ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Няма вест от близки на малкия "Енчо", валят запитвания за осиновяване
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:22 / 26.07.2016Коментари (5)9705
До този момент в отдел "Закрила на детето" във Варна няма постъпила информация от полицията за появата на някакви близки и роднини на малкото момченце, което беше изоставено във вход на жилищен блок срещу Автогарата по бул. "Владислав" във Варна. 

Това уточни за Varna24.bg Елизабет Тодорова, юрисконсулт към отдела.

Ако до края на тази седмица не бъде получена такава информация от отдел "Закрила на детето" ще поискат официално становище от органите на реда.
 
"Полицията е тази, която преценява кога да прекрати разследването, но сроковете трябва да са разумни. Ако не бъдат открити близки на малкото момченце ще се пристъпи към съдебна процедура за издаване на акт за раждане, за да се легализира съществуването на детето. Съдът е институцията, която дава не само рожденна дата и година, но и име на детето", обясни г-жа Тодорова.

Според експертите по-лесно би било, ако се появят роднини, които да дадат някаква информация за малкия, а след това ако се прецени, че това семейство не може да се справи адекватно с отглеждането на детето, след редица процедури, то ще бъде вписано в регистъра за осиновяване или ще попадне в приемно семейство, където да се грижат по възможно най-добрият начин аз него.

"Съдебното производство отнема много време, затова е в полза на детето да се появят близки, които да дадат някакви лични данни за малкия, липсата на тези данни спъва всички", коментира Елизабет Тодорова. 

Същевременно от Дома за медико социални грижи във Виница, където е настанено момченцето, съобщиха, че всеки ден валят запитвания за осиновяване на малчугана. 

"Много хора се обаждат, на всички обясняваме, че процедурата не е така проста и че трябва детето да бъде вписано в регистрите едва, след като приключи полицейското издирване, мине заседание на настойнически съвет и по съдебен ред бъде издаден акт за раждане на момченцето.

Честно казано, никой не даде знак, че ме разбира какво казвам. Хората реагират много емоционално, а трябва да знаят, че осиновяването е въпрос не на емоции, а на правила и много разум. Вчера една жена, която се обади, за да иска да осинови детето, се разплака по телефона, когато и обяснихме че няма начин това да се случи така лесно", сподели д-р Стефка Джанкова, директор на дома. 

Тя уточни, че малкият Енчо, както работещите в дома наричат момченцето заради появата му на Еньовден, е в отлично емоционално и физическо здраве и нямал специална нужда от адаптация. До момента от пристигането си във Виница детето не е боледувало, за него се полагат прекрасни грижи, каза още д-р Джанкова. 

Припомняме, че момченцето бе намерено на 24 юни на площадката във вход "Г" на блок 29 по бул. "Владислав Варненчик". То не е от ромски произход и според специалистите е на около 7 месеца. 

Миналата седмица полицията разпространи снимка на детето, както и снимка на майката, която го е захвърлила във входа. Органите на реда призоваха всички, които могат да дадат повече информация за детето и жестоката му родителка да се обадят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.


Още по темата: общо новини по темата: 1
21.09.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.07.2016 г.
0
 
 
"...процедурата не е така проста..." Равносметка: Отглеждаме процедури, вместо деца. Уважаема, д-р Джанкова, нека не забравяме, че процедурите са сътворени от хора и съответно, не са съвършени (леле каква ерес!). Това е нормално, разбира се. Не е нормално, обаче, забелязвайки мудността и очевидните слабости в дадена процедура, да я навираме с патос в очите на хората, все едно е при природен закон, вместо да се потърси разумен начин да се коригират недостатъците й! Срамота!
0
 
 
Мило малко ангелче, прегращам те, дано намериш много обич И топлина!
0
 
 
Никой познат на детето не се обажда. Ясно е, че родителите са го изоставили и за сега смята решението си за правилно, за това и не го търсят. Но е странно, че нито един познат на детето не е видял снимката му и случващото му се....
+1
 
 
Какво сарце трябва да имасч за да остависч детето си
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: