ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Размислите на един пловдивчанин за спирането и паркирането в града
Автор: Мариана Панчева 08:00 / 23.05.2016Коментари (19)17201
© Plovdiv24.bg
Пловдивчанин изпрати емоционално писмо в редакцията на Plovdiv24.bg, изпълнено в размисли и въпроси за спирането и паркирането в града. 

"Пиша ви по два въпроса, които знам, че вие най-успешно ще зададете към съответните отговорни органи. Извинявам се за това, че ще бъда многословен, но искам да бъда добре разбран.

Както всички знаем паркирането и спирането по цялото протежение на бул. "Цар Борис III Обединител" е забранено със съответната вертикална пътна маркировка - знак В27. Моят въпрос е провокиран както от този факт, така и от новина, публикувана на вашия сайт за свада и физическа разправа между двама шофьори - на градски транспорт и лека кола спряла на спирка. 

Питането ми е следното: Когато някой иска да спре за няколко секунди, за да може да слезе пътник от колата и след това той да продължи, къде е възможно да стане това? Питането е за бул. "Цар Борис III Обединител", но предполагам важи и за много други. 

В момента не мога да цитирам точно закона, но доколкото помня спирането и престоят не са забранени на спирките от градски транспорт, стига това да е направено така, че да не се пречи. Сами разбирате, че терминът "да не се пречи" всеки (шофьор на градски транспорт, шофьор на автомобил и контролните органи) го разбира по различен начин. Затова е и моето питане - в коя част на спирките спирането няма да пречи?

Силно подозирам, че независимо какво ви отговорят отговорните органи пак ще има кой да ти направи проблем, независимо колко непречещо си спрял.

Второто ми запитване е свързано с непрекъснато спиране и паркиране на автомобили на бул. "България" веднага след кръговото на панаира в посока Пазарджик. Там има няколко магазина и клон на банка. 

Разбирам, че хората искат да си свършат някаква работа набързо, но това не ги оправдава. Пуснатите аварийни светлини също не ги оправдава нито им дава право да спират/паркират там. Непрекъснато създават предпоставки за ПТП и само по щастлива случайност все още някой не е умрял заради тях. Всеки знае, че в кварталът срещу Военна болница, ако паркираш неправилно, колата ти ще бъде вдигната до 10-ина минути. Защо там може, а на бул. "България" не може да вдигат?

Аз знам отговора: "Защото наказателният паркинг е много близо до този квартал, за който говоря и затова те въртят само там и отчитат дейност." Въпреки това искам да чуя какво оправдание ще измисли някой от общината за това очевадно бездействие.

На кръговото на панаира има много камери. Много ще се учудя, ако въпросните спиращи/паркиращи/ не са заснети! И въпреки това никой не взима отношение по въпроса.

Имам и въпроси от рода на: Защо някой като мен трябва да пита, за да може друг, на който му плащат да си върши работата, чак тогава да се сети да я свърши? Защо, ако след моите въпроси някой все пак вземе отношение, то ще е от ден до пладне и пак ще се върнем на старото дередже. И т.н. и т.н. Но на тези въпроси не търсете отговор. Ние си го знаем."







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Тежък инцидент с Пловдивчанин в Англия!За голямо щастие момчето е живо,макар и в тежко състояние.http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-cambridgeshire-37062994.http://www.cambridge-news.co.uk/live-major-incident-after-train-smashes-into-car-on-level-crossin
на 24.05.2016 г.
+5
 
 
Много интересна тема.Позволете ми да споделя малко по-нашироко моето скромно мнение.Със сейството ми живеем и работим в Англия.Аз работя в сферата на куриерските услуги(DHL).Градът в които работя е Брайтън и е доста подобен на Варна(понеже е на брега на океана),но винаги го свързвам с любимият Пловдив(центъра на града страшно много ми напомня "Капана").Как стоят нещата относно спирането и паркирането в град подобен на Пловдив,тук и в България.Първо и което е най-любопитно,на автобусна спирка:Абсолютно забранено!!(За 5 години и над 500 000 изминати мили имам само 1 глоба,защото спрях за "1 минутка" на автобусна спирка)!Може да е направена за 10 автобуса.Може да спира един автобус на 2 часа,но нямаш право да спираш.10 метра преди спирката и 10 метра след това може да спреш.Дори маркировката да е двойна непрекъсната линия,по-добре да спреш там.Контролните органи са толерантни и ще те оставят да си свършиш работа,но на на спирката няма прошка...Друго което ми направи неприятно впечaтление след като 5 години не се бях прибирал в Пловдив.Оставаме настране центъра на града.Само една дума:Уникален!Синя зона-ОК.Така е навсякъде по света.Но,около центъра поне според мен няма правила.Хора повярвайте ми:В центъра на Лондон се кара по-лесно и спокойно.И последно:Прибираме се цялото семейство след 5 години за първи път.В 1:00 през ноща уморени,но безкрайно щастливи.Живеем в квартала зад бившето кино "Гео Милев".Точно пред нас няма место за паркиране и спираме 20-30 метра по-надолу.В тъмнината или може би от преумора или превъзбуда не сме забелязали,но сме спрели пред врата която води към двор които се ползва и за паркиране.На сутринта само видях как "паяка" вдига колата ни.После се огледах и замислих къде сме сгрешили...На вратата която води към двора с гаражите няма никакъв знак!Ама и тук пред гаражи и вътрешни дворове няма знаци:"Не спирай","Пукам гуми" и т.н.и не ми се случвало да спирам така. Значи,човека които е извикал "паяк" е прав.(Много искам да се извиня и от тук за причиненото неудобство).Но според мен не е виновен той,не сте виновни и вие като мен дето спирате където не трябва.Предполагам има ораган дето отговаря за маркировката на улиците???!!!???В най-смотаното село в Англия,на най-забитата улица има маркировка(двойна или единична жълта непрекъсната линия ) и трябва,да си супер дебил да не се усетиш за какво става дума....
0
 
 
Който не знае къде се спира около автобусна спирка да си скъса книжката.
0
 
 
Смислени въпроси на , повечето от които сам си отговаряте. Абсолютно сте прав , че по България е ужас , особено преди кръстовището с Победа. Ходят си тези от 3-то РУ на МВР и пишат ли пишат актове на хората отсреща , които ама абсолютно на никого не пречат, а не където е огромен проблем. Малоумни светофари, малоумни органи.....факт.
0
 
 
Бих добавил и спирката срещу Военна болница.Там е магазинче,кафенца,фитнесче,и като се спре по цялата дължина автобусите спират в средата на платното и тогава наистина предпоставките за ПТП са налице.Но кой го е грижа?
+3
 
 
Винаги спирам максимално в края на спирката и то задължително за малко и на аварийки. Когато човек е спрял в края автобусите спокойно могат да влязат в спирката и после да се изнесат и излязат. Изобщо не разбирам въпросът къде е най-добре да се спира - това може да го попита само човек, който не може да кара или е природно глупав и несъобразителен. Много ясно, че като спреш в началото или се изтъпанчиш посредата ще пречиш на автобусите...
Интернет трол; Специалист по тролене, дразнене на хора със слаби нерви в интернет; гад мръсна, zakleta maina; ужасен човек, често пиши провокативни коментари, само и само за да гледа как света гори; Не му сА връзвайтИ ;))) ) ) ) )
на 23.05.2016 г.
0
 
 
Това, което аз виждам е конфликт на интереси, на изключително много булеварди в центъра на града има знаци за забрана за спирането и престоя. вкл. Христо ботев, от макдоналдс до кръстовището на сточна, но там е пълно с коли ВИНАГИ от край до край - не ги глобяват/вдигат - окей - но къде да се спира? Значи какво виждам аз - 75% забранено спиране и престой, 24% синя зона, където може и 1% грубо - места на които няма проблем.. не е измислено, особено с тези сини зони, за мен си е чист конфликт на интереси... (Моля коментарите от типа "ма тйеби кат' тъ мързи да походиш малко..." да не се обаждат, щото ако искам да си ходя пеша, щях да си ходя пеша) Просто всичко е в знаци и то на булеварди, където не би било проблем спирането, просто някой е решил да влачи кинти от сини зони, и хората му играят по свирката и се карат по форумите :)
на 23.05.2016 г.
+1
 
 
Винаги съм казвал че докато заплатите на всякакви контролни и правораздавателни органи не са обвързани с конкретно свършена работа ще си лежат на държавна хранилка и ще се правят че не виждат и не чуват а ако някой тръгне да дава правосъдие ще бъде считан за самоуправник. Ако подадени и несанкционирани нарушения влияят отрицателно на заплатите на съответните служби нещата май ще помръднат и приказките като "Знаете ли какво става в кметството ако налепим стикери на нарушителите" няма да са повод за оправдание. За нарушителите по бул България становището на КАТ е че там не може да се направи паркинг пред магазините и банката защото пречели на кръстовището а от другата страна пред хотел Метропол може.
0
 
 
...защото в тази държава никой не носи отговорност за своите золуми. Невероятно, но факт. И е много трудно да решаваш проблеми, които са се трупали в продължение на 26 години ПРЕХОД! Колко кооперации се изпонастроиха, в които има двор за 2 коли и 3 гаража, 2 от които са магазини?! Как се превърнахме в автомобилната морга на Европа? Но нали трябва да има гласоподаватели? Че как ще замъкнеш някого до урните, ако той взима 300 лева, а не може да си внесе гробник от Англия или Германия за 100 паунда или 200 евро. И съответно този ковчег, който е спрян от движение в онези страни или най-малкото е застрашен от това, се облага с данъци от порядъка на 12-20 лева. А кой допуска строежа на кооперации с 20 апартамента да имат 5 гаража? Кой? Кой разреши да се направи офис на банка на централен булевард с една паркомясто, което обикновено е заето от колата на генералния директор на офиса?! Кой разширява булеварди и после пак дава по тях да се спира? Ще дава, защото някой е разрешил 10 апартамента да имат 2 гаража..Така че продължавайте да си питате. Толкова отдавна в тази държава всичко се изтърва, че не виждам никакво решение, освен някаква световна война, която да изравни страната със земята. Простете за песимистичната нотка, но и Господ Бог да дойде нищо не може да направи..
+19
 
 
Към въпросите относно бездействието бих добавих и спирането пред дюнерите на бул. Шести септември.
0
 
 
Аз пък нищо не разбрах от написаното. На спирките могат да спират само автобуси и маршрутки всички останали минават транзит. По ''България'' не дигали а в ''Съдийски'' дигали-не е вярно навсякъде дигат а на ''България''какви убити и ранени може да има от неправилно паркирани? На колелото на панаира било имало камери, и какво от това-тези камери не са КАТ-аджийски а на други юридически или частни лица и са по скоро за украса.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: