ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Мъж, спасил жена от мигранти на Лъвов мост: Положението е нетърпимо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:06 / 09.08.2016Коментари (11)14759
© bTV
"Положението не е никак добро, особено последните 6 месеца става направо нетърпимо. Животът в района, бизнесът в района, спокойствието е блокирано", коментира музикантът и член на Изпълнителния съвет на политическа партия "Глас народен" Петър Петков.

Той живее в района около Лъвов мост в София, който е известен като "Малкия Бейрут" заради присъствието на мигранти от различни националности.

По думите му след 2 следобед на спирката на Лъвов мост се събират нелегални имигранти, които тормозят минаващите и агресивно налагат религията си: 

"Когато видят жена с голи рамене, с голи крака, те я нападат. В същото време, даже пред сградата на Паспортна полиция има стоянка на нелегални таксита". 

Преди два дни му се наложило да спасява жена, а няколко месеца по-рано дори трябвало да помага на патрул, защото 30 човека обградили полицаите.

"Имигрантите бяха много агресивни. Ние се намесихме, за да изравним силите, но щяхме да бъдем арестувани, защото излиза, че се месим в работата на служителите на реда. На метри се намира "Паспортен отдел" на МВР, а в района е пълно с нелегални таксита. Таксиметровите шофьори ходят по малка и по голяма нужда по улиците. Районът е мръсен. Никой не ги гони", разказва Петър Петков.

"На Лъвов мост положението е изключително нетърпимо и ако стане по-сериозен инцидент с живущите... Ако ще започне гражданска война, ще започне от там. Познавам мъжете от района - ще пострада нечия майка, жена или дъщеря и Динко от Ямбол ще изглежда като първокласник", заяви Петков.

Според него полицията и жандармерията не трябва да допускат събирането на големи групи чужденци. В същото време, обаче, Лъвов мост е точно в "Златния триъгълник" на три районни управления и, по думите на музиканта, през годините униформените са идвали предимно, за да събират рушвети.

Екип на bTV видя по улиците предимно млади мъже от Афганистан и Ирак, които се надяват да стигнат до Западна Европа. Повечето разполагат единствено с дрехите на гърба си. Някой живеят в квартири за 15 лева на вечер. 

За най-бедните обаче нощта е под небето. Те спят в парковете. Разказват, че са били бити от полицията и че условията в бежанските центрове са още по-лоши - а и освен това ги забавят по пътя им към по-богатите западни страни.

Екип на телевизията разследва трафика на нелегални имигранти през квартала. Собственици на хостели разказват, че има хазяи, които печелят добре от настаняването на нелегални имигранти. Вратата на един от обектите се затвори под носа на репортерския екип, а след това вечерта и полицаите 20 минути чакаха, преди да влязат и да изкарат жена с дете и млад мъж от Афганистан, които пребивават нелегално у нас. 

Те ще бъдат проверени от службата по миграция, която е на около 30 метра от мястото. По отношение на собствениците на хостела вече има досъдебно производство, съобщи началникът на охранителната полиция към СДВР комисар Борислав Муеров. 

По думите му повечето от мигрантите в центъра на София имат статут, но от началото на годината и по отношение на тях има по-сериозни мерки.

"Криминогенната обстановка в района не е голяма. Съвсем нормално е струпването на такава група хора да поражда страх у живеещите в района", коментира той. По думите му не са получавани сигнали за агресия срещу жени.



Още по темата: общо новини по темата: 903
07.06.2023 »
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
06.10.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/151 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ето какво проповядва религията им цицати от Корана "И приехме Ние от пророците обета им, и от теб, и от Нух, и Ибрахим, и Муса, и Иса, сина на Мариам. Приехме от тях твърд обет, (8) за да пита Той правдивите за тяхната правдивост. А за неверниците е приготвил Той болезнено мъчение. " — Сура 33, Съюзените племена " (191) И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците."Преди да беше тръгнала да ги защитава Баба Меркел трябваше да обърне внимание на тези цитати ! Такива хора нямат място тук ,а извратената им религия , в която жените са робини няма място да съществува по света !
0
 
 
Да се екстрадират обратно откъдето са дошли ,нямат никакво място ,нито у нас ,нито в другите европейски държави .Достатъчно напакостиха там изнасилиха жените в Кьолн навръх Нова година , изнасилват групово студентка в Австрия в тоалетна ,10 год.момче посред бял ден на плаж , посичат бременни жени стига вече !
0
 
 
Ми те ще продължат да спят и ние докато се надпреварваме кой по от кой да пишем тук ще става все по зле то ние трябва да се събудим
+2
 
 
Кети господата управлявщи няма да се събудят по нелегален начин народа трябва да се справи с тая паплач мързелива
+2
 
 
Докога ще спят дълбок сън господа-управляващите ?!
+2
 
 
Някой от властимащите няма ли да се разтревожи, например?!
Aнонимен
на 09.08.2016 г.
+2
 
 
Факт е, че вечерно време се събират десетки мигранти, но също така е факт, че през два дена като се прибирам от работа има по три-четири буса жандармерия да ги проверява един по един, какви са и откъде са. Ако паспортната служба беше на жълтите павета, със сигурност щеше целодневно да има полиция, а не само вечер за един час
Aнонимен
на 09.08.2016 г.
0
 
 
не закачайте мангалите мигранти, те си плащат. говорят в автобуса
+5
 
 
Смятам, че вече прекалено много се лигавят с тези фалшиви мигранти. Държавните органи са длъжни да ги разкарат в лагери извън София. И на който от мигрантите не му харесва - обратно откъдето е дошъл с еднопосочен билет!
+6
 
 
Чакайте да стане белята-някое българско момиче да бъде изнасилено или някой мъж пребит от тази измет и тогава вземете мерки!! Какво значи 20мин. чакали, за да влязат полицаите-ами това само у нас може да се случи!! Нали има дежурни прокурори-заповед и влизане след 20 сек. Спете спокойно хора около Лъвов мост-родната полиция ви пази!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: