ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Млад пловдивчанин с емоционален разказ от опашката в КАТ: Ад!
Автор: Мариана Панчева 14:35 / 05.09.2016Коментари (31)27708
© Plovdiv24.bg
Архивна снимка
Plovdiv24.bg публикува емоционалното писмо на млад пловдивчанин, минал през Ад-а на КАТ - Пловдив. 

"Здравейте, уважаеми Plovdiv24.bg!

Поводът, по който Ви пиша е статия от читател, която сте публикували от читател: В КАТ Пловдив е страшно - анархия, цигани, налитане на бой. Преди да започна с оплакванията от бюрократщината, корупцията и хората, оперирани от срам, бих искал да Ви поздравя и благодаря, че Ви има и че се отзовавате на нелепите и глупави ситуации в нашата мизерна държавица. Ще пиша директно, защото съм възмутен! 

Пише Ви момче на 22 години от град Пловдив. Съжалявам, но ще спомена и повдигна една тема, която е с мухъл от дълго време и решение - никакво! Наскоро се беше писало за КАТ в гр. София, а аз бих искал да събудя отново темата за КАТ - Пловдив.
Едно място на нерви, безпардонност, унижение и ... един ден на нещо зловещо!

Налага се да посещавам тази институция за пререгистрация на закупен от мен втори автомобил и понеже имам проблем със самият автомобил, който е запориран, преди ден се нареждах за 4-ти път на опашка с чакане за не по-малко от два часа ... И някак си така, като си чакаш, виждаш неща, от които няма как да не се възмутиш. Най-лошото е, че те се виждат от много хора, но българският народ е като стадо овце и за проблемите си затваря очите, затова те ще съществуват дълго време. 

Пиша Ви, защото вероятно сте едни от малкото в тази проклета държавица, които биха реагирали по някакъв начин. Мисля си в момента, че не най-големият проблем е в това, че няма ред, подаден от самия КАТ, а в наличието на няколко човека, на които това им е "работата" - да взимат пари, да се пререждат, да се правят на идиоти (не, че не са) и да оправят чужди документи и - като се тегли чертата, вече са си изкарали стотина лева на ден! 

Пред тази институция от понеделник до петък с работно време от 08,30 до 16,10 (приемно), с почивки от 10,00 - 10,20, от 12:00 - 12,30 и от 14,40 - 15,00 - с уникалното работно време и опашка по около 100- 150 човека на всеки два часа, без наличието на ред и с наличието на нагли хора, които отново казвам - "работят" там... става някакъв хаос! 

Никой не знае реда си, ако има съвестни граждани да се наредят на опашката, то има такива, които се нареждат най-нагло директно пред самата врата - именно тези няколко човека - около петима, на които лицата няма как да забравиш, именно тези, които срещу 20-30-50 лева ти взимат документите, минават през задни, предни, странични и не знам още какви вратички (явно са на "ти" и със служителите, които работят реално там) и подготвят документите, на тези на които са си платили. 

А като кажеш нещо на един, всичките петима се нахвърлят като диви кучета върху този, който се е обадил... та дори са в готовност и да го набият. Накрая се изчаква да мине редът на този, който е направил забележката и след час - същата ситуация. Хора, оперирани от чувство на срам!

В една нормална ситуация би могло да има машинка за издаване на номерца и едно табло. Тка, след като човек види, че на таблото е 50- ти номер, а неговият е 150- ти, може да отиде да пие едно кафе. От скоро има някакви измислени картонени номерца до 30-ти номер - два, три кочана с различен цвят, които се раздават от човек в КАТ на хората, именно на тези, на които не си зная реда... Друг е въпросът, че именно петимата или може и повече, "работещи" там, също си взимат номерче и го продават на някой от по-задните на опашката, също, което създава напрежение.

Хора с детски столчета на опашката, възрастни, а и не само, без възможност да седнеш някъде на дъжд, слънце, без удобства. Някакъв УЖАС и АД е в КАТ!

Нареждаш се на опашка, за да ти подготвят документите - минимум два часа, чакане и с тези безочливи хора, които непрекъснато се пререждат, а и с тези, които взимат пари, за да ти подготвят документа тайничко отзад, ще си късметлия, ако се оправиш за два часа. И лед това - нареждаш се на опашка да се подадеш документите в другата сграда, издават ти бележка, с която отиваш в банката, за да си платиш таксата, след като си платил се връщаш отново в "чакалнята" за да си вземеш вече готовите документи. 

А ако автомобилът ти трябва да мине и през преглед (канал) в КАТ, се нареждаш на опашка и за автомобилите. АД. АД. АД. 

А и след всичкото това чакане, като отидеш на гишето и ти кажат, че автомобилът все още има запор, защото няма как да разбереш по друг начин и не може да се направи нищо засега, ти идва да вземеш един автомат и да...

А живеем в 21-ви век, с технология и удобства. Нееееееее... с подобни ситуации ние сме в джунглата и особено в КАТ - там не си човек!

И после ... Защо младите заминават в чужбина? Защо се случва това или онова? Защо на някого му паднало пердето и застрелял, убил, наръгал или набил друг ... Защото хората са изнервени от това, че няма ред! Защото всичко се случва и под носа на полиция, КАТ и УЖ органите, които трябва да въдворят ред !Намразвам тази държава ... и не само от тази ситуация, в която се сблъсквам в КАТ, а и с всеки изминал ден със случващото около мен ...
със случващото, около всеки един от нас! Някакъв АД!

Благодаря Ви за отделеното време и се извинявам за целия изписан роман, но трябваше да споделя ...

П.С. И Дано и ДАЙ БОЖЕ, тази глупава държава,
иначе с невероятно красива природа ... един ден се оправи и бъде европейска страна!"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Старият ми автомобил е за бракуване и съм свалил номерата и приготвил документите. Стоят си на задната седалка на новият ми автомобил и не ми се ходи при тия червеи и не ми се ходи, а знам, че трябва да отида, най-малкото защото данъкът си тече :D Иначе всеки знае каква е схемата там. Тези отвън цепят на две заработеното с тези вътре (намазаните лелки). Преди да ги поразпердушинят, схемата ставаше в белите фургони отсреща. Ходиш, кихаш колкото ти кажат, а те ти приготвят документите с ксерокопия и парсата за лелката вътре в един джоб за документи, а оня лилипут черния ти ги вкарва от задната врата директно при шестата намазана лелка и минаваш за няма и 5 мин. и всички са доволни : ) Интересното е, че тая схема се възобнови дни след като ги напипаха тия нагляри. Същите лица - същата схема и братленце (авторът) повярвай, не си правят по 100лв. на ден.
+1
 
 
Изпитвам ужас, когато ми се налага да ходя там. Имам чувството че се намирам в страна от третия свят.
+1
 
 
А на гишетата работят няколко курвета с толкова къси рокли,че мога да ви кажа с какви прашки беше една от тях-бели !
+1
 
 
И това е държавна институция! Какво уважение да им имаш???
+1
 
 
Ясно и точно! Ад, толериран обаче от всички!?
+3
 
 
Някои хора правят пари от неуредиците в КАТ и искат статуквото да се запази.
0
 
 
Да допълня -и мястото на, което се намира!!! Слизаш от колата и те нападат всякакви индивиди -просещи, продаващи боклуци и т.н
Тежък инцидент с Пловдивчанин в Англия!За голямо щастие момчето е живо,макар и в тежко състояние.http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-cambridgeshire-37062994.http://www.cambridge-news.co.uk/live-major-incident-after-train-smashes-into-car-on-level-crossin
на 05.09.2016 г.
+1
 
 
Отвратително!Незнам какво да добавя след всички тези коментари...???Просто съм потресен!Много може да се говори по темата,ама аз абдикирах от тези простотий преди 5 години.Не се гордея с това,но се предадох...Уморих се!Далеч от България виждам,че децата ми получат възпитанието което може да промени този манталитет...
+3
 
 
Варианта е да ги уволнят всички в администрацията, заедно с шефа им.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: