ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Сирийка за българите: Бежанците биха ви изколили до един, ненавиждат ви
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:06 / 11.08.2016Коментари (45)34019
©
"Нямате представа колко ви ненавиждат бежанците. Ако могат, биха ви изколили и избили. Всичките. Без изключение!". Това твърди пред столичен всекидневник едно 16-годишно момиче. 

Младостта й навярно предразполага към откровенията й, които звучат шокиращо за всеки християнин. Амина не крие, че е нелегално в страната ни, като четиричленното й семейство е броило по 5 бона на каналджии, за да дойде в България. 

Тя говори перфектен английски, като макар да е мюсюлманка, родителите й я учили на езика още от малка, което я различава от останалите забулени момичета с интелекта и откровеността си.

Крайната дестинация на младата Амина и семейството й е да стигне до Западна Европа - но не в Париж или Берлин, а в спокойна Испания. Мечтят да работят почтено, да имат своя къща в някое горещо село, а в градината им да растат портокали и лимони.

"Не бихме напуснали Сирия, но "Ислямска държава" ни прогони от родината. Не искаме пак да попаднем сред градове, в които джихадисти спокойно се разхождат. Те са истински зверове", смята момичето и въздъхва тежко.

Избягала е от войната в Сирия преди 9 месеца, до последно родителите й се надявали, че обстановката ще се успокои и всеки момент светът ще се справи с разбеснелите се джихадисти. Точно тогава обаче терористите отвлекли брат й. 

От този момент нататък Амина не знае какво се е случило с него. "Може да са го убили или пък вербували. Може вече да е един от тях, с промит мозък. И както си говорим в този момент, да е с експлозиви по себе си и да е на път да се взриви или някъде в Европа, или пък в Близкия изток.

А може и просто да не е жив", обяснява момичето. В гласа й се долавя някаква далечна тъга. Вече дори няма сили да плаче, просто констатира безкритично фактите, сякаш са числа от отчета на някой счетоводител.

Част от братовчедите й били убити при нападение, а други пък директно се присъединили към "Ислямска държава". Затова Амина и родителите й известно време се ползвали с протекции, но джихадистите така промили мозъците на братовчедите й, че били готови да ги затрият, ако не спазват стриктно правилата им. Ударили шамар на майка й на улицата само защото си позволила да се смее, като отишла на пазар.

Затова, подобно на мнозина, 16-годишната Амина убедила майка си и баща си да потеглят към Европа, за да дирят спасение. Продали каквото имали на безценица и платили на каналджиите. Границата ни обаче била толкова добре вардена, че трафикантите ги превели от Гърция през Македония и Сърбия та до София. Тук се нанесли в един от мотелите около Лъвов мост, а благодарение на каналджиите се уредили и с легални документи.

И Амина е на мнение, че бежанците, които кръстосват центъра на столицата, са опасни. С ужас гледала как мигрантите подхвърлят неприлични думи на жените, които се разхождали в летните месеци с оскъдно облекло. Дори и на нея правели неприлични предложения, макар да ходела напълно забулена.

"Много голяма част от тях ви мразят, мразят вашата култура и вашия начин на живот. Ако могат, биха ви убили. Вие не знаете техния език и дори не разбирате, че колкото и невинно да изглеждат, докато си говорят в градинката при джамията в София, в същото време си мислят как само ще ви прережат гърлата или изнасилят, ако сте жена.

Тъжно е, но е така - християните за тях са по-низша категория хора", казва още момичето.



Още по темата: общо новини по темата: 903
07.06.2023 »
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
06.10.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/151 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хъм то едно време било лесно - бам ядрената бомба - няма Хирошима; бум ядрената бомба - няма Нагазаки - а сега: толерантност, опасност от радиационно замърсяване, горките майки с деца - а гледаме само младежи в добра физическа форма се блъскат за убежише... Едва ли идват дюнери да правят ;)
0
 
 
Усеща се нов контролиран медиен повей.....До онзи ден умилителни и сърцераздирателни разкази за "майки с деца", а сега в пълен синхрон с целия хор от политически буфосинхронисти - ИДВАТ, ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ?, МНОГО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ, ЩЕ НИ ИЗКОЛЯТ. Вече сигурно всеки разбира защо оградата се строи толкова бавно, а не като унгарската. Нали ако се укрепи границата ще отпадне темата за страшните бежанци и ще се наложи да си говорим за Бююк, съдебната ни система, КТБ, МВР и други "приятни" теми!
0
 
 
Мамичката ви черна да е*а.ХИТЛЕР къде си,само ти можеш да се справиш с тая напаст ! Лично бих линчувал тая меркел само да ми дойде мамичката ви мръсна!!! АДОЛФ ХИТЛЕР !!!!
+1
 
 
Толерантността в един зверилник е равно на самоубийство.
+3
 
 
Да мрът ! Майка им циганска сган ! СМЪРТ ЗА ТЯХ !!!
+1
 
 
Господи, защо следвам тази страница?! рџ?„
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: