ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Случка с абитуриент разтърси Фейсбук
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:18 / 25.05.2016Коментари (109)246488
©
Потребител във Фейсбук с ник Vesna Videva разказа история, която буквално за минути започна да набира популярност и споделяния. Ето историята на един софийски абитуриент:

"Бал 24.05.2016 г. Наблюдаваме момчето със светлосиния костюм. Чудех се дали да пиша, но съм доста огорчена и разочарована, затова реших да споделя какво се случи.

Пред блока ни се "изсипа" цял клас абитуриенти с луксозни коли, джипове, лимузини, коя от коя по-луксозна. Всичко беше хубаво, хората се забавляваха, брояха от 1 до 12, абе всичко, както си му е редът.

Заваля и се скрих под козирката, целият клас вече беше в апартамента на съседката ми (тяхната класна), когато пристигна пеша закъснялото момче със светлосиния костюм. Отворихме му входната врата, казахме му къде да се качи, той благодари и приключихме.

Добре де, стана време да тръгват към хотела, излизат всички, качват си се по колите... и си заминават. Изпращам ги аз като типичната клюкарка и виждам отново момчето със синия костюм да ходи пеша по улицата надолу. 

Питам съседа ми далече ли е паркирал човекът, който го кара, при което чувам отговор, който ме шашна, стъписа: "Ами не, той е пеша, отива към метрото." 

Викам: "Моля?!?" Оттам газ към нас, оставям кучето си, грабвам ключовете от колата и с 300... да го догоня.

Намерих го, тъкмо щеше да пресича, почнах да бибиткам, отварям вратата, викам: "Влизай, днеска си с мене. Къде се намира хотелът?" Момчето влезе притеснено: "Ами хотелът е след "Хемус" по бул. "Черни връх..."

Викам: "Добре. Аз карам, Вие ще ме упътвате."

Тръгнахме и питам: "Защо не питахте дали някой не може да Ви вземе с тях?

"Ами питах ги, всички ми отказаха. В едната кола били само момичета, в другата класната, а другите ми казаха: Бегай от тука бе, разкарай се".

"Ейййй" - викам, - "Да, няма места, а тази лимузина??? А другите джипове, как пък едно място не се намери??? Как може да са толкова озлобени и егоистични???"

И той вика: "Ами не можем да ги съдим, такива са, каквито са си." И се усмихна.

За момент се замислих как са го изпратили горките му родители, тихо, кротко, с метрото... Без обичайното бибиткане, балони, броене... Та той нямаше дори чадър. Добре, че спря да вали. 

Само защото момчето не се държеше като другите - просташки, грубо, невъзпитано и защото беше свит, срамежлив и притеснителен, никой не го покани в колите си, които бяха взели "под наем", нали се сещаш - големите гъзари.

Та хвана ме яд на днешната младеж, как само го отбягваха... И к'во като е по-беден? Аз пък си му бях дама на бала и си го закарах до хотела! През цялото време ми благодареше... Миличкият. Почувствах се щастлива, че макар и с малко съм помогнала. 

Тези, с които е учил толкова години, се направиха,че не го познават, а аз, която дори не го познавах, се радвам, че се запознах с такава чиста душа, с такова възпитано момче. Колко заслепени са хората...

Спасихте от дъжда вашите скъпи дрехи, прически, грим и обувки, но оставихте момчето да ходи пеша към метрото, валейки го дъжд, ходейки с наведена глава в един от уж най-щастливите му дни, неговия бал.

Поздравявам те, Кристияне, че не свали усмивката от лицето си... Нито веднъж. :) Честито завършване и успех! :)".



Още по темата: общо новини по темата: 317
27.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
21.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/53 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Здравейте, вчера 15 декември имах гости и се разходихме по площада- централния, много се изненадах, когато ме попитаха за някаква информация за разкопките срещу пощата, че няма никава информационна табела или някъква информация какво е това и защо го пок
на 27.05.2016 г.
+1
 
 
Не разбирам как може да се занимавате с подобни простотии,някой щял да ходи на бал с метро,като че идва трета световна война.Прости Им- те са невинни
0
 
 
"Тези, с които е учил толкова години, се направиха,че не го познават, а аз, която дори не го познавах, се радвам, че се запознах с такава чиста душа..." <- Това ми прозвуча малко все едно "Другите са лоши, а пък вижте аз колко съм добра". И въпреки това, ДА - днешната младеж не струва. Как може въобще да му прати някаква си SMS, че костюма му е грозен или бабешки... простачка. НИЩО, ТОЙ БАЛА МИНА, ОТ УТРЕ ЩЕ ВИДЯТ КОЛКО Е ХУБАВО КАТО ДЖОБСА ИМ СТАНЕ САЙТ НОМЕР 1. Глупави деца. А момчето е умно и ще успее и след няколко години ще му лижат обувките. Глупаво стадо.
0
 
 
браво на момичето,героиска постапка,браво
+1
 
 
Пича с тролея е най-умен и е на далавера, защото другите ще плащат кредита за бала и по точно техните родители... Ха ха ха
+1
 
 
Завърших 1997-ма година. На хората над 30-те тази година им говори нещо. За останалите - годината на хиперинфлацията и на големите банкови фалити, първото голямо ограбване на България след "демокрацията". Щях да имам бал, абитуриентски, костюм, екскурзия в Охрид и т.н., всички знаем как е. За моя жалост нямах, защото по това време едва намирахме пари за хляб, вече...какви абитуриентски...?! Така и не преживях този момент в моя живот. Така се случи след 5 години, че нямах и абсолветски, защото учих нещо, което не завършва по този начин. Като цяло с това искам да кажа, че докато не прочетох тази статия наистина съжалявах и мислих, че съм пропуснал 2 големи празненства в живота си. Общо взето каквото и да е, човек трябва да ги изживее. НО!!! С цялото ми уважение към българския език, към културата и ценностите, които научих от моето си време искам да кажа - #тиЕБЕМ ТАКЪВ БАЛ! #тиЕБЕМ ТАКИВА СЪУЧЕНИЦИ!!! Радвам се, че макар да пропуснах тези 2 събития в живота ми поне имах приятели сред съучениците си, които тогава останаха солидарни към тези, които нямахме възможност да празнуваме - те също не направиха бала си, не ходиха в Охрид, не пиха и гуляха, докато други си стояхме вкъщи! Сякаш тогава думата приятел-съученик-другар значеше нещо!
0
 
 
Проблемът е, че всичко ще си остане само с коментарите тук, емонтиконите и споделянето. А тази гадинка българинът продължава да си живее точно така.
0
 
 
Ето ви тупя запад и ценностната им система на буллене, прости дегенерати демоноцрати. Не всичко е пари, коли и к****. Ще се сабудите и вие, ама много време трябва да мине
+1
 
 
Много ми се иска, да бъдат изброени имената на тя БОКЛУЗУ, за да ги разбере зяла Българя ! Моите уважение кум жената направила всичко това за горкото момче, и е написала поста!
+1
 
 
жалко за новото ни поколение,а чакаме тях да оправят България :(
+1
 
 
Невероятно, но.....ДОБРОТАТА ще спаси света!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: