ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Българската мафия по следите на тотомилионерката Гошка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:36 / 08.08.2016Коментари (8)21963
©
Иво Ел Булгаро
Трошачите на кости на българската мафия в Испания са по следите на тотомилионерката Гошка. Ужасената жена и цялата й фамилия са изчезнали без следа, но едва ли отмарят на плажовете на Средиземно море, както първоначално предположиха местните медии.

Семейството на 61-годишната Георгиева се е изнесло към Азия или Америка и много вероятно повече да не се появи в градчето Кинтанар дел Рей.

Един от най-популярните испански сайтове "Ел Еспаньол" публикува пространно журналистическо разследване за съдбата на Гошка. Заглавието е красноречиво "Българката, която спечели 68 милиона, се изпари от страх от мафията". Репортерът Андрос Лозано е разговарял с познатите на Гошка в Кинтанар дел Рей и повечето са категорични, че едва ли ще я видят пак.

Материалът започва с описание на градчето, разположено в провинция Куенка на автономната област Кастиля Ла Манча. То има 7800 жители. Българската общност е третата по брой сред емигрантите и наброява 292 човека. Румънците и мароканците са по около 500 души, а общо чужденците там са 18% от населението.

"Кинтанар дел Рей е едно от най-загубените места в Испания. Намира се на 25 км от най-близкия изход на минаващата през провинция Куенка магистрала А3, която свързва Мадрид и Валенсия. 

До града се стига по черен път, който минава през обширни безводни земи с лозя. Най-близкият по-голям град е на 49 километра - Албасете" - това е мястото, където досега е живяла Гошка, а вероятно някъде наоколо преди столетия и Сервантесовият Дон Кихот.

Георгиеви попадат случайно в това забутано място. Когато решили да напуснат плевенското градче Искър, за Кинтанар дел Рей им казал Станко, който преди 25 години станал първият българин, заселил се там. Гошка пристига преди 17 години с мъжа си Марин и синовете им Георги и Веселин. По-късно пристига и внучката Гергана, която днес е на 19 и има бебе.

Марин е с три години по-възрастен от 61-годишната Гошка, а синовете им са на 40 и 45. В Кинтанар дел Рей всички ги познават, но като Хорхе и Беско, както от Веско е модифицирано името на по-малкия.

"Те са добро семейство, никога не сме имали проблеми и всичко, което са направили тук, е да работят и пак да работят", казва продавачът на плодове Мануел.

"Те са емигранти за пример. Адаптирани са добре към мястото, в което ги посрещнахме", допълва и кметът Мигел Гарсия.

Семейството избрало това място, защото има много възможности за работа. И сега докато в Испания има 20% безработни, в Кинтанар дел Рей са само 14 човека. Отначало работили като берачи на грозде, по-късно мъжете започнали като тираджии, а Гошка, която скоро трябвало да се пенсионира, опаковала гъби. Тъй като всички взимали заплати, живели сравнително богато.

Щастието се изместило от притеснението

И спокойно, до миналия понеделник по обяд, когато Гошка отишла до тотопункта, за да провери дали не печели нещо от съботния тираж на лотария "Ла Примитива". 

В офиса точно бил пристигнал екип на местната "Кастиля Ла Манча", защото репортерът научил, че някой от Кинтанар дел Рей е ударил втория най-тлъст джакпот в историята на Испания - 67 998 532 евро и 81 цента. 

И операторът успя да заснеме момента, в който Гошка проверила автоматично генерираните й числа във фиша и установила, че това е тя. През следващите дни видеото, на което Гошка крещи като обезумяла и едва успява да обясни на сина си по телефона какво се е случило, получи огромна популярност и събра хиляди гледания.

Всъщност това е последният момент, когато някой в Кинтанар дел Рей вижда Гошка на публично място. Приятелките й в градчето разказват, че сълзите от радост от репортажа на телевизията през следващите няколко дни отстъпили място на плач от притеснение. Не могла да спи, нервите й били изопнати, дори вкъщи не се чувствала в безопасност. 

Признала, че се страхува от българската мафия, която в Испания се занимава с рекет, отвличания, кражби на скъпи коли, трафик на наркотици и е поела охраната на половината нощни клубове в страната, се посочва в журналистическия материал. Основно българите действат в Мадрид, Барселона, Леванте и по курортите на Средиземно море.

"Но те не отхвърлят никаква работа. Те могат да са навсякъде. Те отиват там, където мирише на пари", описва мафиотите журналистът Андрос Лозано.

Семейството на Гошка живее точно над банката

Родните бандити на Иберийския полуостров се славят като изключително безскрупулни, а биячите са известни като "трошачи на кости". Мафията е доста централизирана и е ръководена от почти митичния Иво Ел Булгаро, наречен в материала "Великият Капо".

Иво Ел Булгаро ръководи стройна структура от пенсионирани боксьори, пристрастени към анаболите. Когато някой бъде изнудван за пари или пък мутрите поискат да охраняват дадена дискотека, но не срещнат "разбиране", на жертвата задължително се троши кост, което е техният "подпис". 

Продължава се, докато човекът се принуди да съдейства. В материала се посочва, че истинското име на Иво Българина е Рафи Венян и за него се знае, че е в отлични отношения с южноамерикански наркобарон. Въпреки че самият Иво бил задържан, той продължавал да дърпа конците на армията си от биячи.

Арестът на Иво Ел Булгаро дойде още през 2011 година при спецоперация в Мадрид, когато с него бяха спипани още 25 човека. При акцията бяха конфискувани 5 кила кока, пушки и пистолети и 100 000 евро.

Дясната ръка на боса беше Стефан Каталин-Ката, който беше убит при скандал пред дискотека в Испания през 2009 г. Името му нашумя година по-рано, когато полицията разби една от най-жестоките български банди в Мадрид от над 100 изнудвачи, отново под командването на Рафи Венян.

Иво Българина има сериозна слава в испанския ъндърграунд

Образът на Иво Ел Булгаро е до толкова обвит в мистерия, че дори въпреки ареста е известна само една негова снимка, която вестник "Ел Мундо" пусна преди години.

Сега слухът е, че именно зловещият бос е по петите на Гошка и милионите й. Затова на местните не им е чудно, че ролетните щори на апартамента на Гошка и семейството й на улица "Кура" 6 са спуснати и никой не ги е виждал. Дана, българска сервитьорка, казва, че видяла Гошка и Марин за последно вторник вечерта. 

Взимали си сбогом с познатите им съседи. Самата Дана намекнала, че знае къде са заминали, но не иска да се замесва, защото българската мафия би направила всичко, за да се докопа до милионите на Гошка. Синовете също не са забелязвани. Само се знае, че Беско бил на път с камиона си, за да транспортира контейнери със замразена риба до Португалия. 

Щом разбрал, че майка му е спечелила джакпота, довършил курса и напуснал работа. В Кинтанар дел Рей никой не вярва, че семейството е отишло на почивка на крайбрежието. 

Предполагат, че вече са в затънтено място в Азия или в американска страна, където никой не ги познава. Кметът Мигел Гарсия обаче таи надежда, че ще се върнат и ще инвестират част от печалбата в Кинтанар дел Рей. 

Това би било голяма подкрепа за местната икономика, тъй като, макар Гошка да получи "едва" 54 милиона евро, това се равнява на 9-годишния бюджет на градчето.



Източник: България днес







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
кога ли ще ви разстрелят всички смешни мафиотчета? веднъж да се свърши и да си отиде тая тежкарско-мутренска култура
+5
 
 
Не че нещо, ама.... с тая физиономия тоя Иво Ел Булгаро, май трябва да е Иво Ел Цигано. Рафи Венян си е направо изконно българско име.
+5
 
 
Освем бабати Гоша да си наеме руски трошачи за част от късмета си друго няма какво да стори да видим Иво -булгаро какви ще ги свърши и къде. :D
Aнонимен
на 08.08.2016 г.
+4
 
 
Не Българка а ЦИГАНКА УТОЧНЕТЕ има разлика между Българин и ЦИГАНИН .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: