ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Изчезналият за 36 дни Галин: Исках почивка от математиката, прегрях
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:38 / 16.09.2016Коментари (3)11602
©
Многократният златен медалист по математика Галин Статев, който изчезна за 36 дни и бе открит като клошар, ще пропусне следващия семестър в университета в Германия, пише "168 часа". 

"Галин ще си почине за около шест месеца от математиката и засега няма да се връща в Германия. Каза ни, че има нужда за един семестър просто да спре с ученето, а след това ще реши какво да прави.

Просто напрежението му дошло в повече и трябвало да се откъсне за момент от тази среда. Изчезването му било преднамерено, но той ни каза, че бил решил да се върне тогава, когато почуства, че камъкът е паднал от сърцето му".

 Това разказа пред "168 часа" бащата на Галин Статев Красимир Статев. Математикът изчезна на 4 август, когато пристига с автобус в София към 21,30 часа вечерта на Централна автогара, но не се обажда нито на семейството си, нито на приятели. 

На 9 септември, малко след 17,00 часа столичен автопатрул забелязал Галин в ж.к. "Борово", в близост до 6-то районно управление в София. За да установят неговата самоличност, те поискали личната му карта.

"След като показал документа, те установили, че той е изчезналият математик, който се търси из цялата страна. Бил в много добро здравословно състояние и нямал следи от побой, не приличал на типичните клошари", каза още бащата. 

Веднага след като полицията му се обадила, той и жена му тръгнали за София. При срещата им момчето не се държало странно, а напротив. То се радвало да ги види и дори им казало, че му липсвали през тези дни. 

"Когато го видяхме с жена ми, си отдъхнахме. Представяте си какви мисли са ни минавали през главата за това какво се е случило с него, та дори и най-лошото. Той се усмихна и ни прегърна. Не изглеждаше зле, нито отслабнал, нито тъжен. Галин - такъв, какъвто си го познаваме. Качихме се в колата и тръгнахме вече спокойни, че си е при нас. 

Каза ни, че съжалява за това, че не е звъннал да предупреди какво се случва с него и не знаел, че в цялата страна ще започне да се говори точно за неговото изчезване", разказва още Красимир Статев. 

И досега Галин отказва да разкаже какво точно се е случило през този близо месец и половина, когато е бил на улицата. Той им споделил, че искал да се откъсне от абсолютно всичко, затова дори подарил смартфона и лаптопа си на случайно минаващи покрай него непознати хора.

"Първото нещо, което беше важно да го питаме, е как се чувства, дали нещо го боли, да не би някой да го е нападнал, дали не му се е случило нещо, за което не знаем. 

След това дойде и въпросът какво е правил на улицата и как е решил да живее там, но отговор така и не получихме. Той ни каза, че не желае да се връща назад и че иска да започне на чисто, като си даде малко почивка и освободи главата си от всички ангажименти и задължения, които имал досега", признава бащата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Ами тези родители дали не са го задушавали със свръхамбициите си?
+4
 
 
Изпушила ти китарата от учене,ами сметна ли математически с колко си скъсил живота на родителите си.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: