ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Болезнени въпроси относно закриването на автобусни линии в Пловдив
Автор: Васил Динев 14:05 / 13.08.2016Коментари (8)10875
© Plovdiv24.bg
Редовен читател на Plovdiv24.bg поиска трибуна, за да отправи някои актуални питания към заместник-кмета по транспорт на Пловдив. Даваме му я сега:

"Здравейте! Пише Ви един ваш редовен читател, който се вълнува от случващото се в града ни и непрекъснатите промени, проблеми, безумия и прочие.

Надявам се чрез вас, няколкото въпроса, които имам към господин Златин Велев и които съм сигурен, че вълнуват всички хора, ползващи обществения транспорт, да достигнат до него. Ще съм изключително благодарен!

Господин Велев, ЗАЩО?!?!

1. Защо говорите за интегриран градски транспорт, а искате да закривате линии?!?

а) Защо искате да закриете линия 37 - единствената, обслужваща целия квартал "Въстанически", въртяща се като безумна с цел да обере хората и да ги закара до центъра?!?

б) Защо искате да закриете линия 15 - единствената директна връзка на "Христо Смирненски" с "Гагарин" и връзката на северния квартал с Гребната база?!?

в) Защо искате да закриете линии 44 и 222, които обслужват два големи крайни квартала и олекотяват натовареността по другите линии като поемат голям брой ученици?!?!

2. Защо закривате линии, след като вече са поставени електронни табла и спирки, които ще седят като паметници, след като няма да преминават автобуси по тях?!?! Пример - спирката на Механотехникума е с трисекционно табло, а след закриването на 37 ще остане с една вечно празна секция.

3. Защо Пловдив продължава да е единственият от големите градове без градски транспорт след 22.00 часа?!? В градове два пъти по-малки от Пловдив той се движи до 00.30-1.00 след полунощ - Русе, Бургас?!?

4. Защо не беше сменена фирмата, която тотално се провали с електронната система и сега дава "експертни" съвети за намаляване на линиите?!?

Надявам се гражданите да получим отговор!".

Дали ще се стигне до закриване на въпросните линии - разберете тук.



Още по темата: общо новини по темата: 244
08.12.2022 »
05.12.2022 »
04.03.2022 »
13.01.2022 »
06.01.2022 »
01.11.2018 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Има много още въпроси , които могат да се зададат на Г-н Велев. ,,,, . 1. Защо се дадоха доста пари за една система , която на всички е ясно ,че няма как да заработи ефективно . Принципа , по който работи системата е добър но за градове , в които има "бус" ленти ,а в нашия град не е така . Няма как тази система да предвиди кога автобуса ще попадне в задръстване и колко време ще стои в него . Така ,че недейте разчита на информацията след колко време ще пристигне на спирката чакания от вас № автобус.....Имам и още въпроси(които според мен са по важни) но преди да ги задам ще се наложи да изтърпите малко предисловие .Много граждани на гр. Пловдив(в това число и аз ) вече не ползват градски транспорт или ако го ползват е изключително рядко . Основната причина е финансова . Да точно така е (поне при мен ) . За да пристигна на работното си място аз трябва да сменя поне два автобуса и 10-15 мин. да повървя пеш. Сега и сметката : 4 лева + половин час ходене без времето за чакане на автобусите, сравнено с 2.50-3.50лева за гориво на колата и без допълнителните екстри до "работата" и обратно. Вие какво ще изберете !?! (Вероятно някой ще отговори ВЕЛОСИПЕД :)))))) е трябва да си призная ,че аз също понякога правя този избор)Сегашната транспортна схема на града ни е остаряла и не е съобразена с променените настъпили в града ни през последните 20 години.Сега да си задам въпросите и ще е добре за ПЛОВДВЧАНИ да има и отговор .2. Смятате ли да се направи НОВА транспортна схема на градския транспорт в града ни така ,че тя да отговаря на нуждите на Пловдивчани ?.....3.Смятате ли да създадете ОБЩИНСКА фирма за "обществен транспорт" ,която постепенно да започне да обслужва линиите на градският транспорт? Няма друга община в България (вероятно и по света) която да разчита единствено на частни фирми .АКО ОТГОВОРА Е ДА -то кога смятате да го направите . АКО ОТГОВОРА Е НЕ -то е добре да ни отговорите защо той е такъв .
+3
 
 
Линия 44 е най-удобна за учениците от езиковите гимназии и студентите, които са в нова сграда. В същото време в тези автобуси не се пускаше климатик и много хора ги избягваха заради жегата. Сега вече е хладно е приятно. Защо умните ни управници не се опитат да се качат в автобус сутрин към 7-7.30 ч.да разберат как ни върнаха към тоталитарно време, когато висяхме по вратите на автобусите или просто оставахме на спирката да чакаме следващия?!
+3
 
 
Напълно съм съгласна!Това показва пълна изолация на властта от проблемите на гражданите!
-2
 
 
Не се вълнувайте. Големия проблем е че няма шофьори.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: