ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Абитуриенти, бройте до 12 и стига вече селяния!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:28 / 29.05.2016Коментари (20)25534
© Bulfoto
Tази седмица в софийския парк "Заимов" се разминах с огромна група абитуриенти от Първа английска гимназия.

Пееха "Хабиби" на Азис така превъзбудени, сякаш това е химнът на училището. Специално ги спрях да ги питам от Английската ли са наистина, или нещо съм се объркал.

Но те на мига ме върнаха в реалността. Просто селянията извира отвсякъде и елитните гимназии в столицата вече не са оазис на спасението от повсеместната чалгализация. 

Сетих се, че преди няколко години ми разказаха как в най-модерното към момента фолкзаведение били направо втрещени от хардподбора на парчета за бала на Националната гимназия за древни езици и култури.

С всяка година простащината не просто в музиката, а в обличането и в обноските се удвоява и се приема все по-нормално. И тази седмица пред катедралата "Св. Александър Невски" дънеха яки кючеци, димки, силикон. Отстраненият заради великденските фойерверки архимандрит Дионисий е абсолютен лузър, поставен до випуск 2016.

Aбитуриентският бал се превръща във връх на кича и в просташко състезание за демонстрация на материални възможности. Ти сложи ли силикон на твоята щерка?! Ами потребителски кредит изтегли ли, за да я облечеш?

Не, аз съм си достатъчно богат и на моя му наех 20-метров линкълн за 1200 лева за 5 часа! Ами ти колко души покани на бала, щото аз имам 250 гости и момичето ми смени 3 (три) тоалета в празничната нощ?!

До такава степен е важно с каква лимузина ще спреш пред ресторанта, че историята на абитуриента Кристиан Неделчев, който за малко да отиде с метро на бала, трогна цяла България.

Какъв шок само - абитуриент пътува в метрото?! Това е нещо наистина невероятно... Защо, по дяволите, не се е метнал в летяща чиния?

Mайката на Кристиан изтеглила 150 лева заем, за да кандидатства момчето в Софийския университет, а на съучениците му всяка обувка за бала струва точно толкова. Неравенство ще има винаги, но българите се израждат в свирепи хищници в неудържимото желание да го демонстрират на всяка цена.

Така е при нация, в която простаците преобладават.

Абитуриенти, бройте до 12 и да се приключва. Браво, завършихте гимназия, но голямото учене тепърва започва. Стига вече селяния! Вижте великия Стоичков.

Kолко хора го мислят за тотален простак - тоя напсувал, оня ударил, гръмнал жираф в Африка, но какво световно шоу само направи на националния стадион. И там не пяха Азис и Галена. Звучеше опера. И запомнете - не е важно с какво отиваш на бала, а с какво си тръгваш.

Източник: Слави Ангeлов/"24 часа"



Още по темата: общо новини по темата: 317
27.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
21.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/53 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
И до кога ще гледате в канчето на другите? Всеки да празнува така както си иска - ако искат да ходят с каруци, ако искат със самолети - тяхна си работа. Кво били пяли кво били слушали... все едно написалият тази статия не върти гюбеци на Азис? Айде моля ви се :) И с тоя Кристиян се нас_ахте... майка му изтеглила 150 лева, мрънкат как нямали пари и живеели в мизерия, а като и предложиха работа - ОТКАЗАЛА???? Ами като е отказала да си седи без пари, и да си живее в мизерия. Точка. Да запчне и той работа. Аз съм започнал на 17, а вкъщи съм бъхтял по къра от 14-15 годишен. Докато следвах също съм работил. Нощни смени. И надомно. Търсиш ли начин намираш. Най-лесно е да кажеш "няма" и "не може". Всичко може.
0
 
 
Миналото поколение винаги забравя, че те са тези, които са отгледали днешните абитюренти. Всяко поколение си има своите "чалгари", които не виждат по-далеч от чалгата, пишните балове, ярките дрехи и кючеците. Има писмени източници още от египедски времена за хора, негодуващи от новото поколение, и от тогава като цяло няма спирка с това начинание.
0
 
 
Аз винаги Сам се чудила защо така викат като луди, аз нито Сам викала нито, Сам праскала пари за скапи тоалети!
0
 
 
Много е трудно да си абитюрент , защото преди това трябва да се мисли .
-1
 
 
Само за Стоичков да направим уточнението, че той е луд фен не на операта, а на Мирослав Илич (май така се казваше) :)
-1
 
 
Веднъж се завършва, оставете хората да се навеселят. И без това може да им е за последно...
+4
 
 
Умственият багаж е правопорпорционален на скъпия тоалет. Ако си умен и имаш и други теми в главата, не би хвърлил хиляди лева за едно парцалче. Казвате, че депутатите тънели в лукс на фона на бедна България. Ами вижте си децата...
0
 
 
предлагам на бал да се ходи по бански .така и така е на мода да се ходи разголено.
+2
 
 
Статията ми допадна много.Бих допълнил,че не е важно каква ти е прическата ,а какво има под нея!
-1
 
 
Нали всички се стремим към евро- атлантически демократични ценности? Всеки може да прави каквото си иска, стига да не е забранено. Слушайте си чалга, правете гей- паради, правете веган демонстрации, в противен случай ще накърните толерантните чувства на господин Президента
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: