ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (18) | Вчера (24)
Нелсън: Давам Ботев на ФИФА, не бих посъветвал никого да подписва с този клуб
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:46 / 10.06.2016Коментари (9)6951
© Plovdiv24.bg
Грегъри Нелсън (крайният вдясно) е разочарован от шефовете на Ботев
Грегъри Нелсън ще даде Ботев Пловдив на ФИФА. Това разкри нападателят в интервю за вестник "Тема Спорт". В него холандецът обяви, че е останал крайно разочарован от отношението на ръководството към него. 28-годишният футболист пристигна при канарчетата в началото на октомври 2015 със свободен трансфер. През изминалата кампания той бе водеща фигура в състава и записа 15 срещи в А група, в които реализира 4 попадения.

Грегъри, защо реши да се разделиш с Ботев?

- Първо искам да кажа, че не бих посъветвал никого да подписва с този отбор. Там се държат лошо с всички. Те искаха да остана и да преподпиша, но аз отказах категорично.

Защо?

- Защото ръководството беше безкрайно некоректно към мен. Предложиха ми да остана и да преподпиша. Възнаграждението, което ми даваха, бе 8 хиляди евро. Това беше много над тавана за заплати, който е 3 хиляди евро. Въпреки това аз им казах, че не искам да оставам и желанието ми е да си тръгна. След това започнаха да се държат много лошо с мен.

Какво точно ти казаха?

- Казаха, че вече не ме харесват като футболист, играел съм слабо. Не съм им бил трябвал, като искам, можело да си ходя. Чудя се как няколко дни преди да ми обявят тези неща, ми предложиха договор за 8 хиляди евро и ме молиха да не напускам...

Кого визираш?

- Цялото ръководство. Ще ви разкрия, че когато раздаваха заплатите за месец май, единственият, на когото не платиха, бях аз. Нееднократно говорих и с Асен Караславов, и с Георги Марков. Всеки път ми повтаряха едно и също: "Ще ти платим, не се притеснявай". Звънях им в понеделник, те ми отговаряха, че ще ми платят във вторник. После вторник стана сряда и така вече 3 седмици. Това обаче още не се е случило. Да не говорим, че ми дължат и още две заплати - за април и за юни. Когато бях в ЦСКА, също имаше проблеми с парите, но всичко се плащаше, макар и със закъснение. За сравнение между двата клуба и дума не може да става. При червените имаше далеч по-добра организация, отколкото в Ботев. И сега, ако някой играч ме попита кой да избере между двата, ще кажа ЦСКА.

С феновете имаше ли проблеми, говори се, че заради тях отказа да играеш в последните мачове?

- Не, с тях никога не съм имал проблеми. Това е една от най-добрите публики в България. Както казах, всичко е заради ръководството. Некоректни хора са и просто загубих всякакво желание да работя с тях.

Какво смяташ да предприемеш оттук нататък?

- Нямам намерение да ги чакам повече. Приключих с говоренето. Решил съм, ще ги дам на ФИФА. Чаках ги достатъчно. Не искам да ги чувам или да ги виждам повече.

А какви бяха отношенията ти с треньора Николай Костов?

- Нямах никакви проблеми. С него и двамата му асистенти се разбирах прекрасно. Те единствени се държаха добре с мен в този клуб. Към тях мога да изпитвам само уважение. Ботев обаче не може да си позволи да има такова лошо управление като сегашното. Този клуб и феновете му не го заслужават. Как очакват да вървят напред, като нямат добър мениджмънт?! Но, както казах, те са затворена страница за мен. Оттук нататък ФИФА ще се оправя с тях.

Говорил ли си с новия силен човек Румен Чандъров?

- Не, единствено знаех, че идва ново ръководство, обещаваха ни големи неща, силен отбор, повече пари, дано се случат тези неща, защото Ботев и привържениците му не заслужават подобно управление като досега.

Какво следва оттук нататък за теб?

- Имам оферти от няколко отбори зад граница. Ако трябва да бъда честен, предпочитаните ми дестинации са Турция и ЦСКА. Ако червените ме потърсят, съм готов веднага да се върна и да помогна на отбора да гони целите си. Имам предложения от няколко тима от горната таблица на класирането в Турция. Но не искам да бързам, ще изчакам и ще видим.

Споменавайки ЦСКА, следиш ли какво се случва в армейския клуб?

- Разбира се. Не съм спирал да се интересувам. Искам да изкажа поздравления за ръководството на отбора, което направи и невъзможното да го върне в елита. Много се зарадвах, когато спечелиха купата, бе напълно заслужено.
Още по темата: общо новини по темата: 284
29.09.2017
29.07.2017
24.05.2017
28.11.2016
06.11.2016
01.11.2016
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
В съвременния футболен свят се играе за пари...ясно е.Но има играчи ,има и к**ви...Тоя МАНГАЛ е от последните,за които парите са условие да играе или да не играе. Пари е взимал!Когато е подписвал -отбора е бил хубав...сега обаче вече не е :) Мангал!
Днешният Локомотив Пловдив се родил на 25 юли 1926г. с името Пловдивски Спортклуб!
на 10.06.2016 г.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+4
 
 
"Грегъри Нелсън има договор с Ботев до 10 юни. Този договор не е прекратен. Ние постъпихме коректно с футболиста и го пуснахме на 27 май, а можеше да го оставим в Пловдив до изтичането на контракта. Заплатите на Ботев се плащат по следния начин- за май например, падежът е днес- 10 юни. Така че претенциите на Нелсън са безсмислени. Имало е забавяне на заплатите в клуба, но то е било само с няколко дни. За април Нелсън, както и всички останали в клуба, са си получили заплатите. Днес е падежът за май месец. За десетте дни от договора на Нелсън за юни месец, парите трябва да бъдат преведени на 10 юли. Повече от това няма какво да коментирам."
+4
 
 
Когато играеше добре и се раздаваше,явно отношението е било добро.Последните 10 мача в които игра беше кръгла нула,само имитираше присъствие.Въпреки това ръководството му предлага нов договор и 2,5 пъти тавана на заплащане.Той отказва договора и демонстрира явно нежелание за игра.Ееееее,какво да очаква тогава? Нагло човече!
+6
 
 
тоя май беше нает заради ари в името си - а ние сме от АРИ а наши съседи в миналото са били китайците - МИ...нe стига че не може ами и не се подлага на учене - никва дисциплина добре се отървахме...
+1
 
 
Ако са му предлагали 8 000 евро , то със сигурност поне единият бразилец , ще взима същата заплата . И ако е така , ръководството няма какво да крие , а да каже отпускаме 2-3 щата с по-високи заплати , за другите тавана остава . Никой няма да има право да се сърди , защото на всякъде е така , в никой модерен клуб няма тавани , а се плаща според класата на играча . Дори и 3 000 евро са много за футболистите които изиграха трагичния изминал сезон.
+7
 
 
Голямо слагане на ЦСКА. Нали дойде в Ботев да си възвърне формата, а сега говори глупости.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дубълът на Локо с домакинство на стадион "Пловдив"
Строителите на стадион "Христо Ботев": Все по-близо до финала!
Томаш изгледа внимателно двете асистенции на Бирсент Карагарен
"Числата" са един от най-неудобните съперници на Локомотив Пловдив
Попето е възстановен, повежда Ботев срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: