ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Любомира Казанова: Измъчват ме обвиненията, че съм съсипала Цвети
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:48 / 02.07.2016Коментари (2)20777
©
Тя е силна, упорита, отговорна, нежна, красива и добра. Така е описвана световната шампионка по художествена гимнастика Цветелина Стоянова от героинята, която зае нейното място в ансамбъла - Любомира Казанова.

Със същите думи може да бъде обрисувана и самата Любомира. 18-годишната резерва трябваше да застане редом до златните момичета от националния отбор по художествена гимнастика в най-трудната им битка.

Тази за победа над смъртта. Грациите извоюваха медал на европейското първенство в Израел и го посветиха на Цвети, докато тя се бореше за живота си в "Пирогов".

По този драматичен начин се сбъдна една мечта. Тази на Любомира да докаже колко е достойна. След три години в изчакване на резервната скамейка тя бе хвърлена в дълбокото по време на буря. Изгря на европейско първенство и се справи без грешка.

И все пак плати цената за този горчив шанс. Преживя жесток тормоз и преглътна всякакви обвинения, когато единствената й вина бе, че даде всичко от себе си. Самата тя обеща пред "168 часа", че ще продължава да го прави.

Изглежда, за да си златно момиче, трябва да притежаваш златно сърце.

Красивата Любомира вече е първата сигурна грация за новия национален ансамбъл на България след оттеглянето на сегашните титулярки Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Ренета Камберова след олимпиадата в Рио през август. На която трябваше да триумфира за последно и Цвети Стоянова.

- Любомира, трудно ли ти е да тренираш наравно с доказалите се вече златни момичета, и то след тежките моменти, които изживяхте?

- Изобщо не ми е лесно, защото физически не съм толкова подготвена, колкото другите момичета. Те обаче правят всичко възможно, за да ми помагат. Както и треньорките. Мога да кажа, че давам всичко от себе си и вече започвам да влизам в тяхната форма и ритъм.

- Как ти се отрази това, че при особено драматични обстоятелства трябва да замениш една световна шампионка на европейско първенство?

- Много ми беше тежко. Най-вече психически. Може би ситуацията ме мотивира още повече. Трябваше да се справя, защото моят и общият стремеж беше да играем на европейското първенство така, че да изпратим на Цвети от нашата сила.

В интерес на истината в момента, независимо по какъв начин са се стекли обстоятелствата, знам, че съм получила шанс, какъвто не се дава на всеки. След два месеца сме на олимпийски игри. 

Все още искам да помогна на момичетата и да дам всичко от себе си заради тях. И заради всичко, което те са постигнали досега. Надявам се в Рио всичко да мине добре.

- Как реагира, когато ти се обадиха и ти съобщиха, че заминаваш за Израел и ще се състезаваш?

- Притесних се. В неделя на обяд ми казаха, че трябва да пътувам. Започнах да се интересувам защо се налага да го направя. След като разбрах, се притесних още повече.

Наистина не бях готова. Трябваше за много кратко време да вляза в час. Съмнявах се, че ще успея. В този момент моите родители много ми помогнаха да повярвам в себе си. Както и психоложката на отбора.

Въпреки всичко не помислих да се откажа и да оставя да ме заменят с другата резерва. Казах си, че трябва да докажа, че доверието, което са ми гласували, не е било грешно.

- Разтърси ли те новината за Цвети?

- Много. Всички го преживяхме тежко.

- Успяха ли да ви успокоят вашите треньорки Илиана Раева и Ина Ананиева?

- И те бяха в шок, колкото и ние. Всички трябваше да се обединим. Те ни казаха, че единственият начин да помогнем на Цвети е да направим това, в което сме най-силни. И да играем. Да бъдем там заради нея.

- Двете с Цвети познавате ли се добре?

- С нея винаги сме били в нормални отношения. Познаваме се, откакто съм в ансамбъла. Тя не е намирала в мен човек, с когото да си споделя откровено. Искам да кажа, че двете не бяхме толкова близки, колкото всяка от нас е с останалите момичета.

- Какъв човек винаги е била тя в твоите очи?

- За мен Цвети винаги е била едно страхотно момиче, доказало, че може да се бори с трудностите на живота. Изключително силен, упорит, прецизен и отговорен човек. Едно нежно и красиво създание, което е винаги усмихнато и добро с околните. Определено както тя, така и останалите момичета винаги са били пример за мен.

- Как беше тя, когато я посетихте в болницата?

- Приспана, за да не усеща болка. Не сме разговаряли с нея. Ако ни беше видяла, щеше много да се развълнува, а не трябва.

- Успокояват ли ви прогнозите на лекарите, че ще се възстанови напълно?

- Не ни успокояват, но ни дават надежда, че тя наистина ще бъде добре. Всеки ден всички се молим за това.

- Илиана Раева написа, че твоят героизъм е останал в сянка заради случилото се с нея. Смяташ ли се за герой?

- Не. Не исках да се проявявам като такъв, а само да помогна и все още не осъзнавам какво всъщност съм направила.

- Измъчваха ли те съобщенията до теб с клетви и обвинения, че си изместила Цвети и си виновна за случилото се?

- Точно в онзи момент, когато ги прочетох, ми стана много тъжно. Другите момичета видяха, че не съм добре, и ме попитаха какво има. Показах им съобщенията от непознати и те започнаха да ми повтарят:

"Знаеш, че не е така. Недей да четеш. Това са хора, които не знаят за какво става въпрос." Опитвах се да игнорирам всичко това.

- Обиждаха ли те тези нападки, които засегнаха дори твоя баща?

- Обиждаха ме много. Не знам защо ми пишеха, че съм съсипала живота на Цвети. Че съм била в отбора само защото съм дъщеря на олимпийски медалист. Добре, че той спял с Илиана Раева, за да съм в ансамбъла. Никога не съм позволявала на моите родители да ми се бъркат в спорта.

Ако го правеха, нямаше три години да съм резерва. Всеки трезвомислещ човек ще го разбере, защото е логично. Най-много ме измъчваше това, че пишеха как аз съм съсипала едно момиче, което с нищо не е виновно. Едно момиче, което радва България толкова години.

За щастие имаше и много хора, които ме поздравиха за това, което съм направила. Старая се да обръщам внимание на положителните мнения.



Още по темата: общо новини по темата: 63
01.05.2023 »
03.09.2022 »
04.05.2022 »
06.10.2020 »
24.05.2019 »
01.09.2018 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чак на мен ми стана болно като чета за тия съобщения, пък представям си на нея какво й е... Как може да има такива хора?!
+2
 
 
Любче, ако всеки вземе да чете всичко за което го оплюват в нета, би трябвало да се побърка, да изпуши съвсем. Горе главата и гледай напред!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: