ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Не е лъжа: Десетки ежедневни вътрешни полети е имала България... някога
Автор: Васил Динев 11:24 / 10.06.2016Коментари (25)18672
©
Plovdiv24.bg ви дава възможност да се запознаете с интересни факти от архивите на Държавно стопанско обединение Българска гражданска авиация "Балкан".

Публикуваме т.нар. зимно разписание по вътрешните авиолинии, което е било в сила от 1 ноември 1970 до 30 април 1971 година.

Прави впечатление, че ежедневните полети София-Варна и Варна-София са били по 6 на брой във всяка посока, София-Бургас и Бургас-София - по 5, София-Русе, Русе-София, София-Търговище и Търговище-София по два, София-Пловдив и Пловдив-София по един.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Ами тъгуващите по *едно време* да си продадат колите,които имат сега,и да си намерят по една *джигулка* на старо или *джоган* и да го карат!А,и да не забравят да ударят в земята *джисемата*,че и той е капиталистическо творение!Гиди мърши комунистически!!!
0
 
 
През седмица летях с баща ми , Русе - София !
+1
 
 
Аз бях 6 годишна, когато майка ме заведе на море във Варна със самолет. Беше по-евтино от влака рџ?‚
+3
 
 
Когато стойноста на един полет е била 50 лева а се е плащал за 14(Както София - Търговище)...нали се сещате ,къде отива разликата ? и кой я плаща! То това не се прави от Марсианци или Американци...прави се със сметка.Ако имаш планова икономика и целта ти е да си периш вътрешния въздушен транспорт,като нещо удобно и модерно...ОК. Строиш летища,пускаш полети...при цена около 100 лв,за полет ,ти продаваш билет за 30.Народа пътува и се кефи.Не ползва влакове,не ползва магистрали и автобусен транспорт...До тук добре!Само,че разликата кой я покрива.? При 1 000 000 пътуващи на година и силна икономика...70/100 милиона държавата може да и прежали и да "субсидира" Авиокомпаниите за тази щедрост...А при частни АК ? Айде пак помислете,защо тогава ги е имало тези Вътрешни полети и защо сега ги НЯМА! Кой ще накара някой АК да продава билет София - Бургас за 30 лева ако излиза 100.Ако Транспортното министерство ще покрива разликата ...ще има и 10 авиокомпании.В случай,че се пуснат билети София- Бургас по 100 лв,колко от вас биха пътували на тази реална цена ? Ей такива едни неща е хубаво да помислите по долу описващите миналите благинки Блейчовци.....да не се излагате какво ИМАЛО...и защо сега го нямало..Щото сега е 2016 а вие живеете в 1970. И в допълнение...през 80-те нямаше полети до Пловдив след построяването на АМ Тракия.Но пък имаше полети и до Видин,Ст.Загора с Л-410 и дори хеликоптер МИ-8 до Кърджали. Да..имаше вътрешен въздушен транспорт..но на каква цена ? На цената на дълговете на БГА Балкан,които не ви ги казваха,щото беше държавна и харчеше ВАШИТЕ ПАРИ за да ви е почти безплатно!
+5
 
 
Много неща имаше България преди промените. Имаше спорт в световния Топ10. Имаше невероятно образование. Имаше работеща индустрия - верно, не беше силно конкурентна, но БВП беше колкото на Гърция и Турция взети заедно. Изнасяхме електричество, въпреки че за нас имаше режим. Имаше сигурност и диверсантите ги отстрелвахме. За разлика от сега, когато прииждат без паспорти и никакви документи за самоличност. И нищо не смеем да направим, разбира се, защото чакаме одобрение от ЕС и полуприятелство потупване по рамото и малко пари на заем. Да, нямаше банани, портокали и пепси кола, но пък празниците се усещаха. Беше спокойно. Мангустите имаха вечерен час, а сега? Но имам чувството, че скоро колелото ще се завърти и Европа ще те отърси от ужаса, в който я вкараха щатите..
на 10.06.2016 г.
+10
 
 
Имаше много хубави неща едно време и е грешка, че всичко се отрече и съсипа. Трябваше здрава ръка при първото демократично правителство, за да се запазят хубавите работи. Но, за съжаление, първоначалното натрупване на капитала се оказа по-важно.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (6)
+9
 
 
Аз знаех само за Видин и Варна, оказва се обаче, че са били доста повече... Сега не мога да си хвана и рейс до Варна, да не говорим за самолет...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: