ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
За дълга кампания се иска дупе, но защо да гледаме задници
Автор: Любомир Минчев 11:43 / 09.06.2016Коментари (3)5137
© Plovdiv24.bg
Националният ни отбор по футбол получи 11 гола в два мача, но селекционерът Ивайло Петев виждал как аха да направим равен с Япония. Някой ще каже, че в мигове на позор изглеждаме удивително нагли. Не е съвсем вярно, може би търсим и най-малкото зрънце оптимизъм , навряло се някъде в кюшето. Но то е неоткриваемо.

Видният бос Венци Стефанов препоръчва лек и срещу това зрънце - да се застреляме с два пищова. Така трябвало да постъпи Ивайло Петев след японския трус, вместо да говори глупости. Венци е твърде убедителен в този случай.

С политиците обаче сме доста по-търпеливи, отколкото с футболистите. Макар че като чуе за политици и избори , избирателят се хваща за кобура, той все още се въздържа от стрелба. Напоследък се правят опити да бъде провокиран и да се чуе изстрел.

Политолози и социолози са изпаднали в едно хленчене, от което разбираме, че президентските номинации драматично закъсняват, че избирателят губи правото на информиран избор, ако му сервират кандидатите в последния момент. Виждате ли как в САЩ и други страни изборната битка продължава по две години.

Имало драматично закъснение. И къде е драмата? Необходимо ли е Първанов една или две години да прави кремълска пропаганда, защото той, или посочен от него, е кандидат за президент. Сякаш не знаем какво ще ни говори Първанов. Ние сме информирани от самия него отдавна. Точно заради Гоце голяма част от избирателите вече имат информиран избор. Това не ли достатъчно? Да ограничи само до месец-два официалната руска пропаганда в България,маскирана като предизборна битка, е голямо постижение на политическия ни живот. Защо да вадим и двата си пищова и да разчистваме пътя на чужди агенти.

Ако пък толкова държим да стреляме на месо, ето първите имена, които ще се борят за президент - Жорж Ганчев, Николай Банев, Веселин Марешки.

По-драматично от политическа гледна точка е отсъствието на класическия сблъсък на ляво и дясно още на първи тур. Според някои реформатори, ако десният кандидат бъде определен от ГЕРБ, това ще е краят на РБ. А от кого трябва да бъде посочен? А единният ляв кандидат няма да е единен, ако Първанов не кажи кой е той. Но не на всички леви чавка им е изпила акъла. Дори онези от снимката пред бюста на Живков са наясно какво означава единен кандидат, но посочен от Първанов. Веднага ще му бъде препоръчано да се гръмне с два пищова. Някои са удивително нагли в мигове на позор.

При реформаторите този номер с двата пищова не важи, тъй като някои от тях получиха по 11 гола и се оттеглиха на резервната скамейка . Другите са вперили поглед в устата на Борисов и чакат чие име ще произнесе. Тогава е възможно да се чуят халосни изстрели, но те ще бъдат част от зарята.

Това е нашата президентска кампания. Къде е драмата, ако бъде изместена назад във времето. За много дълга кампания се иска дупе, а обикновено гледаме и слушаме задници. И никой не иска да изглежда като Ивайло Петев след мач с Япония. Рано или късно се стига до там, или до бюста на Живков. Това също е информиран избор.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Гледах репортажите от ЕК онзи ден. Много силно впечатление ми направиха редица изказвания по европейските проблеми. Много страни започват да дават тон за смекчаване санкциите срещу Русия и даже тяхното пълно премахване. Беше трудно да се разбере, че санкции пораждат санкции, а ракети до г*за на Русия - ракети до г*за на НАТО и срещу техни съюзници. И кой страда? Със сигурност не САЩ. Та, дойде ред на нашия олигофрен, който толкова надъхано каза, че КРИМ е Украйна, а Украйна Европа. Как Русия е враг на Европа. Та, чак взе да ми се приповдига. Колко бързо можеш да забравиш партийния си произход и най-вече партийния произход на капиталите си; И най-вече как можеш при всяка дума да се излагаш като прост помак. Това е запазената марка на РП. А другаря с катинарчето също бързо забравя как преди 26 години от 100 души колектив 98 бяха в БКП, 1 беше в БЗНС и 1 беше безпартиен. Едва ли той е бил от последните двама.. Гоце е 5 класи над РП. Даже и повече. Трудно е обаче да се признае - днес не е модерно да си комунист!
+6
 
 
Авторът по-добре да се замисли за нашата среда, от която няма как да се пръкнат нормални политици. Как се стигна до такава задънена улица и какъв е пътят за измъкване? Тогава вече ще има конструктивна основа да се обсъжда.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: