ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (21) | Вчера (28)
Европейското по кану-каяк стартира днес, вижте снимки от откриването
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:45 / 14.07.2016Коментари (1)3073
Президентът на Европейската асоциация по кану Каяк Алберт Уудс откри Европейското първенство за юноши, девойки и младежи до 23 години, което се провежда в Пловдив от 14 до 17 юли. В шампионата участват над 750 състезатели от 36 държави.

"Благодаря на Община Пловдив за гостоприемството, което ни оказва. Сърдечни благодарности и за Българската федерация по кану-каяк за отличната организация до момента. Очакват ни напрегнати състезателни дни и аз искам да пожелая на всички състезатели да покажат максимума на възможностите си и да постигнат поставените цели", каза Уудс. Заместник министърът на младежта и спорта Асен Марков подчерта, България е страна с дългогодишни традиции и успехи в кану-каяка. 

"За нас е изключително важно, че нашата федерация и Пловдив отново получават доверието да са домакин на серия състезания от най-висок ранг. Вярвам, че ще се представим като отлични организатори и съм убеден, че нашите млади състезатели ще ни зарадват с добри резултати престижни класирания", заяви Марков.
 
Кметът на Пловдив Иван Тотев отбеляза, че Европейското първенство е поредна престижна международна проява на гребния канал в града след трите големи първенства по гребане, които се проведоха през последните години. 

"Смело мога да заявя, че усилията на управленския екип на Общината за превръщането на Пловдив в център на спортовете кану-каяк и гребане вече дава резултат. Това признава и международната спортна общественост, а в подкрепа на думите си искам да подчертая, че градът ни спечели домакинството на шест големи световни и европейски първенства до 2018 г.", каза Тотев.

Изпълнителният директор на Българската федерация по кану-каяк Евелина Петрова подчерта, че на канала в Пловдив са израснали много легенди на световния спорт и изрази увереност, че градът ще продължи да дава големи имена на кану-каяка. 

Догодина в Пловдив ще има Европейско първенство за мъже и жени, а през 2018 г. градът ще приеме Световен шампионат за юноши, девойки и младежи до 23 години.
Още по темата: общо новини по темата: 18
19.07.2016
17.07.2016
17.07.2016
16.07.2016
14.07.2016
13.07.2016
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Този път се оляха тотално. Цялата Гребна е затворена за това смешно първенство. Разбирам да беше световно или европейско, а то кану-каяк до 23 години. Нямам думи. От железния мост натътк велоалеята (както и целият достъп към Гребната) е блокирана. Тези щом правят подобни блокади за някакви измислени полу-първенства, представям си какво ще стане ако им дадат едно истинско светвно или европейско. Сигурно целят град ще поставят под обсада. Кой им дава на тези право да затварят когато им скимне обществени места? От какво толкова се плашат? От днес ме направиха най-върлия противник за построяване на втори гребен канал. Искрено се надявм цяла нощ да има рев на моторни двигатели пред Санкт Петербург.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: