ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Натоварено е движението в Пловдив, има задръствания
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:33 / 28.08.2016Коментари (18)9920
© Plovdiv24.bg
Архивна снимка
Натоварено е движението по входно-изходните артерии на Пловдив, има задръствания и по основни булеварди в самия град. Причината са ремонтните дейности, прибирането на хората след уикенда и отпуските, както и ограниченията, свързани с провеждането на Международната колоездачна обиколка на България.

Редица ремонти се извършват по път ІІ-86 Асеновград - Смолян, като въведените ограничения предизвикват образуването на километрични задръствания по трасето. Препоръчва се използването на обходен маршрут през Кричим - Девин. Ремонти има при км 32, км 33 и км 39 по трасето. Тунелът при км 33 е затворен за движение и в двете посоки, като трафикът се пренасочва по обходен път. 

При тунелите на км 33 и км 39 движението се спира през нощта, като на всеки два часа има пропускане по 10 минути. Трафикът в съоръжението се извършва двупосочно само в едната лента и се регулира от светофарна уредба. 

Този вид ремонтни дейности по трасето трябва да приключи до средата на месец септември. При км 28 по пътя Асеновград - Смолян е въведено движение в една лента заради укрепване на свлачища.

Движението в района се контролира със светофарна уредба, като дейностите са със срок до 20-ти октомври. По пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград е забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т, поради влошеното транспортно-експлоатационно състояние на стоманен мост над река Марица. 

Обходният маршрут е през Стара Загора-Поповица-път I-8. Все още е затворена част от пътя Леново-Поройна. Обходният маршрут е Асеновград-Тополово-Леново. Проходът Троян-Кърнаре е отворен за движение на всички моторни превозни средства. По пътя Белица-Загражден-Давидково, участъкът от км 13 до км 18 км е затворен за движение поради разрушена настилка. Извършват се ремонтни дейности на асфалтовата настилка по пътя Кричим-Девин, на територията на Кричим. Движението се осъществява с пропускателен режим и се контролира от сигналисти. Ремонтните дейности трябва да приключат до 31 август.

Движението по пловдивския участък на автомагистрала "Тракия" е интензивно към този час на деня. Призовават се водачите да шофират внимателно и със съобразена скорост, както и да се съобразяват с пътната сигнализация, за да не се създават предпоставки за възникването на пътнотранспортни произшествия. 

Въведени са ограничения на движението основните градски булеварди в Пловдив. Променени са маршрутите на над 10 автобусни линии от вътрешноградския транспорт. Препоръчва се водачите да избират алтернативни маршрути за придвижване на територията на града. 

От утре се въвежда двупосочно движение по източното платно на бул. "Руски" в Пловдив. Промените в движението се налагат заради извършването на строително-монтажни дейности, които ще започнат утре и ще продължат до 14-ти септември. 

За този период се забранява преминаването на моторни превозни средства по западното платно на бул. "Руски", в участъка от ул. "Волга" до кръстовището на булеварда с ул. "Гладстон". Двупосочното движение в източното платно на бул. "Руски" ще се извършва в участъка от ул. "Волга" до ул. "Любен Каравелов". 

Променят се маршрутите на автобусите 10, 12, 16, 17, 18, 24, 66, 113, 116 и 222 от вътрешноградския транспорт. Трафикът в Пловдив е натоварен към този час на деня, като преминаването през светофарните уредби отнема около 5 - 6 минути.


Източник: радио "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как изобщо има движение ?! Останаха ли действащи булеварди ?!
+2
 
 
Браво кмете!!! Неможе да затвориш и да разкопаеш целия град и да искаш да няма задръствания и затруднено движение, а после защо всички били изнервени....
-1
 
 
... днес опорната точка е бременната ми жена и малко дете за 40 мин :)
+5
 
 
Няма обозначителни знаци, няма предупредителни табели, няма обходни маршрути, просто стигаш до кръстовището и виждаш, че е затворено! Не можеш да се върнеш назад, а неграмотния полицай, сложен там да маха с палката вдига рамене и ми казва "ми не знам, такова е, оправяйте се!" Резултатът: 40 минути се придвижвам от Ленинград до кв.Гагарин с две обиколки на града и бременната ми съпруга до мен в колата! Пореден път беше връх в малоумието на община и полиция!
+4
 
 
Да супер беше ,40 минути с малко дете в колата и няма мърдане.....
+2
 
 
Просто нямам думи, от кв. Тракия до кв. Кичук Париж ми костваше около 25 км. и поне 40 мин. време. Аман от МАЛОУМНИЦИ в управата на града начело с Кмета. Беше отрязан достъпа да цял квартал. Тръгнах по Асеновградско шосе, ляв завой на ВСИ не може, продължавам - по Христо Ботев пак не може, продължаваме по Източен, ляв завой за Богомил - не може, продължаваме и ляв завой за Княгиня Мария Луиза пак не може. Когато попитах един от Полицаите как да си стигна до квартала отговора - "попитай Кмета" . После ми каза " по-добре по околовръстното, иначе ....." Страшно много изнервени шофьори, клаксони по кръстовищата и т.н. А иначе се бием в гърдите, че сме "Европейска Столица", а не можем да си стигнем до домовете.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: