ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Криминалисти: Гледката беше ужасяваща, изпразнен е цял пълнител
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:13 / 19.05.2016Коментари (3)20121
"Гледката беше ужасяваща. Цял пълнител на пистолет е изпразнен в двамата пенсионери." Това описват пловдивски криминалисти, които разследват двойното убийство на 74-годишния Цветан Караджов и съпругата му Божурка, на 69 г.

Труповете им бяха открити във вторник в дома им в кв. "Христо Смирненски". Тяхна съседка отишла да ги търси около 16,30 ч и ги намерила окървавени на пода на жилището им. Резултатите от аутопсията сочат, че престъплението е извършено в неделя вечерта. 

В деня на откриването на жертвите за 24 часа бе задържан Венцислав Караджов от сектор "Икономическа полиция", който е единственото им дете. 

Той е бил по работа в Карлово и след завръщането си е привикан за разпит в III РУП, където е закопчан. Според разследващите служителят на реда има мотив, за да погуби майка си и баща си.

От 4 г. се съдел с тях заради имот. В него е построена къща и пристройка. Възрастната двойка спечелила делото срещу сина си, а той подал жалба във Върховния съд, където я отхвърлили. 

Решението излязло на 13 май т.г. Адвокатката на полицая - Зоя Тошкова, твърди, че той е имал пълно основание да смята въпросния имот за свой, тъй като бил дал парите за закупуването му от друг собственик. Продажбата станала в края на 1997 г.

"При изповядване на сделката пред нотаруис Венцислав Караджов не е носел паспорт, а само полицейската си карта. Продавачът бързал и като купувач бил вписан бащата на полицая - Цветан. Родителят обаче подписал декларация, че ще върне имота на сина си", обяснява адвокатката. 

Пред нея Венцислав разказал, че прехвърлянето на негово име впоследствие се забавило, тъй като при изготвянето на кадастралната карта на квартала общината отнела 200 кв. м от земята. 

Цветан Караджов започнал да води дело, като разноските плащал синът. В крайна сметка бащата спечелил в съда спора за отнетия парцел.

Междувременно Венцислав Караджов, който бил по това време патрулен полицай във II РУП, напуснал службата си и заминал за Англия, за да спечели пари за жилище. През 2003-2004 г. се прибрал и построил двуетажна къща в същия имот.

Регистрирал и строителна фирма, като известно време си вадел прехраната с нея. След това обаче решил да се върне в МВР. Спечелил конкурс за място в "Икономическа полиция" - Кърджали, където бил назначен.

Преместил се преди няколко години в пловдивския сектор. Започнал да се съди с родителите си за имота през 2012 г., тъй като се страхувал, че ще го продадат. 

Те пък се боели, че ако му го прехвърлят, ще ги изхвърли. Оттогава се влошили и отношенията между тях. В прокуратурата завалели жалби и от двете страни.

Цветан и Божурка Караджови се оплакали от сина си, че се заканва да ги убие. По случая било образувано досъдебно производство, което е прекратено преди 2 г., без да бъде повдигнато обвинение на служителя на МВР. 

От своя страна пък полицаят завел дело срещу родителите си за домашен тормоз и го спечелил. Извадил си ограничителна заповед срещу тях да не го доближават.

Това принудило пенсионерите да се изнесат от къщата, в която по-рано живеели заедно със сина, снахата и внука си. Направили си пристройка в имота и се нанесли в нея. Полицаят пуснал сигнал, че градежът е незаконен и родителите му са заграбили общинска земя. 

Оплакал се в прокуратурата, че майка му и баща му тормозят непълнолетния му син. Венцислав Караджов твърдял, че бабата и дядото докарват 14-годишното момче до нервни кризи. 

В жалбата посочил, че разполага с видеозапис като доказателство. Отношенията между младите и възрастните станали непоносими и полицаят се преместил преди 1, 5 г. в друго жилище в кв. "Христо Смирненски". 

Той категорично отрекъл пред криминалистите да е убил родителите си.

"И през ум не ми е минавало да направя такова нещо", кълнял се Караджов. 

Трите му пистолета, които са законно притежавани, са иззети от сейфа в апартамента му. Пенсионерите не са застреляни с нито един от тях, е установила балистичната експертиза. Взети са и натривки от полицая, които показват, че е стрелял.

"Резултатите не могат да бъдат доказателство, че е убил родителите си. Преди 2-3 дни е бил на служебни стрелби. Барутните частици могат да бъдат и от тях", коментираха запознати с разследването. 

Синът на Венцислав Караджов и съпругата му вече са дали показания в полицията. Адвокат Зоя Тошкова твърди, че детето е било разпитвано до 1 часа през нощта без присъствието на родител, което било недопустимо. 

Снети са обяснения и от колеги на полицая. Според тях през последните дни той не е имал промяна в поведението си. Коментарите на служителите за Венцислав Караджов са противоречиви. Едни го описват като образцово ченге, други обаче са забелязали, че избухва.

Съседи на двете жертви подозират, че той има пръст в смъртта им. Описват съпрузите като кротки и тихи хора. Преди да се пенсионира, жената била отговорничка на шивашка бригада, където се ползвала с уважение. 

Съпругът ѝ пък работел като фаянсаджия. Пенсиите и на двамата били малки и се принуждавали да гледат кокошки и да продават яйца в квартала, за да се изхранват. 

Цветан непрекъснато обикалял квартала с колело, бъркал и по кофите, за да събира отпадъци за вторични суровини. 

"Венцислав побърка майка си и баща си с жалби и дела. Искаше да ги изгони от имота. Принудиха се да се отделят в една стаичка, за да му е добре на него, но и това не го задоволи", каза комшийката Цана Петрова. 

По думите ѝ старите се опитвали да убедят сина си, че няма на кого друг да оставят къщата и двора след смъртта си освен на него. Полицаят искал обаче да има черно на бяло документ за собственост. 

Според съседи той бил бесен, че родителите му са спечелили делото. Близки на убитите твърдят, че Божурка и Цветан Караджови преживявали тежко непрекъснатите скандали със сина си.

Съпрузите били огорчени, че единственото им дете, което изгледали с толкова лишения, се е обърнало срещу тях заради имот.

"Засега няма повдигнато обвинение срещу никого за двойното убийство. Продължаваме да работим активно по случая", лаконичен бе шефът на пловдивската полиция старши комисар Христо Разсолков

Той бе на местопрестъплението заедно с окръжния прокурор Румен Попов.

Разследващите са прегледали записи от видеокамери от кооперация, която се намира на 50 м от дома на Караджови. На тях обаче не открили нищо подозрително. 

Оперативните работници са затруднени, тъй като не могат да открият свидетели. Пистройката на жертвите не граничи с къщи. От едната страна на имота е жп линия, а от другата - съоръжение на ЕВН.

В късния следобед в сряда нова полицейска мярка "задържане под стража" за 24 часа бе предприета срещу Венцислав Караджов. Тя обаче е свързана с неправомерна стрелба в района на с. Дедево преди няколко дни.

Източник: в. "24 часа"



Още по темата: общо новини по темата: 107
11.10.2023 »
30.05.2023 »
18.04.2023 »
18.04.2023 »
21.03.2023 »
23.02.2023 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 20.05.2016 г.
+1
 
 
"Пази боже сляпо да прогледа!" Алеко Константинов
+2
 
 
Изпразнен е цял пълнител при разстрела - определено това показва емоционално отношение към убийството. Ако е вярно това, започвам да си мисля за сина им, че е убиецът...Но са нужни още факти за доказателството.
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 19.05.2016 г.
+4
 
 
"Продължаваме да работим активно по случая"= чакаме да мине време,за да се забрави случая.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: