ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Извънредно: Голямо задръстване в главите!
Автор: Любомир Минчев 13:22 / 09.08.2016Коментари (27)10842
© Plovdiv24.bg
Заливат ни с информация къде се образували тапи в града и къде трябвало да изчакаш цели 2 минути на светофар. Защото те били умни, но попаднали в глупави ръце. Градът ни е застигнат от бедствие! И всичко това заради ремонтите по улиците, след които Пловдив ще има друг облик.

Ако форумните коментатори са някаква представителна извадка, означава, че ние живеем в откачен град, който е готов да се гръмне в челото, тъй като до магазинчето или до сервиза на някого не може да се стигне в близките два месеца - разкопано било. И какво следва да направим при това положение? Нищо да не затваряме и нищо да не отваряме, както през 2007 - 2011 година. Беше тихо и спокойно, блъскахме се по кръстовищата, червеното не светеше по две , а по една минута, нямаше тапи, тъй като за откриване на тоалетна не се затваряха улици.

Наистина градът е връхлетян от невиждано бедствие - такива ремонти Пловдив не е виждал. Гражданите му бяха спипани по бели гащи и местната власт се наслаждава на паниката, обхванала населението. И то какво да прави - спасява се по някакъв начин - я към българското море , я към гръцкото. Мигрира. И като се върне - направо му връчват ключа от новия град.

Картината става съвсем апокалиптична, ако се олющят два квадратни метра от дъното на пеещите фонтани. Това е съизмеримо единствено с пороя, удавил Скопие.

Но нали не сме откачен град. Или така си мисля. Който иска да се прави на нещастник и да реве от сутрин до вечер, негова работа. Но ако трябва да вляза в темата по-дълбоко, необходимо е нещо по-така. Например да сложа "екслузивно", "извънредно", "потресаващо". Нали и аз чета по цял ден, че животът в Пловдив е станал непоносим заради ремонтите, отлагани от 30 години. Разбрах, че едно задръстване от пет минути може да преобърне живота ни и от щастливи хора да ни превърне в скапани нещастници. Колко много нещастници се навъдили!

А една патка наскоро се оплака, че след Брекзит англичаните гледали с друго око на нас - и да си чистачка искали на английски да говориш. Ами, патко загубена, стой си в задръстванията и няма да имаш проблеми.

Ситуацията наистина е извънредна. Има огромно задръстване в главите. Там трудно се разминават два бръмбара, а може и гладни да умрат.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Всичко се прави на парче?!?Нали за вичко трябват ПАРИ!Имате ли пари за правене на ремонти?Имате ли идеи от къде да ги вземете? НЯМАТЕ! Хайде,стига сте ревали,слезте от колите,например,и ще ви стане по-леко.
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
+1
 
 
Още две години и малко ще е така!Като мине 2019г. ще се наслаждаваме на стореното.Дано да е за дълго и да се поддържа!
+4
 
 
Нямам нищо против ремонтите. Имам против качеството им и сроковете. Ремонтират се булеварди, които бяха ремонтирани преди 2 години. Всичко се прави, като да се отбие номера. Известна част от ремонтите ще поприключат към нова година. И на пролет ги започваме пак защото ще са се развалили същите тези булеварди! Вие си ремонтирате крадете си и с кеф си чакате в задръстванията. А какво стана с мръсния въздух? Да не мислите че задръстванията подобряват въздуха? Целия град се е поболял всичките хора са мрънкачи и лумпени, а Вие сте най умният!
Сподели какво ново....
на 09.08.2016 г.
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+9
 
 
Господин Минчев,Моля обяснете ни срока за ремонт на булевард Руски-730 дни!!!!Дайте пример от някъде по света където булевард,на който трябва да се подмени настилката и тротоарите се извършва за по-дълъг срок!
+6
 
 
Крайно време е в управлението на града да не се допускат соц кадри които мислят само за пенсия. Крайно време целия състав да се смени с кадърни здравомислещи млади хора които мислят с главите си!
+7
 
 
Господин Минчев, Вие като журналист не трябва ли да сте малко в по-неутрална позиция ? Или Вие не се движите по улиците на Пловдив ? Ами ако "патката" вземе да разбере, че става въпрос за нея ?
0
 
 
Малко крайно, но много вярно - като не се прави нищо пада голямо реване и хулене, а като се прави - два пъти по-голямо! Хората забравиха безвремието по времето на Славчо и Чомаков, и сега не виждат хубавото, а само негативните странични ефекти. Свалете си черните очила, съграждани. Вижте че градът ви върви нанякъде за пръв път от толкова време насам.
+14
 
 
Г-н Минчев, задръстването е във Вашата глава! Нормално е да сме недоволни, защото всичко в нашия град се прави на парче. Отива се с една кирка, прави се първа копка, и четири месеца след нея нищо не се случва. Денят, в който наистина се започва дълго чакания ремонт се оказва, че трябва да се намерят обходни пътища! В същия този ден!!! не през четирите месеца чесане по главите, а в същия този ден!!! На околовръстното се създадоха огромни предпоставки за голяма трагедия, защото същите тия главанаци не успяват да намерят решение на елементарен проблем с организацията на движението и осигуряването на безопасността на гражданите - прехвърлят си топката, а човек се чуди къде е областния, за да разреши проблема между изкуствената община - Родопи и община Пловдив - а междувременно бомбата на околовръстното си цъка!!! Прави се ремонт, след него се копае, платната пропадат и никой не ПЛАНИРА! Г-н Минчев, доводът Ви, че е по-добре да има задръствания, щото нещо се правело и било е по-добре от НИЩО, може да бъде даден от една празна глава, възпитана по времето на социалистическа България. Времената са други - когато видим, че някой не прави нищо на следващите избори той ще си тръгне, защото има ИЗБОРИ и ИЗБОР!!! А иначе Вас никой не Ви спира да ръкопляскате на хора, които обикалят света служебно, виждат как там се случват нещата, цъкат с език, и когато се върнат тук вместо да приложат видяното, сякаш напук вършат още по-големи тъпотии.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: