ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Няма мир, ако припкаш до Москва. Има избор
Автор: Любомир Минчев 12:05 / 11.07.2016Коментари (80)6777
©
Точно така се изрази един колега - червените кхмери на България. Ако сравнението ви се стори прекалено жестоко, да го подминем , но винаги да имаме едно наум. Разбира се, че е жестоко, но какво от това. Един от най-смъртоносните режими на земята, затрил 1,5 милиона човеци от своя 7 милионен народ. Комунистите на Пол Пот са убивали дори само, ако носиш очила - било признак за грамотност. Изтребили градското население и интелигенцията. Това донякъде обяснява и поведението на нашите партизани, слезли от гората на 9 септември - безпардонно се разправиха с "очилатковците" далеч преди полпотовците.

По ирония на съдбата днешният премиер на Камбоджа е бивш командир от пълчищата на Пол Пот. Разкаял се и избягал във Виетнам, но командир. Още по-странно е, че вече падналият режим на Пол Пот - 1979 г., дълго след това е подкрепян от западните демокрации, които тогава укрепваха прохождащия ЕС - убиецът Пот бил за предпочитане пред виетнамския комунизъм. И сега премиерът- командир Хун Сен играе тази игра - да не ровим в миналото, да пазим крехкия мир.
Нашите червени кхмери се държат по същия начин, защото знаят какво са правили. С телата си са готови да бранят учебниците, но в тях да не влязат престъпленията на техните предшественици комунисти.

Това е сериозна битка и никакви увъртания - да не ровим, да пазим мира, да не будим духовете - не вършат работа. Или печелим битката, или дружно аплодираме конгреса на "Единна Русия". Засега се задоволяваме само с няколко пратеници, но винаги сме готови да осигурим нужното количество, за да попълним евроазийските редици. Това е съвременният ни позор. Да не правим жестоки сравнения. Да, комунизмът ни е от съветски тип, ако това го прави по-светъл от виетнамския.

Нашите червени пратеници в Москва Георги Първанов и Корнелия Нинова говориха такива неща там, че е логично да бъдат арестувани, когато стъпят на територията на ЕС. Грееха на снимки с шефа на Думата - Наришкин, който има забрана да влиза в ЕС. Те с ентусиазъм говореха колко обичат Русия, Путин и неговия режим. Корнелия дори надмина себе си - нейната БСП била за сваляне на санкциите срещу Русия. А ПЕС, чийто член е БСП, и която се ръководи от Станишев, е гласувала за тези санкции.

Първанов тежко се изказа за сигурността в района, за глобалната сигурност и че няма такава сигурност без Русия. Вярно е, но този важен поборник на руските интереси у нас подмина Крим и Донбас. С мълчанието си той аплодира руската агресия. Същото направи и Нинова. Сякаш бяха попаднали в страната на чудесата.

Тези двамата - където и да се намират, в Москва или Вашингтон , ще твърдят убедено, че обичат повече Русия, отколкото България. Така се държаха и като гости на Путин - все едно са на заплата в "Газпром".

И сега отново - с пълни глави от руския конгрес, ще ни говорят за обединение на лявото политическо пространство. Как е важно да строим Белене и за Русия да говорим коректно, а не като държава, която ни смята за враг. Това са опорните точки за президентската им кампания, която трябва да детронира убеждението ни, че сме европейци.

Иначе българинът е готов всяка минута да оплаква съдбата си. Но отказва категорично да посочи виновниците за безвремието, което го изтласка в периферията на събитията. Това безвремие беше наложено от горските стражари, които слязоха и погнаха грамотните. Сега техните следовници припкат до Москва и правят всичко възможно да ни намерят място в евроазийския резерват.

Затова битката е толкова сериозна. Не може да има мир, дори и крехък. Има избор.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
още една гатанка :) .... курнелия и гоце по последна руска мода ли са облечени :) .... ХАХАХАААА тях лондон париж и ню йорк са ги освободили вече :) с парите на българските пенсионери :)
0
 
 
Боже толкова коментари на омраза към Русия! И сега, когато сме в ЕС, все Путин ни е виновен, че не можем да си оправим държавата. Здравеопазването ни е в упадък независимо от новите модерни технологии, образованието също, прокуратурата ни е менте, полицията също. Корупцията се вихри яко. Пак ли Путин ни е виновен? Аман от малоумници! Все повече стават държавите в западна Европа, чиито парламенти признават Крим да е част от Русия. Ама нашите управници гледат да са по-големи католици от папата. Това е истината.
-3
 
 
платете им глупавия реактор (тип запорожец) и не правете нищо с него :) не го продавайте не го стройте ... нищо :) претопете го за скрап :) глупавите 500 милиона евро ще ги избием от данъци само с един туристически сезон от миризливите им блядове и селянки :) не ни трябват договори с путкинкия режим :) когато ни потрябва централа в бъдеще ще си я построим с чисти и ясни условия :)
-1
 
 
Хубава статия.Особено полезна за онези дето искат съд за Президента дето говорил против Русия , а не си виждат "лайната" в БСП.Истината е ,че в тая тема в този сайт може лесно да видите,как организирани елементи ,робуващи на идеологията на Москва -днес и обслужващи руското посолство...с особено усърдие "наказват" българомислещите с Минуси..и си подкрепят техните с Плюсове.Това показва,че бг общество е разделено и ще бъде разделено дълго време.Дали си късоглед или дългоглед -имаш проблем с очите...Въпроса е да може да живееш по някакъв начин с тоя дефект.Очевадно е че русофилите НЕ МОГАТ. Неадекватни са,елементарни и кухи...Иначе биха се замислили,че онзи който НИ е Освободил от Османската империя...е Цар.Цар с Корона.Каквито и мотиви да са имали за войната,ние сме се освободили с тяхна помощ.После обаче идва главното!И година след това при Берлинския конгрес,те ни предават и България е разделена.И по време на Съединението ни през 1885 пак са против това.Но айде да оставим и това на страни...Драги КУХИ русофили...Вие всъщност подържате днешната московска сган на КГБ,които са наследници на онези боклуци ,които убиват царизма и целия род Романови.Та тея дето са ни освободили преди 130 години,те са се клели на Царя и на Бог-а..вашите московски петолъчки през 1917 ги избиват и гонят от Русия! А сегашните ви...Сегашните ви руски кумири просто е хубаво да ги оценявате къде живеят децата им :)Особено на другаря ви Путин.И да погледнете когато една нация стъпи на пързалката на социализма в съветски вид...къде отива.Справка...Венецуела -Днес! Айде сега шляпайте минуси,че да си вземете плюсовете във формата на банички :)
+1
 
 
Какви кхмери, що за мокри сънища има този чвор?! Откога е престъпление да се ходи в чужбина и да се отстоява собствено мнение? Ако Минчев има данни за престъпление, незабавно да уведоми Интерпол и който се сети още, иначе се превъръща в укривател. Много от видните дейци на съпротивата или опозицията в България са имали очила и/или са били интелигентни хора, никой не ги е избивал, напротив - след 9 септември 1944 г. са заели важни обществени длъжности, напр. Кимон Георгиев. А, колко са били убити преди тази дата от полицията, при това дори малолетни? "Ястребинчетата" говорят ли нещо на този простак? Че, народният съд е нищо, един плах опит за реванш към Закона за защита на държавата и Законът за ограничаване на престъпленията против личната и обществена безопасност, които са действали преди 9 септември 1944 г. По-добре народен съд, отколкото съд по тези закони!
0
 
 
Божеее, колко прост народ има по тази земя, Българска,,,,да жадува, да продължаваме да бъдем,,,губерния,,,Божеее.
+3
 
 
Честно казано нямам никакъв проблем с хора, които обичат друга държава повече от България и са готови да жертват всичко за нея - продажници виреят обилно по балканските земи - но имам голям проблем, когато такива хора заемат или се целят в държавни постове. Тогава настоявам да се прилагат наказателните текстове с цялата им строгост.
+1
 
 
Не бъркайте флегматичността на Русия със слабост. Русите дълго запрягат, но бързо пристигат.ОТО ФОН БИСМАРК
-1
 
 
"Аз знам хиляди начини да изкарам руската мечка от бърлогата и нито един начин да я върна обратно там"! Ото фон Бисмарк.
+1
 
 
цитат:
Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука... То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!
Захари Стоянов
цитат:
Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви. Тогава аз ще да ти отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там, макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече.
Васил Левски
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: