ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Драматично видео: Част от сграда рухна на метри от младо семейство в сърцето на Пловдив!
Автор: Васил Динев 21:30 / 29.08.2016Коментари (10)21577
©
Както Plovdiv24.bg ви информира по-рано днес, регионални инспектори в Главна дирекция "Инспекторат за опазване на културното наследство" (ГД ИОКН) в министерството на културата ще извършат проверка на място заради случай с рухването на част от сградата, намираща се на ъгъла на улиците "Антим І" и "Лейди Странгфорд" в Пловдив. Сградата е архитектурен паметник на културата.

bTV показа кадри от драматичния момент. Сградата е на повече от 120 години. Тя е паметник на културата и има специфична архитектура. Именно куполът рухва преди дни със страшен грохот. 

Част от него продължава да виси във въздуха, затова работници днес поставиха оградни пана. 

Огромните парчета тухли падат през уикенда. В това време оттам минава младо семейство с деца. Част от купола на красивата сграда се е откъртил от стените, ронят се и парчета.

Четирима от собствениците живеят в чужбина, а петият обитава етаж в сградата. Въпреки предписанията до този момент тя не е укрепена.










Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Питам се къде са нашите управници, пловдивските и какво чакат?? Аз лично започвам да си мисля, че от НИНКН съвсем умишлено години наред не си вършат работата по контрол на тези сгради и то целенасочено в нашия град! Защо-за мен отговорът е ясен-Пловдив е избран за Европейска столица на културата, а не София!! Защо сега да не раздухваме нещата, да трупаме негативи, да шумим по медиите "със страшна сила", както за тютюневия град, та дано ни чуят в ЕК и да отнемат на Пловдив присъденото домакинство!! Само дето май не се сещат, че въобще може да не отиде в София, а извън страната ни!! Злобата и завистта нямат край!!
+2
 
 
Какво става, целият град се разпада? Няма ли институции, архитекти, собственици?
+1
 
 
Абе какви 'паметници' на културата са това?Някакви съборетини като прословутите тютюневи складове.Такива грозни сгради трябва на момента да се бутат.Не да се чака да стане недай си Боже някакъв смъртен случай и тогава власт имащите да ми се правят на много загрижени.Както си отиде онова младо момиче от София.И какви точно 'паметници' са това след като никой нищо не прави за тях?Пловдив няма нужда от такива БОКЛУЦИ.Пловдив има нужда от нови сгради с модерна визия и инфраструктура.Покрай сточна гара всеки ден минават стотици автомобила.А точно прословутите складове там ЗЕЯТ СЪС СТРАШНА СИЛА И ДЕБНАТ ВСЕКИ МОМЕНТ ЕДИН ОТ НАС.Нямат покрив ,нямат врати ,прозорци С ДВЕ ДУМИ НЯМАТ НИЩО.Потенциално това е една ОГРОМНА СПЯЩА БОМБА.Тя може да погуби много животи и да почерни много хора.Никой не е застрахован г-да 'управляващи'
+3
 
 
Ако е възстановено, може да се нарече "паметник на културата", ако не е, тогава е просто рушаща се сграда, примерите за това само ще се увеличават с времето.
-1
 
 
Важното е, че всички булеварди са затворени и се симулира активно развитие на града, ама тия сгради - потенциално убийци, нека си седят, пък накрая дано някой в общината да изпере пешкира в дранголника, защото ми писна от хрантутници, които само паразитират на гърба на народа!
+2
 
 
Мисля, че е време да бъдат зададени някои въпроси на г-жа Амелия Гешева - зам. кмет по културата и туризма, специалист по всякакви проекти за консервация и реставрация на обекти. Нека не стои в сянка и да мълчи като пукал, а да каже какво изобщо прави в това кметство!
+6
 
 
Хубаво ама, това дето го казва репортерката, ма спука от смях" Част от купола в момента виси със страшна сила" ?! да се чуди човек.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: