ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметовете Иван Тотев и Андрий Садовий подписаха побратимяването на Пловдив и Лвов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:14 / 31.05.2016Коментари (3)8841
Точно в 12 часа днес в Лвов бе подписано споразумение за сътрудничество между Пловдив и украинския град. Подписите под документа за побратимяване поставиха кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на Лвов Андрий Садовий, който е и председател на Общинския съвет. 

На тържествената церемония присъстваха представители на общинската администрация на града-домакин, медии и членовете на българската делегация: председателят на Общинския съвет Савина Петкова, заместник -кметовете на община Пловдив Амелия Гешева и Розалин Петков, ректорът на Пловдивския университет проф. Запрян Козлуджов, Н.Пр. посланикът на България в Киев Красимир Минчев, почетният консул на Украйна в Пловдив инж. Димитър Георгиев, почетния консул на България в Лвов Виктор Нотевский. 

Целта на подписването на днешното споразумение е да бъдат поставени основите на едно по-тясно регионално сътрудничество във всички сфери като израз на подкрепата и приятелските взаимоотношения по пътя на Украйна към присъединяване към Европейския съюз. 

В рамките на проведените предварителни разговори и осъществени срещи по време на визитата бяха затвърдени общите цели и приоритети в програмите за управление на двете общини, както и многобройните сходства между Пловдив и Лвов. 

"Убеден съм, че първата крачка трябва да бъде направена от администрациите. След нея се дава път на културния обмен, след който винаги идва и бизнесът", каза кметът Иван Тотев

"Пловдив има богат опит и постигна много в последните 10 години след приемането ни в Европейския съюз. От всичко, което видях, аз съм твърдо убеден, че Лвов има целият потенциал да се развива още по успешно, за да се затвърди като център за култура, туризъм и инвестиции на европейско ниво. 

Ние сме готови да окажем пълна подкрепа, да споделим своя опит и да работим заедно в името на просперитета на двата града. Намерихме много общи допирни точки и набелязахме конкретните първи стъпки, които ще бъдат реализирани още до края на тази година", заяви кметът на Пловдив. 

След размяната на протоколните подаръци, всички присъстващи от българска и украинска страна си направиха обща снимка за спомен.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лвов е страхотен град, невероятна архитектура и старинен дух има в този западноукраински град. Има между другото и хълмове като Пловдив- единия от тях Стария замък разкрива уникална гледка към града. Сега и доста от старите сгради са възстановени, заедно с многобройните манастири и църкви, за разлика от комунизма, когато единия от манастирите бе превърнат в Музей на атеизма!!!
"A man who does not think for himself does not think at all". Oscar Wilde
на 01.06.2016 г.
+1
 
 
България - Русия, дружба от векове за векове.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: