ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка с гневно писмо до Plovdiv24.bg
Автор: Мариана Панчева 07:35 / 05.07.2016Коментари (5)7538
© Plovdiv24.bg
Случващото се с градинката до Втора градска болница принуди пловдивчанка да напише дълго писмо до редакцията на Plovdiv24.bg.

"Състоянието й е плачевно. Оградата на градинката вече липсва изцяло, а се намира на метри от шосето. Преди време кметът твърдеше, че "липсвали само летвички" - е, нека да дойде сега, да видим какво ще каже.

Градинката е единствена в този район, съответно всички деца играят там. Пейки няма. Кошчета за боклук също. Градинката се мете само когато някоя майка се сети да пише до вас. 

Пясъчникът отдавна не е пясъчник, зарит с боклуци и треви. Няколко майки го чистим вече 5 път, като единия път "дамата" от "Чистота" ядеше семки на пейката до нас. 

Едното конче, което трябва да е за забавление на децата, е счупено вече поне месец. От останалите съоръжения липсват болтове. Цяло чудо е, че все още няма тежко пострадало дете. 

Искам да попитам - това ли трябва да се случи, че някой да се стресне и да се оправи тази градинка? 

Пияниците и наркоманите, които се събират там, не ги коментирам. "Лелите"с абокатите, които идват от болницата по пижами да изпушат по някоя цигара и да чоплят семки на спокойствие - също. Но това е детска площадка за Бога....."

Наш репортер се свърза с кемта на района Борислав Инчев. Той коментира, че на момента е направил проверка на място. 

"Установих, че от описаните в мейла сигнали са верни и по-точно е бутната цялата източна част на оградата и липсва една врата. Отделно от това има изпочупени и липсващи 15 бр. летви (дъски) от пейките, както и е "изтърбушено" и компрометирано детско съоръжение тип "везна". Необходимо е да се извърши и подмяна на 2 болта на детско съоръжение и да се замени 1 бр. гумена тапа."

Инчев обясни подробно и какви разпореждания е дал. 

"На първо място сме прибрали счупените и съборени пана на дървената ограда. Влязохме във връзка със сертифицирана фирма производител на детски съоръжения и сме поръчали да ни бъде доставено ново детско съоръжение тип "Везна", за да може да го подменим. Очакваме доставката да се извърши в следващите 10 работни дни (срокът е определен от производителят и е ориентировъчен). 

Съгласно подписаният договор между район "Южен" и избрания изпълнител по позицията за ремонт и изграждане на детски площадки днес ще бъде подписано възлагателно писмо до фирмата, с което те да могат да започнат през следващите 10 дни да работят по отстраняване на щетите.

За да започнат да работят ще изчакаме да дойде и съоръжението тип "Везна".

Така също ще бъде поставено още едно кошче за боклук, за да се отговаря на минималните изисквания по Наредба № 1 за безопасността на детските площадки. Ще бъдат подменени и поставени липсващи болтове и тапи на детските съоръжения", поясни той. 

По думите му метенето на детската площадка се осъществява по утвърден график от служители на ОП "Градини и паркове" и е два пъти седмично.

"Личното ми мнение относно пясъчниците е, че те трябва да отпадат и на местата, на които ще се изграждат нови детски площадки или се правят нови проекти, пясъчници няма да има. 

Самите пясъчници трябва да отговарят на определени изисквания, поставени от Регионална инспекция по опазване и контрол на общественото здраве, а на открити площи тези изисквания е почти невъзможно да бъдат покрити. 

При всеки вятър там се навяват листа, трева, клони или прах, които много трудно могат да бъдат почиствани своевременно, особено в почивни или празнични дни.

И на последно място искам да кажа, че всички щети и поражения по детската площадка са направени от явно недобросъвестни граждани, които не милеят много нито за съграденото, нито за красивите неща. 

Всички усилия на районната администрация и на мен като кмет ще останат напразни и безрезултатни, ако повече хора не се ангажират в опазването на изградените детски кътове.

Сега ние ще възстановим щетите, но не знам още колко пъти ще можем да го направим до края на годината, защото в "Южен" има още много детски площадки, които се нуждаят от ремонт и полагане на грижи", сподели Борислав Инчев.


Още по темата: общо новини по темата: 240
26.03.2024 »
26.03.2024 »
17.03.2024 »
10.03.2024 »
22.02.2024 »
20.02.2024 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
От края на миналата година не посещаваме с децата тази площадка. Основния проблем е събиращите се младежи да фиркат бири. Миналата събота минахме покрай площадката и видяхме как вече оградата беше наклонена. На другия ден вече беше като на снимката и имаше няколко празни двулитрови бирени бутилки в тревата до същата ограда. Предния кмет премахна масата в беседката, защото посред бял ден идваха млади момчета и момичета и пиеха бира и играеха на карти. Използваха нецензурни епитети и за това решихме да не водим децата там. Двамата с жена ми няколоко пъти звъняхме на чистота и те идваха да чистят след обяснението, че по график кошовете се чистят два пъти в седмицата. Та те се пълниха за 3 часа. Другото относно оградата, е че за да спестят от материал, изпълнителя на проекта е използвал метална арматура, която е много тънка. Децата нямат спирачки и като се опрат, цялата се накланя. Колко му е на един пиян комплексар да я бутне.
на 05.07.2016 г.
+1
 
 
Напушва ме смях през сълзи като виждам подобни неща.Хората явно все още не са осъзнали напълно колко е безмислена нашата "държава" и това, че нищо и никога няма да се оправи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: