ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Запис разкри унизителни обиди в детска градина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:19 / 08.07.2016Коментари (10)11702
©
Аудиозапис, направен в детска градина, показва как децата ежедневно са обиждани. Записът е направен от майка, която имала съмнения към детското заведение, предаде Нова тв.

Сред епитетите, които използват лелите спрямо детето, са: "Ти малоумна ли си?", "Ти си като цял толуп", "Абе, и ти си некадърен, бе!", "Айде, ма, Стела, толкова си дебела, че не можеш да се пребиеш, бе?", "Откога си тук, а не можеш да си обуеш пантофите на тези дебели краци!".

2-годишното дете на Илияна ходи в това детско заведение в столицата от 8 месеца. В края на март детето започнало да си гризе ноктите, да си удря шамари по лицето, станало нервно. Един ден детето споделило, че лелята го е била. 

Когато майката попитала къде, момченцето посочило главата. Майката се обърнала към психолог, който обяснил, че в тази възраст няма как детето да си измисля такива неща. 

Майката решила да се увери дали се извършва психически и физически тормоз върху детето и. Поставила подслушвателно устройство в джобчето на малчугана. И чула ужасяващи неща. Записът е направен в края на месец май. Майката съзнава, че това не е законно.

От детската градина били възмутени, че това не е честно да се прави спрямо детското заведение. Станало ясно, че помощник възпитателката доброволно напуснала след случая. 

Директорката на детското заведение твърди, че не вярва на този запис и не я интересува.

На извънредна родителска среща майката не получила подкрепата на другите родители. Междувременно Илияна подала жалба до регионалния инспекторат по образованието. 

Проверката установила, че директорът е предприел необходимите действия за да осигури сигурност и конфорт на децата. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Директорката трябва да подаде оставка, защото не си наглежда служителките.
+1
 
 
Напоследък родителите са изперкали тотално. Тези с най-лигавите деца са с най-големи претенции! Много лесно е да обвиняваш друг за твоите грешки!
+1
 
 
Пфууууу..... Масово изпростяване, липса на всякакво морални ценности. Колкото и банаааално да звучи- така е!)) И преди 20 години децата са правели бели, много от нещата се повтарят при всяко едно поколение, това е ясно. Всеки етап от живота е свързан с определено поведение! Факт! Ноооо.... Колелото се завърта и няма излизане и спиране- прости, нехайни, комплексирани родители предават " качествата" си и на децата си. Последните растат и стават същите неудовлетворени и агресивни лелки в детски градини, например, които раздават своето си правосъдие. Няма любов, няма добронамереност, няма мярка. Да, да, знам за това как много родители работят на по няколко места и нямат време достатъчно, как средата навън влияе. НО!!! Това не е основоположно. Децата попиват поведението и емоциите на родителите на първо място! Разговорите и вниманието още от най- малка възраст не могат да бъдат заменени с каквото и да било грижи по- напред във време. Още от зачеването е възпитанието и личният пример за всичко. Необходимо е да се осъзнае, че точно тези деца днес, се превръщат в лелките, таксиджиите, докторите и всички, които плюем. Отвратително е! Боли ме сърцето да гледам и слушам за такива извращения! Всяко дете има право на нормално детство и съществуване!Липсата на наказуемост, води до още! Е, т'ва е! Я да я тикнат в затвора такава изродка, да я лишат от права, да плаща до девето коляно глоби! А? Така е с всичко! И по пътищата и в институциите и навсякъде! Ако един екземпляр понесе последствия като хората, втори- няма да посмее. Крум, бе! Крум! И все пак- да бъдат живи и здрави всички съвестни родители и възпитатели!
+1
 
 
"Майката съзнава, че това не е законно." Че то има ли изобщо закони, които се спазват. От къде на къде да е незаконно? А тези, които гласуват законите да не би да ги спазват? Много правилно си е направила жената. Лошото е, че такива като нея често са осъдени за такива действия. А тези, които убиват, крадът и изнасилват остават оневинени.
-2
 
 
Прибирайки се онзи ден в май - горещите часове , виждам майка с ревящо дете.Детето явно беше уморено от жегата.Дърпайки го младата майка му завъртя шамар в тила и започна да го обижда Обидите няма да ги напиша , защото ме е срам.Плеядата завърши със звучни псувни ....Толкова ми дожаля, че ми идваше да я хвана тази дама и да помета с нея.Предпочетох да запазя неутралитет, понеже това може да са нови методи на семейно възпитание.Момченцето беше на около 5 години
+3
 
 
Ама директорката много нагла , била използвала майката детето си за такива цели.Незаконен бил записа.Може да е незаконен, но е истина.Какви са "такивата" цели?Целта на майката е била да разбере как се държат с детето и,като нея я няма и защо детето и си гризе ноктите, бие си шамари и т.н.
Aнонимен
на 08.07.2016 г.
+4
 
 
Не е законно да се подслушват,а това отношение към децата е законно....така ли???
на 08.07.2016 г.
+4
 
 
Добре е направила майката,това си е масова практика в яслите и градините!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: