ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ето го пловдивския славей, който ще ни представя на детската Евровизия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:25 / 25.06.2016Коментари (3)10269
©
Група деца се е събрала в заведение в Пловдив и празнува с песни и танци. А вместо Happy Birthday те пеят същата песен, само че с друго заглавие - Happy Eurovision. 

Поводът за веселбата е, че едно от момичетата в компанията току-що се е завърнало от София, където участва в избора на представител на България за тазгодишната Евровизия. И е спечелило правото да се яви на престижния международен конкурс.

Това е 10-годишната Лидия Ганева, за която жури и зрители дадоха най-много гласове, след като чуха брилянтните ѝ изпълнения на две песни - Who's Loving You на Майкъл Джексън и "Рапсодия" на Роберта. 

А да се яви на престижния форум, е сбъдната мечта за малкото момиче. Може и да е само на 10 г., но Лидия вече знае цялата история на Евровизия и следи всичко, свързано с нея. Дори вкъщи си играе на конкурса. 

Понеже ѝ е много интересен моментът на оценяването на участниците, гледа много клипове с тях, след това у дома сама съобщава кой певец какви точки получава. 

Дори докато пътува с майка си до София за полуфиналите на националната селекция за детската Евровизия, Лидия е на задната седалка в колата, но пак си представя, че е на конкурса и се обръща към невидимата публика с "Hello, Малта!". 

"Тя е голям фен и класирането ѝ за детската Евровизия е наистина мечта", обяснява майка ѝ.

Песните, които Лидия представи пред журито и зрителите, всъщност са част от репертоара, който тя учи през годините и с който се явява на различни конкурси. 

С участието си по големи фестивали момичето вече е носител на 22 първи, 4 втори и 2 трети награди. 7-годишна печели първо място на Международния конкурс "Златен делфин" в Румъния.

Тя е била официален гост на фестивала "Златно славейче" в Скопие, а изпълнението ѝ е издадено в юбилейния диск на Македонската национална телевизия.

Но нищо не може да се сравни с радостта, че ще представи страната ни на детската Евровизия. Дори една вечер, докато заспива, Лидия невярващо пита:

"Мамо, вярно ли е?", и поглежда към сертификата, който стои до леглото ѝ. След като се вглежда в него, въздъхва щастливо и сама си отговаря: "Да, вярно е!".

Лидия е родена на 2 февруари 2006 г. и от невръстна възраст проявява музикалния си талант. Още не е проговорила, когато вече си повтаря фрази от детски песни, които нейната майка ѝ пее. 

За първи път излиза на конкурс, когато е още в детската градина и не е навършила 5 г. Още тогава печели награда - за най-малък изпълнител в конкурса.

Две години след това започва да пее във вокална група, а след това тръгва на индивидуални уроци при нейния вокален педагог Румяна Иванова. Тя е човекът, който забелязва големия талант на Лидия.

Първо аз разглеждам в социалните мрежи какво се пее и какво на мен ми харесва, после го предлагам на моята вокална педагожка или тя ми предлага някаква песен и заедно избираме какво да пея. Ако ми върви, започваме да го работим, разказва Лидия за уроците по пеене. 

Тя самата много харесва хитовете на Адел, Кристина Агилера, Бионсе. Все още обаче не е ясно с какво изпълнение ще представи България на финала на детската Евровизия през ноември. Сигурно е, че Лидия ще пее на български в Малта заради изискването да се пее на своя език в конкурса. 

Но нищо чудно да има фрази и на чужд език, което също е позволено. Това няма да е проблем за малкото момиче, защото то вече е изпълнявало хитове на английски, френски, италиански, руски, арменски.

Все още се водят преговори с различни екипи за писането на песента за детската Евровизия, която ще е изцяло съобразена с гласа на Лидия и нейния стил на пеене.

Несъмнено момичето наследява музикалните заложби от своите родители. Майка ѝ Невяна също от дете се занимава с пеене - от 1-и клас е в детски ансамбъл, после завършва музикалното училище в Котел, а след това - Шуменския университет. 

От 20 г. е част от ансамбъл "Тракия", а от 2 години пее и в "Мистерията на българските гласове". Бащата на Лидия Иво Ганев е танцьор в ансамбъл "Тракия" и е преподавател в детската школа към състава. Той е завършил Пловдивската академия с хореография и режисура. 

"Общо взето сме хора на изкуствата", усмихва се майката.

Покрай нея и баща си Лидия от съвсем мъничка прекарва доста време зад кулисите на големите сцени. Тя се познава с всичките колежки на майка си от ансамбъла, с танцьорките и често се случва, като е на репетиции, сама да се пременя с носия и кърпа за глава.

Въпреки че Лидия сама казва, че предпочита повече поп и джаз изпълненията, тя може да пее шопски двуглас и триглас, знае народни песни, а и гласът ѝ е много подходящ за тях. 

Голямата ѝ мечта също е свързана с музиката - Лидия мечтае да стане известна певица, и то не само в България, а и в целия свят. А сега, когато е избрана да ни представя на детската Евровизия, казва скромно: 

"Аз не искам да бъда приета като голяма звезда. Това, че аз съм спечелила, не значи, че съм звезда. Искам да съм си нормално момиче".



Източник: в. "24 часа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз исках Елеонора Иванова да ни представи, просто тя ми беше фаворитката, но и това момиченце Лидия Ганева е страшно сладко и талантливо! Прекрасно дете! Убедена съм, че ще се представи блестящо!
+3
 
 
Прослушах я в ютуб. Фантастична е! Успех на Лидия!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Футбол - други
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: