Преоценените хранителни продукти не се продават за човешка, а за животинска консумация. Освен това: ако им кажете че искате стар хляб за хора ви дават вчерашен а той е с три дни срок на годност! Тоест имате още два да го хапнете, това е хляб който е за животни! Аз имам куче, взимам от него... Нормално е да го изрежеш... Не смесвайте двете неща. Бъдете лоялна конкуренция, няма нужда от тия глупости...
0
 
 
Днес сме 15-ти май. Хлябът е произведен на 13-ти април. 1 месец и 2 дни!! Щом е мухлясал, значи е истински. Преди доста време в една далечна държава видях как хляб в найлон е също толкова мек и ароматен 40 дена след производство. Без грам плесен по него. Изводите правете сами.
0
 
 
Аз не виждам какъв е проблема, след като хляба е преоценен?! Има хора където го вземат за животни и той е идеален за тази цел. Към автора, ти тези бедни хора не ги мисли, където са 50ст. там са и 1лв.
+2
 
 
Не знам какъв ти е проблемът с конкретна фурна, но там правят най-хубавия хляб в града, купувам си хляб само от там и досега не съм имал никакъв проблем. А ти тия два чувала къде ги съхранява, май е било доста влажно като гледам опаковката ще се разпадне ! ПС: И козунаците са им много хубави !
+4
 
 
Ако е липса на избор, тогава какво...Да се продава хляб на над месец ли? Акцента е върху тези, които нямат средства, а не личния избор на автора.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: