ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пак наградиха Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:47 / 21.06.2016Коментари (0)3017
©
За десета поредна година министерството на икономиката отличи победителите в националния конкурса "Европейските награди за насърчаване на предприемачеството 2016", учредени от Европейската комисия (ЕК) през 2005 г. 

Инициативата има за цел да активизира ролята на публичния сектор на местно, регионално и национално ниво в насърчаване на предприемаческия дух и развитието на малкия бизнес.

"Подобряване на бизнес средата в подкрепа на малките и средни предприятия, както и дейности, които насърчават социалния характер на фирмите, тяхната инициативност, предприемачество и новаторство, са в основата на отличените проекти". Това каза началникът на кабинета на министъра на икономиката Филип Кирев, който връчи наградите на тазгодишните призьори.

Големият победител в конкурса е министерството на младежта и спорта с проекта "Национална програма за младежта". 

Проектът се отличава с инициативността си в подкрепа на младите хора, със запознаване на възможностите да развиват своите идеи чрез иновативни подходи и начин на мислене, насърчаване на предприемаческия им дух, с цел да допринесат за развитие на икономиката в своя региона на предприемачеството.

"Това е изключително голямо признание за нас, защото дава път на младежите и показва колко малко внимание им трябва, за да могат те да дадат най-доброто от себе си. Вярвам, че ще представят България достойно", каза в обръщението си зам.-министърът на младежта и спорта Асен Марков.

Второ място е за проекта на Община Пловдив, съвместно със Сдружение "Клъстер Тракия Икономическа Зона", кандидатствал в категория "Бизнес среда". 

"Благодаря на Министерството на икономиката, които са изключително активен партньор особено през последната година и половина. С тях успяхме да организираме много посещения в чужбина и страната, така че да поддържаме високо ново на икономическа активност и да привличаме нови инвеститори", подчерта зам.-кметът на община Пловдив Стефан Стоянов

В отговор Филип Кирев напомни, че Министерство на икономиката подготвя нов закон за индустриалните зони, както и за публично-частното партньорство, като изрази надежда, че двата закона ще подобрят дейността на индустриалния парк и призова участниците да се възползвате най-добре от възможностите, които ще предложат те.

Заради достойното си представяне и инициативност с грамота бяха отличени още два проекта от Министерство на икономиката. Това са "Най-добър млад предприемач на град Пловдив", в категория "Предприемачески дух", както и "Стратегия за местно развитие на територията на община Ардино", в категория "Отговорно и интегрирано предприемачество". 

Зам.-кметът на община Ардино Изет Шабан изтъкна огромния интерес към Оперативните програми от страна на общината и подчерта, че на нейна територия са реализирани 29 проекта от 39 кандидатствали.

Отличените проекти ще имат възможността да представят България във финалния, европейски етап, където ще влязат в конкуренция с представители от 32 държави. 

В заключение началникът на политическият кабинет на министъра на икономиката Филип Кирев подчерта огромното значение на конкурса и изтъкна, че всички участници в надпреварата, са имали качествата да се наредят сред финалистите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: