ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (24)
Пловдивски екипаж с престижна победа на рали в Румъния
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:57 / 14.06.2016Коментари (0)2372
©
Георги Гераджиев/Георги Гаджев от Автомобилен спортен клуб "Пловдив", състезаващи се с Форд Фиеста R2, спечели първото място в своя клас RC4 (автомобили от спецификация R2 - с един задвижван двигателен мост, до 1600 куб.см.) на провелото се през уикенда Рали Делтата на Дунав с център югоизточният град Тулча, Румъния.

Както в предното състезание край Арад през месец май, в което Гераджиев/Гаджев взеха първото си участие за сезона, и това рали се проведе на макадамова настилка и бе валидно за Европейския рали трофей (ERT) на Международната автомобилна федерация (ФИА) - Балканска зона.
©

Стартираха общо 39 екипажа, като 27 от автомобилите бяха с един двигателен мост.

Ето какво се случи през погледа на пилота Георги Гераджиев:

"За мен Рали Делтата на Дунав бе невероятно предизвикателство, тъй като това бе второ поредно участие в състезанието за нас и имахме високата амбицията за челно класиране. Преди ралито за пръв път досега успяхме да направим добър тест на макадам в България, след който отпътувахме за Румъния с уточнен автомобил и бяхме уверени, че можем да постигнем добри времена".

"В началото на състезанието имахме проблеми както с разговорното устройство, така и с работата на двигателя, и това малко ни забави, но невероятната работа на нашите механици изигра своята роля и отново имахме шанс да даваме пълна газ. В края на първия ден вече бяхме 6-ти в генералното класиране на цялото рали, което на фона на това, че автомобилът
©
ни е от по-ниските класове, бе страхотно постижение".

"Започнахме втория ден с по-умерено темпо, опитвайки се да запазим спечелените позиции. В средата на деня отново давахме максимална газ в битка с два румънски екипажа с Мицубиши Лансер ЕВО 8 и ЕВО 9 (и двата от най-силния клас RC2). В крайна сметка битката бе решена на предпоследния 10-ти специален етап "Еолиене 2" (13.99 км), където изпуснахме един завой, колата загасна и изгубихме около 15 секунди".

"Въпреки това успяхме да се класираме на 7-мо място в генералното класиране, 4-то в генералното класиране за ERT, 2-ро в един двигателен мост и 1-во в класа ни RC4! Изключително съм доволен от резултата ни и съм много благодарен на механиците и целия екип за поредното силно състезание в рамките на Европейския рали трофей."

А навигаторът Георги Гаджев, който по време на ралито бе най-близо до своя пилот Гераджиев, добави следното:

"Пореден силен резултат за нашия екип, който записахме благодарение и на АСК "Пловдив" 2 добрата подготовка преди самото състезание. Въпреки проблемите, които имахме, успяхме да поддържаме постоянно високо темпо".

"Като навигатор изпитах неприятното чувство пилотът да не чува това, което диктувам в последните 3 км от 1-вия специален етап "Телица 1" (19.15 км), заради неразгадаем проблем с разговорното устройство, но за щастие не загубихме много време и този проблем не доведе до нещо по-сериозно. Невероятно удовлетворен съм както от пилотирането на Георги, така и от работата на целия екип на АСК "Пловдив", които се раздадоха на максимум."

Победител в общото крайно класиране стана италианецът, каращ с румънски състезателен лиценз, Симоне Темпестини (Форд Фиеста R5), следван от румънците Дан Джиртофан (Шкода Фабия R5) и Едвин Келети (Мицубиши Лансер ЕВО 10).

След Рали Делтата на Дунав целият екип на АСК "Пловдив" се оттегля в заслужена лятна почивка и ще поднови своите рали участия през есента.
Още по темата: общо новини по темата: 115
30.06.2020
29.06.2020
05.03.2020
18.02.2020
09.02.2020
24.01.2020
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Най-добрият български съдия свири решаващ мач на Спартак
Готови сме за Световното в Пловдив! Зарибиха Гребния канал с 670 кг шаран
През 2020: Драганов свири полуфинала между ЦСКА-София и Ботев! Варненецът носи късмет на "червените", отново ли ще е така?
ПФК Берое: Треньорът Ачиари и футболистът Алгара не са си раздавали шамари, юмруци и ритници
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: