ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
10-годишната Жасмина: Ура! Най-накрая всичко свърши! Обичам те, татко!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:32 / 26.08.2016Коментари (0)8545
©
"Ура! Най-накрая всичко свърши! Обичам те, татко!". С тези емоционални думи 10-годишната Жасмина от Неделино се хвърли в обятията на баща си и се разплака. Повод за бурната реакция бе новината, че баща й печели делото за попечителство върху нея след шест години съдебна битка с майката.

Още по-щастлив е бащата Севдалин Чандъров. Окръжният съд в Пловдив окончателно реши, че момиченцето остава при своя баща и няма да я праща в Испания, където забягна майка й Адриана Петку.

Малката Жасмина почти не познава майка си, която от години е на Запад. За детето изцяло се грижи Севдалин. Той чете приказки на Жасмина, бди над леглото й, докато е болна, научава я на български език. Пред "България Днес" бащата дори й звънна по телефона, а тя го посрещна с думите: "Идвай си, татко, липсваш ми".

"Сложихме край на тази съдебна сага! Шест години мъка, тичане по институции, на няколко пъти присъждаха детето на майката, а детето плачеше и молеше да не го пускам никъде. Когато види майка си, детето ме стиска за ръка и се крие зад мен. Плаши се и не иска да се доближава. Най-накрая мога да си отдъхна и да се успокоя", сподели пред "България Днес" развълнуваният баща.

Адвокати и магистрати са категорични, че това дело ще преобърне съдебната практика почти винаги децата да се присъждат на майката. Това отдавна е проблем в родното законодателство и дори е признаван чистосърдечно от някои съдии, които гледат подобни дела и им се налага да дават децата на майката често без тя да заслужава.

Семейната история на Севдалин и румънката Адриана-Вероника Петку започва преди 12 години в Испания. Там и двамата са на гурбет. Влюбват се и заживяват заедно. Година и половина по-късно Севдалин се връща в родното Неделино. Не след дълго Адриана-Вероника решава да го последва, двамата се венчават в България и се ражда Жасмина.

През 2009 г. Петку отново отива на гурбет, влюбва се в свой сънародник и се развежда със Севдалин. Докато тя започва свой живот, в който не се интересува от детенцето си, бащата е неотлъчно до малкото момиченце.

Следва дълга съдебна битка, в която редица специалисти и експертизи посочват Севдалин като перфектен родител, който се грижи чудесно за дъщеричката си. Въпреки това на няколко пъти съдии пращат Жасмина при майка й.

През 2014 г. Севдалин обявява гладна стачка пред Висшия съдебен съвет след подобно решение на Окръжния съд в Кюстендил. Посрещнат е по яростен начин от ченге с думите: "Трябва да умреш! Нещастник мръсен, изчезвай оттук!". Следват юмруци в главата и корема на мирно протестиращия баща.

И докато Петку е на гурбет в Испания и по информация на Севдалин има нов мъж до себе си и бебе, семейството й се тъпче в малко жилище в румънското градче Калъраш. Там в двустаен апартамент живеят майка й и баща й, нейните две сестри с техните съпрузи и едното им внуче.

В Румъния за едно дете се дават доста по-големи детски надбавки, отколкото у нас. А при две деца помощта от държавата е достатъчна да живееш сносно, без да работиш, обясни пред вестника адвокатката на борбения баща Иглика Иванова.

В крайна сметка правдата възтържествува и момичето остава при баща си.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: