ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Риалити "звезда" или самозванец? Вижте какви ги е вършил Едрев в "Св. Георги"!
Автор: Васил Динев 18:00 / 28.07.2016Коментари (73)50833
Plovdiv24.bg публикува с незначителна редакторска намеса позицията на УМБАЛ "Свети Георги" относно случая с Андрей Едрев:

"Повече от седмица служителите на УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД, гр. Пловдив, са подложени на тормоз, агресия, обиди и клевети от г-н Андрей Едрев, баща на новородената Бориса Андрей Едрева, която беше пациент на лечебното заведение от 14.07.2016 г. до 19.07.2016 г. в Отделението по неонатология. 

Въпреки това тревожно обстоятелство, ръководството на болницата запази мълчание до този момент и не обяви тези факти публично, за да запази интересите на детето, неговата самоличност и здравната информация, която се отнася до него и неговата майка.

След публикуването на статия в електронна медия УМБАЛ "Свети Георги" не може да остане безучастна, още повече, че всички обстоятелства около състоянието на Бориса Едрева, включително подробна здравна информация, резултати от изследвания и лечение, вече са публично достояние, след като са разпространени лично от нейния баща. 

Разгласяването на медицински данни, макар и от родителя на едно новородено дете, в името на рекламата, публичността и желанието да прочете името си в медиите, е в разрез с Конвенцията за правата на детето и защитата на най-добрия интерес на новороденото, което не може да изкаже мнение, не може да бъде чуто и не може да се защити от действията на собствените си родители.

В разказа на г-н Андрей Едрев единственият верен факт е, че Бориса Едрева е родена в "Уни Хоспитал", гр. Панагюрище. Няколко дни след раждането си детето е преведено в УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД, гр. Пловдив, по искане на панагюрската болница, заради наличие на клинични и параклични данни за инфекция на новороденото, придобита от майката.

След приемането на Бориса инфекцията продължава да се манифестира с патологични изменения в някои от показателите, които са изследвани, както и с появила се неврологична симптоматика. 

Всички тези данни са основание за предприемане на активно лечение в интензивен сектор на неонатологичното отделение. 

Същото е проведено след като е предоставено информирано съгласие от майката на детето, г-жа Гергана Сапунджиева.

Тук е моментът да се отбележи, че в Отделението по неонатология в УМБАЛ "Свети Георги" се лекуват новородени бебета от цяла Южна България с екстремно ниско тегло, с инфекции или други сериозни заболявания. 

Това налага режимът на посещенията и достъпът на трети лица да бъдат организирани така, че в най-голяма степен да бъде защитен интересът на децата: едновременно да е предоставена възможност за достъп на техните родители, но и да се предотврати внасянето на инфекции отвън и опасността да влязат в контакт с бактерии и вируси, които в техния случай могат да бъдат фатални. 

Поради тази причина в отделението е въведен график за достъп и предоставяне на информация на близки и роднини в определен часови диапазон от деня. Всеки родител би се съгласил, че не е възможно лекарите да са ангажирани целодневно с достъпа на трети лица до интензивното звено, вместо да полагат грижи за новородени, които изискват 24-часова интензивна грижа.

При неколкократните си посещения г-н Андрей Едрев се отнася неуважително, грубо, предизвикателно към персонала и се налага да бъде повикана охрана. Едрев често настоява за предимство пред други родители, които по същото време се нуждаят от информация за децата си.

В нарушение на Конституцията на Република България, в която изрично има забрана хората да бъдат снимани или записвани без тяхното желание, Андрей Едрев прави записи на лекарите и медицинските сестри дори след изричната им молба да спре. 

В нарушение на Закона за закрила на детето и Конвенцията за правата на детето, Андрей Едрев прави снимки на други деца в кувьозите, като една от направените фотографии е публикувана в публично достъпна група в социална мрежа. 

Всичко това се случва въпреки предупрежденията на персонала и без съгласието на родителите на тези деца, за което ще бъде сезирана Държавна агенция за закрила на детето.

УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД, гр. Пловдив заявява, че е напълно невярно твърдението за отказан достъп до медицинската документация на Бориса Едрева.

Искането за получаване на копие от "История на заболяването" е получено късно вечерта в почивен ден, когато е обективно невъзможно да се осъществи незабавно. 

Още в първия работен ден е предаден пълен комплект от "История на заболяването" на Бориса Едрева, надлежно копиран и заверен. За болницата остава неясна причината, поради която искането за достъп до медицинска информация е адресирано и до МВР, и до Районна прокуратура, но може да се допусне, че това са дължи на непознаване на закона и търсене на скандал и сензация.

На 19.07.2016 г., след като бащата Андрей Едрев е подробно информиран за последните резултати от лечението на детето, включително за подобряването на патологично завишените стойности на Ц-реактивен протеин и други показатели, той решава, че дъщеря му трябва да бъде изписана. 

Въпреки разяснения риск от преждевременното прекратяване на лечението, Андрей Едрев напуска болницата с дъщеря си, като се подписва в "История на заболяването".

Служителите в болницата изказват искрената си обида и възмущението от неверните и непочтени твърденията на Андрей Едрев, че детето му било на "косъм от смъртта заради лекарска грешка".

Детето е прието с доказана инфекция, като са налице достатъчно писмени данни, които обосновават необходимостта от извършване не лечението, без което заболяването на новороденото би прогресирало изключително бързо. 

Доказателство за адекватността на проведеното лечение е и фактът, че след започването му, посочените патологично завишени стойности се нормализират, а неврологичната симптоматика изчезва.

Във връзка с оплакванията на г-н Андрей Едрев съобщаваме, че към момента е извършена проверка на РЗОК-Пловдив, която не установява никакви пропуски в лечението на Бориса Едрева или нарушаване на нейните права като пациент или тези на родителите й. УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД, гр. Пловдив, сама е сезирала Изпълнителна агенция "Медицински одит" за извършване на проверка по случая.

Болницата категорично не приема лошите квалификации на г-н Андрей Едрев, насочени към проф. Мая Кръстева, които не желаем да повтаряме.

Проф. Кръстева е уважаван специалист, отдаден на работата си, спасил не един и два човешки живота и направил щастливи стотици родители. Обвиненията и грубите определения, използвани в публикацията, не са подкрепени с нито едно доказателство. 

За нас остава неясна причината, поради която Андрей Едрев напада агресивно целият персонал на отделението по неонатология, което е положило необходимото старание и усилия, за да спаси новородената му дъщеря.

Във връзка с поведението на г-н Адрей Едрев, което е записано на охранителните камери в лечебното заведение и което е демонстрирано пред голям брой хора, лечебното заведение ще сезира прокуратурата.

Отделни лекари също възнамеряват да заведат съдебни дела, в рамките на които г-н Андрей Едрев ще има възможност да докаже твърденията си.

Болницата възнамерява да сезира и Държавна агенция за закрила на детето, във връзка с публикуването на снимка на бебета в кувиози, които се лекуват в болницата, без съгласието на техните родители и въпреки забраната на персонала".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
и щом има хора които знаят повече от лекари и могат да критикуват действията им и законите на едно отделение при което са спасени хиляди души ,защо на тези хора им е нужда от медицинска помощ и защо щом не им харесва начина на лекари и отделението не се отказват от това и да се лекуват вкъщи сами??
+2
 
 
Изразът "риалити звезда" е абсурдизъм.
-3
 
 
Защо ли не им вярвам на доктори и персонал? Лъжат, мажат, после не били длъжни да дават информация извън часа за информация, не били длъжни да снимат документация извън работно време, не били длъжни да пускат родители да си видят детето. Значи мога да ви кажа, че леко сте се разминали уважаеми доктори, сестри и санитарки - малко ви е за отношението към пациенти и роднини на пациенти. По отношение на самото лечение как да разбере родителя че е адекватно, когато не му давате документацията? Сигурен съм, че ако се бяхте отнесли искрено и човешки, а не като към лош генетичен материал, щяхте да си заслужите заплатите, а пък можеше и нещо отгоре да има...
+1
 
 
В случая важното е детенцето да е добре .. Надявам се този родител да има здравият разум и да продължи с лечението на детенцето ..
+6
 
 
Селски Бек ,простак,кифлата му защо не ражда в оная страна, дето уж им е много хубаво да си живеят, ами дошли тук да се правят на велики
+3
 
 
Чета Ви коментарите и се чудя останало ли е нещо в главите на повечето или има тотална дупка! Вярно е казаното, че всеки си заслужава съдбата, а понеже в България все още се допускат отговори като "нямате право на копие от медицинският Ви(наблягам на "Ви", собственият Ви!) картон, то положението ще става все по-зле! Много знаете да скачате, а Ви тъпчат като шушулки! Плащате, за да Ви правят на клоуни и си мълчите! Съгласни сте да не Ви информират за нещо, което касае лично Вас или Вашето дете, за Вашето здраве, за Вашата собственост(в случая картона Ви), съжласни сте да Ви казват, че сте болни без да знаете дали сте болни, тъпчете децата с антибиотици без да им е направена и една антибиограма, посявка, без да знаете лекувате вирус или бактерия! Прави сте - думите са излишни! Всеки със съдбата си
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: