ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Добър ден, аз съм вашата леля и ще ставам президент
Автор: Любомир Минчев 17:12 / 19.08.2016Коментари (8)9390
© Plovdiv24.bg
"Добър ден, аз съм Корнелия Нинова. Съгласен ли сте да сте кандидат за президент от нашата партия?". Съвсем неочаквано генерал Румен Радев чул тази оферта по телефона си. Дошло му като гръм от ясно небе. Първо се плеснал по челото, а после казал, че му трябва време да размисли. И когато размислил, вече бил кандидат-президент. Каква трогателна история!

В първата си сериозна изява пред публика генералът искаше да уточни нещо много важно - не бил прост, макар и военен. Но да обясниш номинацията си с подобна басня означава, че или това не е вярно - че не си прост, или онези, с които си тръгнал, вече са те закопали.

Да ти се обади Корнелия Нинова с оферта за президент има две важни условия - всичко да е съгласувано с Георги Първанов и да имаш сериозни протекции от Кремъл. Който те предлага, или ти самият, трябва да си кремълски хрантутник, за да ти звъни телефонът по този начин.

Генералът не започна битката честно. Така загуби първите гласове и то от партията,на която се е доверил. Ако има нещо истинско в БСП, това са вътрешните бунтове - когато една клика се бори с друга и идиотизмите на тази партия стават публично зрелище. Така се получи и сега. Част от червената номенклатура не желае Първанов да тъпче по този брутален начин единството й, а Корнелия се съгласи толкова лесно, че сега се говори повече за АБВ, отколкото за БСП. При това положение е доста съмнително дали след провала на президентските избори Нинова ще получи доверие да изкара и едни парламентарни.

Но това е последната грижа на Радев - дали Нинова ще оцелее. След инструктажите на Първанов нищо чудно да си е въобразил, че може да бъде обединител на лявото. Но и това едва ли толкова много го интересува, тъй като има по-сериозни задачи. Първата е Русия да бъде възприемана като приятелска държава - така е записано в профила на кандидат-президента на БСП. Това е най-важното условие да ти се обадят по телефона. Няма значение, че според официалната руска доктрина България не е приятелска държава.

Освен да му съчинят обаждането по телефона, Радев беше посъветван да направи грубата грешка да нападне военния министър и премиера, на които доскоро козируваше, че били виновни за състоянието на армията и най-вече на ВВС. Този лупинг на генерала постави на изпитание морала му на висш военен. Ако трябва да го защитава, следващият му ход е да каже какво направи неговата партия за българската армия в последните 25 години.

Ако не е прост, както твърди , Радев вече трябва да знае, че е заложник на Първанов. В хода на кампанията ще му се наложи да лъже като дърт циганин, че това не е вярно. Но и БСП, която уж го издига, е наясно с този факт. Ако не е прост, ще спре да говори за телефонния разговор с Нинова, но се иска здраво дупе за това. Ако признае, че е протеже на Първанов, самоубива се публично. Ако мълчи, самоубива се тихичко.

Така генералът от резерва попадна в ситуация, в която просто ни съобщава, че е нашата леля и и го натискат да става президент. Нищо интересно.



Още по темата: общо новини по темата: 265
29.07.2017 »
18.02.2017 »
25.01.2017 »
23.01.2017 »
19.01.2017 »
19.01.2017 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Абе хора, я се стегнете! Да не искате като в Куба Кастровски номера.Забравете това!
-1
 
 
Добър каламбур със "Здравствуйте, я ваша тетя" за съветския възпитаник Радев.
-4
 
 
ако бойко борисов е хотел шератон (например) този е едно кравешко на килима пред рецепцията :)
+2
 
 
Никога не съм харесвал статии взимащи страна в политически битки. Според мен хората са достатъчно умни да си правят сами изводите и не е нужно друг да им втълпява каквото и да е било.
+2
 
 
На автора Минчев му обръщам внимание, че нито една държава член на НАТО не е приятелска в доктрината на Русия. Защото в доктрината на НАТО Русия е потенциален враг. Това е факт, господин Минчев! Друг е въпросът, че цяла Европа се уреди да търгува с Русия и да прави бизнес там. А ние се правим на по-големи католици от папата. На мен лично ми е все едно дали този генерал Радев може да спечели изборите или не. Просто по-слаб президент от Плевнелиев не сме имали никога!
+1
 
 
Как така ще се обаждат на висшия генерал на армията Румен Радев и да му предлагат оферта за кандидат президент на България.Какви са тея нещастници и как така си позволяват с такова нахалство да го тормозят човека и да го притискат да става президент чрез оферта. Държавен глава не се купува с пари и мандатите в държавата и президентския пост не се продават.Нито кандидатите нито политиците не се продават. Това,че му са се обадили по телефона да го разпитват дали иска да става кандидат президент чрез оферта си е чисто изнудване,защото те просто искат да го купят без негово знание и съгласие. Ама прав е човека наистина,защото не може когато има президентски избори настоящия президент Росен Плевнелиев да се откаже от втори мандат и да няма кандидат президенти и българският народ да мрънка и да протестира за да не назначат на поста някакъв прост човек или мухльо който да управлява.Не може на всичкото отгоре при такава ситуация да отидеш да се обадиш на някой и да му кажеш ей така с думите: "Нямаме кандидат президент ела спешно да се кандидатираш за държавен глава".Това просто е несправедливо,но както и да е след около 3 месеца през ноември на президентските избори на 6 ноември всичко ще се реши и ще стане ясно как ще се развият нещата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: