ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Слави готви концерт пред 200 000, ще блокира Орлов мост
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:40 / 12.08.2016Коментари (50)27666
© bTV
Над 200 000 човека ще блокират Орлов мост на 29 октомври. Седмица преди президентските избори Слави Трифонов и компания ще направят мегаконцерт в столицата.

Продуцентската компания на Трифонов "Седем осми" официално обяви, че подготовката за събитието вече тече с пълна сила. Първоначално слухът за голям концерт на Слави тръгна след негово интервю пред bTV.

Тогава Трифонов обясни, че е гневен на решението на Конституционния съд, който премахна три от шестте въпроса в допитването, под което се бяха подписали близо 700 000 души.

"Ще направя концерт на Орлов мост седмица преди референдума", каза тв водещият. Макар да не каза точна дата, повечето фенове предположиха, че ще е именно 29 октомври, седмица преди насрочения за 6и ноември вот. Официално потвърждение се появи във фейсбук страницата на "Седем осми" с уточнението, че скоро ще има повече подробности за събитието.

Концертът целенасочено е обявен от продуцентската компания на Слави Трифонов, а не от сайта на предаването "Шоуто на Слави". Причината е, че Би Ти Ви се дистанцира от концерта.

Подобно мащабно събитие не е правено у нас от 1990 година. Тогава предизборен митинг на СДС събра близо половин милион души. Концертът протест на Слави напълно ще блокира София. Институциите отсега се притесняват какво точно ще се случи на обявената дата.

Проверка на "България Днес" показа, че планираният концерт трябва да се проведе през деня.

Според наредбата за обществения ред на територията на Столична община концерти, театрални и музикални постановки на открито трябва да приключват до 21 ч. Това реално означава, че планираното събитие трябва да започне през светлата част на денонощието, за да приключи в установения в закона краен час. 21 ч. е и най-късният час, в който може да бъдат използвани пиротехнически средства.

Добрата новина за столичани и гостите на града е, че 29 октомври е в събота и традиционно в този ден движението не е много натоварено. В делничен ден Орлов мост е от възловите транспортни точки в София и задръстванията са километрични.

Ако концертът бъде организиран като протест или митинт, Слави Трифонов е длъжен само да уведоми Столична община, но не и да иска разрешение. Такава е практиката за всички подобни събития. Това трябва да се случи най-малко 48 часа преди началото му. Уведомлението се подава в канцеларията на общината и се завежда във входящата й служба срещу входящ номер.

В определени случаи кметът на София Йорданка Фандъкова може да забрани провеждането на събитието с мотивиран писмен акт в срок от 24 часа от уведомяването. Това решение може да се обжалва в съда, който трябва да се произнесе до 24 часа.

Организаторът на концерта може и да бъде санкциониран, ако от общината не са доволни след неговия край заради боклуци или потрошена собственост. Любопитното в случая е, че законът предвижда глоби до 300 лева, което едва ще уплаши сериозно Трифонов и екипа му.

За момента в Столичната община нямат официална информация за концерта, като е твърде вероятно това да се случи непосредствено преди провеждането му.

От екипа на Слави също мълчат за подробности.

Най-вероятно повече информация за намеренията на Слави Трифонов ще има през септември. В момента екипът е в лятна отпуска.



Още по темата: общо новини по темата: 265
29.07.2017 »
18.02.2017 »
25.01.2017 »
23.01.2017 »
19.01.2017 »
19.01.2017 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
на плешивия мундщук му е отколешна мечта да свали борисов :) дори и да успее на глупендера плешив ще му напомня две имена и ще го попитам къде са сега те :) станишев и орешарски
+1
 
 
а на бас че ако направи концерта ще се наака да плюе борисов :) и ...... а на бас че зад него ще цъфне цялата червена пасмина начело със свинара :) и .... уж че случайно всички са съгласни един с друг че трябва да СВАЛЯТ борисов :) а после какво ще правят знаем го този филм :) няма безплатен концерт
0
 
 
Нали са "столичани", какви родни места??? рџ?‚рџ?‚рџ?‚рџ?‚рџ?‚рџ?‚
0
 
 
Боже Боже УЙАС и тоз клоун ли тръгна да ни оправя :) То не стана ли ясно че оправяне няма - аман от оправячи....
0
 
 
Ти мислиш, че само софианци ще отидат ли ??? Хахахахаха На националния стадион имаше хора от цялата страна и беше платен и с ограничен капацитет, а я си представи сега ;)
+2
 
 
ЗАДНИК.....НО ДОБРЕ ПЛАТЕН.....ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ.....
+3
 
 
Тоя да прави концерти като се научи да ПЕЕ!!!
+2
 
 
Поредния лъжец и неговите излъгани невинни душици
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: