ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
След сигнал на Plovdiv24.bg: Бургаски клуб изпрати награда за нападател от "Пловдив сити“
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:37 / 02.08.2016Коментари (9)5425
©
В крайна сметка отборът на Пловдив сити заслужи две индивидуални награди от участието си на турнира в Бургас
Ръководството на бургаския футболен клуб "Звездичка" реагира на сигнал на Plovdiv24.bg от вчера, в който публикувахме мнението на възмутен пловдивски родител от организацията на турнир за деца от набор 2007.

Ето какво обявиха по случая от ДФК "Звездичка":

"Абсурдно е да се твърди, че нашите турнири са пародия! Няма как да има манипулации! Заявявам го твърдо!"- казва директорът на ДФК "Звездичка" Петър Алексиев, в отговор на писмото на родител, чийто дете играе в "Пловдив сити". Стефан Кутрянов смята, че неговият син е ощетен на провелия се турнир в Бургас на 27, 28 и 29 юли, тъй като не е взел наградата за гол майстор.

"Никой еднолично от ръководството на ДФК "Звездичка" не посочва кой да вземе наградата по време на нашите турнири. Треньорите на всички отбори-участници в съответните издания на футболните срещи, които организираме, отличават най-добрите играчи в тях. И в този случай беше така.

Необяснима е за мен тази реакция на родителя от Пловдив. Никой от екипа на ДФК "Звездичка" не си налага мнението за наградите.

Изцяло се доверяваме на мнението на специалистите, които водят отборите си. Гледаме винаги от всеки отбор да има по един отличен. Винаги е било така и така ще бъде на нашите турнири."- казва още директорът на бургаския детски футболен клуб Петър Алексиев.

До офиса на ДФК "Звездичка" пристигна и писмо-извинение от ФК "Пловдив сити" 2007, с треньор Петър Кумановали. В него се казва, че детският футболен клуб в Пловдив изцяло се разграничава от мнението на родителя Стефан Кутрянов.

Ето целия текст на писмото:

Здравейте, казвам се Петър Кумановали. Искам да изразя мнение, относно статията, която родителите на мой възпитаник са поднесли като информация която е НЕВЯРНА.

Турнирът беше прекрасен, както и организацията. Също така отборът на "Пловдив Сити" не е бил възмутен от това, че наградата за най-добър нападател е отишла в ДИТ - София.

След края на последния мач, при мен дойде треньорът на ДФК "Звездичка 2007" Павел Алексиев и ме попита кой от моите играчи избирам за най-добър нападател или най-добър халф. Аз му отговорих, че избирам Ники Стрехин като най-добър халф.

Това е детето, което най-много заслужаваше награда, даде всичко от себе си и заслужено спечели награда за най-добър полузащитник на турнира. И за край на спора, искам да Ви попитам:

Има ли гол-майстор без добър гръб зад себе си, без да има кой да му подаде топката за да я вкара във вратата?

Аз имам един девиз : "Не е важно кой е вкарал гол, а кой е подал топката, за да вкараме гол".

За това най-отговорно заявявам, че решението изцяло взех аз кой от моя отбор да бъде награден. В никакъв случай не става дума за манипулация или най-малкото за задкулисни игри.

Не сме имали никакви проблеми в Бургас! Турнирът , който беше организиран от ДФК "Звездичка" се превърна истински празник за децата. Дори нашият клуб държи родителят Стефан Кутрянов да се извини за неуместните думи към ДФК "Звездичка".

Адриан Боцев, треньор на ДИТ -София също се присъединява към своя колега от "Пловдив сити" Петър Кумановали. Той категорично заявява, че Мини шампионска лига в Бургас е била на отлично ниво като организация. " До нас треньорите се допитаха кои деца да бъда наградени като най-добрите футболисти, показали завидни умения на терена. Ние, треньорите заедно решихме кои момчета да получат награди. Абсурдно е да се твърди, че някой е манипулирал подобно събитие, особено когато става дума за "Звездичка"-Бургас .-сподели треньорът на ДИТ София Адриан Боцев.

Павел Алексиев, който е от екипа на ДФК "Звездичка" и треньор на набор 2007 заяви, че никога на турнирите не са били ощетявани деца. "В случая, на провелата се футболна надпревара, в Бургас, трима специалисти, тоест треньорите на отборите, спечелили първите три места, решихме кои деца да бъдат наградени.!"-каза треньорът на ДФК "Звездичка" Павел Алексиев.

"На целия труд, който полагаме в нашата школа, при положение, че правим огромни усилия, децата да се чувстват добре, да има медицински лица, да има професионални съдии по време на мачовете, да осигурим всякакъв комфорт на малките футболисти със системи за освежаване на въздуха, осигурена вода по време на мачовете, изненади, всеки получава награди, а накрая всеки получава златен медал за своето участие, АЗ НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ ДА ПЕТНЯТ ИМЕТО НИ!"-казва директорът на ДФК " Звездичка" Петър Алексиев.

И ЗА ДА НЕ ГУБИ НАДЕЖДА И ВЯРА В БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ И ЧЕСТНАТА ИГРА, ДФК "Звездичка" изпрати поощрителна награда-статуетка на Христофър Кутрянов от "Пловдив сити", като своеобразен жест към момчето.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И аз мисля, че турнира организиран от ДФК "Звездичка" беше на високо ниво.Като родител на дете, което играе в "Пловдив сити" искам да се разгранича от мнението на г-н Кутрянов. Не мисля, че Христофър е бил ощетен. Интересно, къде синът ви щеше да се изявява ако нямаше такива турнири?! Поздравления към ръководството на ДФК "Звездичка" за всичко, което правят за малките футболисти. С пожелание за много успехи.
0
 
 
Турнирът в гр. Бургас, организиран от ДФК "Звездичка", беше изключително добре подготвен и протече при най-добри условия за всички участващи в него. Като родител на дете от футболен клуб "Пловдив сити" съм крайно възмутен от реакцията на Стефан Кутрянов. Какво е това безочие и смелост да критикуваш организаторите от името на целия отбор. Още повече, че ако човек е малко по-наблюдателен и прозорлив, ще разбере, че предложението за индивидуални награди е по преценка на треньорите, така че да има по едно наградено дете от отбор. А иначе детето получи поощрителна награда /само то/за реализираните голове още на турнира от личния му треньор. Жалко за високата самооценка и липсата на такт и морал. С пожелание към организаторите да продължават в същия дух!
0
 
 
Пише ви Биньо Бинев , родител на дете занимаващо се с футбол във футболен клуб "Пловдив сити". Турнирът в Бургас беше чудесен. Посрещнаха ни усмихнати и положително настроени хора , както от управата така и от родителите на всички участващи клубове. Лично моето мнение ,е че тези изказвания на Стефан Кутрянов са абсолютно некоректни , смятам че те са породени от невъзможността на този родител да наблюдава футболните срещи на този турнир и непознаването на критерия , по който се награждават заслужилите деца. От този турнир за мен става ясно , че в Бургас се работи изключително коректно и правилно с подрастващите футболисти. ХОРА УСМИХВАЙТЕ СЕ ПОВЕЧЕ.
Спокак едели какво ново....
на 02.08.2016 г.
+1
 
 
Някакьв си турнир с 4 отбора -направихте го полит4ески вьпрос ! Абе хора те са деца все пак ,колко ка4амак има да изядьт докато станат мьже камоли футболисти ! Сьжалявам 4е коментирам ,но е смешно! Успех
+3
 
 
Браво на треньорите! Статията потвърждава това, което отдавна съм подозирал и разяснявал на моето дете - че тези награди умишлено се разпределят, за да се мотивират колкото може повече деца и отбори и очевидно това е правилният подход. Вярно е, че се случват диспропорции - печелили сме турнир без да допуснем гол, а наградите за най-добър вратар и защитник отидоха при други и пр. Но родителят трябва да подкрепя детето си материално и морално, без да се меси в работата на треньори, ръководители и съдии. В момента в много български ДЮШ се работи на високо ниво, обхваща се голям брой деца и ако се продължава така, до десетина години футболът ни ще тръгне осезаемо нагоре.
+1
 
 
Прекрасни реакции в отговор на леко самозабравил се свръх амбициозен родител!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: