ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Терористът от Ансбах имал връзка с активистка от Български хелзинкски комитет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:38 / 28.07.2016Коментари (11)10342
©
Терористът Мохамед Юсуф Далил, който рани 15 души при избухването на самоделна бомба в германския град Ансбах, е имал връзка с активистка от Български хелзинкски комитет. Двамата се запознали, когато той бяга от Сирия и идва при нас като бежанец. 

Твърди, че в родината си е бил малтретиран, разказва, че при обстрел в Алепо са починали жената и детето му. Показва и рани по краката си, за които твърди, че са получени при ожесточени сражения и казва, че бяга от жестокостите на Ислямска държава.

Малко след пристигането си в България Мохамед се свързва с активисти на Български хелзинкски комитет, които по онова време проследяват как се отнасят с бежанците у нас, пише "Уикенд" и цитира свои източници, които твърдят, че сред тях е жена на име Даниела, с която Мохамед започва връзка. 

Възможно е именно заради нейното покровителство той да е успял така бързо да замине за Германия. Пак според същите източници Мохамед е уреждал документи, с които да получи официален статут и след това да напусне пределите на страната ни.

Покрай контактите си с активистите на Български хелзинкски комитет Мохамед попада и в репортаж на Националната телевизия. Те го свързват с журналистката Мария Черешова, която заснема интервюто, в което той твърди, че е мамен от адвокати.

"Срещнах се с него няколко пъти и не ми изглеждаше като човек, способен да извърши такова нещо. Напротив, казваше, че е благодарен на българите за топлото отношение към него", казва Мария Черешова.

От Агенцията за бежанците твърдят, че върху тях е оказван натиск заради документите на Мохамед.

"През два дни ни звъняха от БХК, за да питат какво става с документите на Мохамед, заплашваха ни, че правят филм за това как се отнасяме с пострадали от войната млади хора. Говореше се, че този Мохамед е любовник на една от активистките, но какво можехме да сторим", казват от Агенцията за бежанците.

Сириецът получава български документи през април 2014 година и малко по-късно заминава за Германия. Не е ясно дали отношенията му с активистката на Български хелзински комитет са се развивали и след това.



Още по темата: общо новини по темата: 7
27.07.2016 »
27.07.2016 »
26.07.2016 »
26.07.2016 »
25.07.2016 »
25.07.2016 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това са БХК - точат пари от държавата, за да я съдят после. Притискат държавата да пуска терористи, които после убиват ДЕСЕТКИ хора. Решението е просто - затвор за държавна измяна и нарушаване на конституцията, подклаждане на етническа омраза, дискриминация спрямо българския етнос и принизяването му спрямо малцинствата.
Сподели какво ново....
на 28.07.2016 г.
+1
 
 
нещо не ми се вързва какво прави в България някакъв самоназвал се хелзински комитет не ми се вързва заглавието иначе дейността им в ущърб на нормалните хора е ясна на всички
0
 
 
Човекът се самоуби,при мисълта че ще го върнат в България.....докъде я докарахме
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 28.07.2016 г.
+1
 
 
Тия от Хелзинския комитет трябва да са най-продажните и мижави душици. Как може да защитаваш изрод на който са убили семейството и да искаш да го пратиш на държавна издръжка като заслужил пенсионер !?!?!?!? Има ли нормален, здрав, мислещ български мъж, който след като някакви изроди му отнемат най-скъпото, няма да иде да си отмъщава на почернилите го. Нормалните, цивилизовани хора биха взели автомат, танк, самолет или каквото и да е друго оръжие и биха се били до смърт, до последна капка живец, за да отмъстят на убийците.
+1
 
 
Активистката в затвора за подпомагане на терорист и държавна измяна!
на 28.07.2016 г.
+2
 
 
Явно този пич е бил доста надарен и ги е онаодил всичките от БКХ, може и онзи Кънев да е опитал "шекераната пръчка" и да му е харесало, за това иска толуз да ги пази, а не само на техните активистки, поради което са ги уговирили вместо в България да си хвърлят бомбите някъде в европата, а след това тук в България ще им правят "шадраван сикиш" .....Вашта мама и боклуците....
+4
 
 
И на малките деца вече е известно, че БХК е една престъпна организация, действаща единствено и само в ущърб на българските граждани. Крайно време е тази групировка да бъде забранена със закон!
+4
 
 
Отдавна и на котките от улицата им е ясно каква стока са тези от БХК.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: