ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Лекарка избухна след нелепа смърт на пациент, лекуван с бебешки крем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:03 / 16.07.2016Коментари (24)69613
© 24 часа
Мъж на 57-годишна възраст е починал в реанимацията на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново след тежък септичен шок. Мъжът е постъпил в четвъртък вечерта в Спешното отделение в много тежко състояние, след като 10 дни жена му го лекувала с детски козметичен крем, разказва шефката на реанимацията д-р Сибила Маринова. След трагичната новина синът на пациента пък ругал и обиждал екипа на интензивния сектор.

"Пациентът е приет с фурункулоза /гнойно възпаление, циреи/ на шията, която жена му 10 дни лекувала с крем "Бочко". Мъжът е приет с 47 mmol кръвна захар, pH 6,9. Имал е 85,77 10/9 левкоцити, 34 g/L хемоглобин. Артериалното му налягане е било 70/40,пулсът-130/мин. Тежък септичен шок!", пише д-р Маринова във Фейсбук. 

Въпреки, че мъжът бил здравно неосигурен, веднага бил настанен в ОАИЛ. Поставен на апаратна вентилация и е започната терапия. Въпреки усилията на екипа, той издъхнал в 2 през нощта.

"Въпросният пациент не е доведен по-рано, защото близките му така са преценили. След като умира, синът му нарича дежурния реаниматор с определението "Боклук"! Докога? Докога лекарите ще бъдат обиждани, бити, унижавани? 

Докога ще се търсят лекарски грешки и ще се навират в очите на обществото? Докога ще търсим правата на пациентите, а тези на лекарите няма да струват нищо? 

Всеки средностатистически българин е силно компетентен по повечето медицински въпроси. Всеки си позволява да квалифицира дейности и знания, които няма и не познава! Лекар е звание и призвание! Да, има и такива, които не го заслужават. 

Но това в никакъв случай не означава,че всички са такива. Имате ли представа колко скъпи са медицинските дейности и колко струва един пациент в реанимация?!", избухна в социалната мрежа шефката на търновската реанимация и призова "Долу ръцете от моя екип!".

Източник: в. "24 часа"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Точно така докторке и аз работя в реанимация.Бърза помощ и реанимация са двата най тежки сектора
+1
 
 
Ако има такива лекари, които не си вършат работа за пари, ще има медицина, но това се случва много рядко, за това е цялата злоба на пациентите. За съжаление са прекалено малко тези със съвест.
+1
 
 
Системата ни е такава. А и те като отидеш при тях и им кажеш че имаш нужда от специалист се обиждат че и те били достатъчно кадърни да ти помогнат, и като станат зле нещата опа ти не си за мен отивай при специалист. За това повечето си мислят че може сами да си помогнат. Да не говорим че отиваш при тях и са толкова некадърни и адекватни. Малко са истинските и отзивчиви лекари
-4
 
 
ето за това ще ядете бой от циганите. Не одобрявам насилие над медицински екип но се държат като говеда с хората.ако не им се работи това което правят да си подават молбите за напускане други чакат. Като се става доктор или мед. сестра е с мисълта да спасяваш животи и да помагаш на хората а не с мисълта да ставаш бизнесмен и да караш s klasse.
0
 
 
Вижте по-добре снимката. Вижда се зад лекарката вратата на асансьора - силно олющена боя и ръждиви петна. Мазилката до нея е започнала да се руши. По принцип това е характерно за положението в държавните болници в страната. Доста кадри са напуснали страната, останалите се стараят пряко сили да изпълняват своите задължения. И неграмотните пациенти налитат да ги избият, на места даже ги пребиват...Държава менте. Това имаме.
-2
 
 
Мисля , че е случая прокуратурата трябва да се самосезира: 1. За агресивно поведение срещу лице изпълнява що служебните си задължения и 2. За опит за убийство , излязъл успешен за "интензивното" лечение с Бойко. Убийците и боклуците са те.
+5
 
 
Някои си мислят, че лекарите са Господ. Има случаи когато са безсилни, но не защото са некадърни, а болестта е напреднала или неличима. Има и изключения, като навсякъде, но тогава лицето си е сбъркало професията .
-1
 
 
А другите безбройни случаи , в които докторите са виновни и некадърни. Хората се страхуват !!!!
-2
 
 
Ясно е вметнато че човека е бил неосигурен! При това положение как няма да се самолекува? Всеки който познавам като неосигурен го прави! Как в една Англия медицинските услуги са безплатни и всеки свободно ги ползва! Който работи му се приспадат за здравни осигуровки, който не работи - не и нищо не му се трупа! Не ви са виновни докторите, а управляващите и тяхната антисоциална система! Както турските военните нападнаха местното правителство, така и в България ще стане някой ден, самоче тогава гражданите също ще излезнат на улицата не за да им помогнат а за да ги довършат!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: