ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Покрайнините на бедно село? Не, това е в центъра на Пловдив!
Автор: Васил Динев 09:01 / 18.08.2016Коментари (13)21644
Група читатели се свързаха с редакцията на Plovdiv24.bg, за да стигне сигналът им до отговорните институции. За какво става дума?

Здравейте! Живея уж в центъра на град Пловдив (бул. "Мария Луиза" 36), но ако съдя по кварталния пейзаж, имам чувството, че се намирам в покрайнините на бедно село. 

Всеки паркира където му падне (видно от снимките), някои шофьори дори карат направо през парка пред блока, за да излязат директно на булеварда!!! Други просто са изоставили колите си от месеци, дори години, за което сме подавали многократно сигнали към отговорните органи, но няма резултат. Къде са органите и безсилни ли са те? 

Наоколо е пълно с ламаринени гаражи, в които има какво ли не (зимнина, дървен материал, стари мебели, работещи машини, дори съм виждал и да живеят хора), но не и коли. Предвижда ли се тези ламаринени грозотии да бъдат прeмахнати (ул. "Гео Милев" между ул. "Родопи" и ул. "Николай Гогол") и кога точно?

Няколко пъти засаждаме цветя пред блока, които биват изкоренявани. Дали от ОП "Паркове и градини" имат възможност да поозеленят и разкрасят малко пустеещата градина пред блока? 

Поставихме със съдействието на община Пловдив и нови пейки, които за съжаление се наложи да демонтираме, тъй като започнаха да се събират пияници и бездомници и на няколко пъти ни изпочупваха входа.

Може ли да се поставят няколко осветителни тела и/или камери за наблюдение в "парка" (между ул. "Родопи" и бул. "Мария Луиза" 36), тъй като е много страшно вечер да се минава от там и редовно има инциденти?

Не знам вече към кого да се обърна за съдействие. Вие ми останахте единствената надежда! Моля Ви, помогнете ни!!! 

Жителите на блок 32, 34 и 36!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Докога с тези остарели разбирания за селото.Селата са по богати,китни и чисти за живеене от градовете,особено в центърарџ?Ѓ
0
 
 
може да е центъра но там живеят цигани така че няма оправия
+2
 
 
Привет, и на мен ми се иска да живея в друга България ,където доходите на хората са нормални да си позволят нови автомобили, хубави жилища нови и почивка със семейството поне два пъти в годината, И аз искам пенсионерите да взимат по големи пенсии, искам и детските да не са смешните 37лв, искам пътищата да са хубави без дупки и бабуни, искам безработицата да е малко, хубаво осветление навсякъде ,държавни органи на които им дреме и си върашат работата НО уви, на 33 съм и знам ,че никога България няма да се оправи ,прекалено сме назад , след 50 години тук ще има само мутри, цигани и турци , и малко пенсионери. На които не му харесва мрачното бъдеще по добре да заминава от Терминал 2 в по цивилизовано и уредено място... За съжаление това е истината... Апропо там където са направени снимките съм живял 8 години и няма никаква промяна...Проблемите описани по горе не са от вчера , още от Бай Тошево време е позволено да има цигани в центъра на Пловдив, тия гаражи грози са от началото на 90- когато някоя умна глава го е решила, пътищата не са пипнати от 30 години,
+1
 
 
от другата страна на булеварда е същата работа
+3
 
 
Аз също живея на този булевард. Написаното е точно така. За съжаление Малката базилика, която с гордост показваме на чужденците, си съжителства с типичната мърляшка обстановка около кварталите с ромско население. Някой от кметството ако мине да преброи кошчетата за боклук по Мария Луиза ще се учуди, че са колкото пръстите на едната му ръка. Въпросният вход винаги е осеян с боклуци, които се събират и почистват рядко, въпреки, че това е задължение на общината, за което плащаме. Иначе хората от голяма община решиха да събират пари от булеварда, без изобщо да ги е грижа за колите на хората, които живеят там. Въпросните три блока са общо със 132 домакинства. Отпред - платен паркинг, отзад - метални гаражи и разбита настилка. А сега и тези грозни демонтирани пейки...Да, крайно време е някой от имащите власт и възможности да се намеси. Разчистете тези метални складове, изпращайте си редовно подчинените да почистват, залисете свободните площи и се грижете за тях, санкционирайте тези, които пречат на нормалните хора връщайки се от работа да седнат на пейките, да се порадват на цветята и чистотата и да погледнат с респект към миналото си - Малката базилика. Всичко друго е празно дърдорене на нищоправещи хора, на които ние сме се доверили да ни оказват съдействие.
+7
 
 
Напълно съм съгласна с написаното!Живея на Мария Луиза 44 и многократно съм подавала жалби и сме се опитвали да облагородим района,но без успех!Мизерията е пълна!Дано се вземат мерки,това е най запуснатия квартал!Да не говорим за ромските серенади и натискания вечер .
+10
 
 
Докато не си оправим мисленето и живеем все едно някой ни е длъжен, нищо няма да се промени. Не може да чакаме винаги някой да ни го направи. Дали в Германия има такива гледки? Няма, защото хората там имат гражданско съзнание.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+10
 
 
Колкото и да облагородяваме, докато общината не си свърши работата, няма да има ефект! Да се оформят улиците и зелените площи недвусмислено е работа на общината! Доколкото виждам, това са блоковете срещу Малката Базилика. Меко казано е срамота да се пъчим с Базиликата, а на метри от нея да има подобни пейзажи!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: