ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пожарът в Тютюневия град бушува с пълна сила!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:52 / 20.08.2016Коментари (30)29933
Огнената стихия в тютюневия склад се разрасна. Огънят обхвана пети склад. В момента работата по гасенето продължава, но поради опасност от срутване пожарникарите са увеличили периметъра на евакуиране. Всичко в складовете е изпепелено освен фасадите.

Както по - рано ви съобщихме, 9 екипа на пожарната работят по гасенето на горящите сгради. Целият състав на пловдивската пожарна е вдигната на крака, като дори се наложи пожарникари, които са в отпуск да окажат помощ.

Директорът на Националната пожарна гл. комисар Никола Николов заяви, че цяла нощ дежурни огнеборци ще наглеждат тлеещите сгради. Те обаче няма да влизат в сградите, тъй като има опасност за живота им, съобщи още той.

Няма официални данни каква е причината за огнения ад, но според живущите в квартала и очевидци става въпрос за умишлен палеж.




Още по темата: общо новини по темата: 110
01.02.2022 »
24.11.2021 »
29.11.2020 »
12.10.2020 »
09.10.2020 »
03.10.2020 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
След този театър, редно е собствениците да възстановят сградите в предишния им вид. Ако притежаваш паметник на културата, то ти си поел отговорност към обществото, да се грижиш и пазиш това наследство. Унищожена е част от историята на на един древен град и по всичко личи, че това става със съдействието на овластените. Дано не съм прав и този път институциите да свършат своята работа!
+2
 
 
нали държавата и общината трябваше да я пазят и ресаврират?!?!
Aнонимен
на 21.08.2016 г.
+5
 
 
Кмете,поне веднъж бъди мъж !!! Сега си ти,защото не може в самия център на града -столица на културата 6 часа пожарникари да си играят като на учение,пълни съучастници !!!! Призовавам пловдивчани да покажат отношението си към нашия град,нашия,а не на пълните идиоти !!!!
Aнонимен
на 21.08.2016 г.
+1
 
 
Живея на около километър от мястото и от терасата си видях дим около 14.30 ч., първите пожарникарски сирени ги чух чак към 15.00 ч. В 19.00 ч. минах по ул. "Иван Вазов", на която имашетри пожарни коли, като само от една от тях двама огнеборци обливаха с вода фасадата и първия етаж на склада на Кудоглу, чийто трети етаж и покрив горяха много буйно. Нямаше вишки, нямаше стълби, просто двама пожарникари от земята обливаха долните два етажа на сградата, а от към ул. "Екзарх Йосиф" нищо не се гасеше. За четири часа пожарната не беше успяла да се справи с една-единствена горяща сграда. Малко преди 24.00 ч. на прибиране пак минах от там, вече горяха и сградите по ул. "Екзарх Йосиф", имаше пет пожарни автомобила, като от един стърчеше вдигната стълба, но на нея нямаше никой. Според мен, пожарникарите действаха меко казано неадекватно.
на 21.08.2016 г.
+6
 
 
Опожариха историята на нашия град,съвсем умишлено,ще има ли наказание?.Или пак ще чуем -Неизвестен извършител!
+4
 
 
Докога бе, изроди! Една от най-красивите части на града унищожихте и то за няколко гроша! Дано намерите начин да си ги вземете всичките парици, дето изкярите с измекярщина и на оня свят да си ги харчите!
+9
 
 
За съжаление това беше историята на тези сгради! Много прости управляващи през последните 25 години. Върнаха утвърдени паметници на културата на мизерници наричащи себе си реститути. На тях първата им работа беше да ги продадат на "чужди" инвеститори с надеждата, че някой ден ще се случи нещо такова и то се случи. Ако простата държава ги беше национализирала като паметници това нямаше да се случи. Много прости хора живеят в тази гнусна държава, диви селяни и отайка на каквото и да било общество! Сега наистина трябва да се национализират всички имоти в т.нар. тютюнев град, да се съборят фасадите на тези сгради и да се направят разкопките под тях. След като хората няма да имат представа за икономическото развитие на града в началото на 20-ти век, нека поне се запознаят с живота на хората от началото на първото хилядолетие. Пожелавам на всички пишман реститути, да си загубят "скъпоценното" имущество в полза на държавата, защото те не го заслужават и защото те са мизерни наследници на велики хора, които не могат да представляват. Нека на всички да е ясно, там няма да има хилтън, там няма да има жилищни кооперации или молове. След развалините на тези сгради там няма да има нищо! Нека американските и италианските инвеститори да бъдат спокойни - просто ще го духат!
+8
 
 
Не можаха да я съборят по законен начин...Затова за я запалили умишлено...Ей тия хора не се наядоха на пари
+10
 
 
За съжаление всичко в този гаден свят е за гадните пари
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: