ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Арестуваният полицай и убитите му родители живеели като Гераците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:35 / 24.05.2016Коментари (4)10289
©
Бяха като Гераците на Елин Пелин - първоначално живяха заедно, в мир и спокойствие, а после се намразиха заради имота и се разделиха. Така близки на пловдивския полицай Венцислав Караджов и съпругата му Каля описват отношенията между тях и родителите му.

Възрастните - 74-годишният Цветан Караджов и жена му Божурка, на 69 г., бяха открити застреляни на 17 май в дома им в кв. "Хр. Смирненски".

Същия ден синът им бе задържан. Той е единственият заподозрян, но обвинение за двойното убийство не му е повдигнато, тъй като не са събрани безспорни доказателства, че е натиснал спусъка. Аутопсията сочи, че в телата на жертвите е изпразнен цял пълнител на пистолет "Макаров".

"Какъв изверг трябва да е човек, за да извърши такова нещо. Абсурдно е Венци да посегне на баща си и майка си", категорична е Каля. Тя признава, че в последните 5-6 г. са имали непрекъснати скандали с жертвите заради имота в кв. "Хр. Смирненски".

Караджова твърди, че е купен със средства на мъжа ѝ в края на 1997-а. При изповядването на сделката пред нотариус обаче като собственик бил вписан Цветан Караджов. Пенсионерът подписал декларация, че ще прехвърли парцела на сина си. Година по-късно била построена къща с три спални, хол и кухня.

По думите на Каля парите дал пак Венцислав. През 1999-а родителите му продали панелния апартамент в същия квартал, който обитавали, и се пренесли в пристройка към дома на младите. Изкарали така 15 г.

"Грижихме сме за тях. Плащахме им тока, водата, поемахме данъците", обяснява полицейската съпруга. Отношенията с възрастните започнали да се обтягат, след като те отказали да припишат имота на Венцислав. Страхували се, че после ще бъдат изгонени и няма къде да се приютят. Той пък се съмнявал, че ще продадат къщата и ще го оставят без наследство. Скандалите били непрекъснати, съпроводени с взаимни обиди.

"Свекърът и свекървата ме наричаха проститутка. Търсеха за какво да се заядат. Прекъсваха ни тока и се принудихме да си открием нова партида с отделен електромер", разказва Каля. При една от кавгите Цветан се опитал да прободе сина си с нож в корема. Полицаят реагирал светкавично и го избил от ръката му. Последвали многобройни жалби и от двете страни в прокуратурата. Съпругата на Венцислав твърди, че разполагат с видео- и аудиозаписи на крамолите с възрастните. Решили да ги документират, тъй като къщата е усамотена и реално нямало свидетели на скандалите, които се налагало да доказват при пускане на жалбите.

Непълнолетният син на младите Караджови често присъствал на караниците. Майката твърди, че заради тях детето изпаднало в предкомно състояние със загуба на памет, десетина дни лежало в неврология. През 2012 г. полицаят завел дело за имота. Тъй като нотариалният акт бил на името на Цветан Караджов, той спечелил на всички инстанции.

"Венцислав побърка баща си да го съди. Искаше той да е собственик черно на бяло. За какво водеше тая война с родителите си, след като те нямат други наследници", не спират да се чудят хора от квартала, на които Цветан и Божурка са споделяли за проблемите със сина и снахата.

Според близка на жертвите Венцислав вързал възрастните към трифазен ток и за месец сметката им скочила на 900 лв. Преди повече от година отношенията между двете семейства станали вече нетърпими и полицаят и жена му се изнесли от имота. Отишли в жилището на майката на Каля. Ходели в къщата в кв. "Хр. Смирненски" само за да хранят немската си овчарка. Не контактували с възрастните Караджови. В деня, когато те са намерени мъртви, кучето на ченгето било прободено в гръбнака с нож.

Служители от II РУП в Пловдив го закарали във ветеринарна клиника. Там установили, че има и белодробна травма, вероятно получена от удар. Според криминалисти на животното може да е посегнато, за да бъде насочено разследването по погрешна следа.

"Не съм убил родителите си. Нямам идея кой го е направил. Не знам кога е станало и къде са сега баща ми и майка ми. Трябва да се погрижа да бъдат погребани", каза Венцислав Караджов при разглеждане на мярката му за неотклонение.

Прокуратурата поиска той да остане постоянно в ареста, тъй като срещу него е повдигнато обвинение, че в началото на май е предоставил оръжие на 14-годишния си син, за да стреля. Събраните доказателства сочат, че това е станало в горичката край с. Дедево, където семейството има вила.

След ареста на баща си момчето било разпитвано и се изтървало, че двамата са гърмели.

"Това са думи, вкарани в устата на сина ми. Манипулирали са го. Държаха го в полицията до 1 ч през нощта, а на мен не искаха да ми кажат къде е. След като започнах да крещя по коридорите в районното, ми го доведоха.

Детето бе цялото пребледняло, устата му трепереше, очите му бяха насълзени", описва майката. Тя твърди, че на следващия ден тийнейджърът дал писмени обяснения в нейно присъствие, където изобщо не твърдял, че е стрелял с татко си. По думите ѝ след задържането на Венцислав старите неврологични проблеми с момчето се отключили. Детето бълнувало по цяла нощ, притеснявало се за баща си. Наложило се да търсят психолог.

"Синът ми е много стресиран. Искам да съм до него, за да го успокоя", разплака се в съдебната зала полицаят. Той отрече да му е предоставял "Глок 17" , за да стреля, каквито са показанията на двама свидетели - познати на Караджови от с. Дедево. Служителят на МВР обясни, че въпросният пистолет е с голям заряд и не би могъл да бъде удържан от дете.

"Никога не съм обучавал детето си да използва огнестрелно оръжие. Познанията му са от плейстейшъна, който му купихме за Коледа. Там има такива игри", посочи Венцислав. Според доказателствата обаче седмокласникът е стрелял поне 10 пъти. Така е казал пред разследващите в присъствието на психолог. Открити са и гилзи на мястото, където е гърмял с татко си.

Полицаят е категоричен, че обвинението за предоставяне на пистолета на непълнолетно лице е скалъпено.

"Всичко е постановка. Това не е дело за криминално престъпление. Свързано е с работата ми в МВР. Има си предистория с интересни и пикантни подробности, която не може да се скрие", заяви Караджов пред журналисти. По думите му не просто искали да му лепнат убийството на родителите му, а каквото и да е, за да го отстранят от системата. Затова и го разкарвали като панаирджийска мечка по различните районни управления в Пловдив и арести, за да му изфабрикуват нещо.

Адвокатката му Зоя Тошкова оприличава случая на Венцислав с историята на Ал Капоне.След като не са могли да го хванат за алкохол по време на сухия режим, го осъдили за данъчни престъпления. Според нея полицаят е идеалният заподозрян, но това не е достатъчно за наказателното производство, затова се опитват да го пречупят и да спечелят време. Тошкова твърди, че криминалистите не работят по никакви други версии, а така се губело ценно време. Не били проверени хипотезите дали някой не е искал да отмъсти за нещо на полицая или пък самите жертви да са имали врагове.

От полицията и прокуратурата отказват всякакъв коментар по разследването за двойното убийство.

Досега са разпитани много свидетели, претърсени са имотите на Караджови, проверява се час по час алибито на ченгето за 15 май, когато са разстреляни родителите му. Караджов остава в ареста заради това, че е предоставил оръжие на сина си.

Източник: в. "24 часа"



Още по темата: общо новини по темата: 107
11.10.2023 »
30.05.2023 »
18.04.2023 »
18.04.2023 »
21.03.2023 »
23.02.2023 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Каквото и да си говорим не сме някакво безлюдно село да убият възрастни хора в дома им. Случая е нарисуван ама той човека под мен правилно го е казал...
на 24.05.2016 г.
+4
 
 
Много работи в тази държава требе да са иначе,ама не са....
+8
 
 
Защо си мисля, че малолетно лице, т.е. лице под 16 години не може да бъде разпитвано без присъствието на родител?
0
 
 
Човек убил хората,които са го гледали най-малко 15 години.Неможе да бъде наречен полицай !!! Полицай е човек,който обича хората и се грижа за яхната безопасност.А Полицай убил родителите си е жалко същество ! Сега в затвора няма мама да му носи цигари,защото той е уби ! Колко е жалко !!! Дано ти пръснат... Ти не си полицай мастио !!! Съжалявам,че избухнах,но ненавиждам хора убили родителите си.Ако изобщо са хора ?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: