ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Депутат: В Пловдив са нужни повече патрули, контролиращи шофьорите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:57 / 16.09.2016Коментари (21)9194
© Plovdiv24.bg
Необходими са повече патрули, контролиращи шофьорите и пътния трафик на територията на град Пловдив и областта.

Това каза в кулоарите на парламента доц. д-р Димитър Шишков, народен представител от "Движение България на гражданите" от Реформаторския блок и член на здравната комисия в парламента.

Според думите му Пловдив и областта са на първо място по пътнотранспортни произшествия, завършили с трагичен край. На територията на Пловдивска област стават едни от най-тежките катастрофи, затова МВР трябва да засили своето присъствие. 

През юли месец произшествията са били 1463, през август 605, като Пловдив е в топ 3 на черната статистика, а за миналата година областта е на първо място.

В тази връзка доц. д-р Шишков входира в деловодството на Народното събрание въпрос към вицепремиера и министър на вътрешните работи Бъчварова относно мерките, които взима МВР за решаване на този проблем. Депутатът пита още какви са причините щатът на ОД на МВР Пловдив да не е запълнен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
A в България са нужни по- малко депутати!
0
 
 
Патрули колкото искаш,ама са по кафетата
+2
 
 
Глупости - трябват камери, при това много, на всички по-опасни места. Тогава няма да има катастрофи. Катаджиите ги знаем какво правят - крият се по храстите, често на абсолютно безопасни места, с идеята да напишат колкото се може повече глоби. Абсолютно сбъркана работа - за да осъществяват някаква превантивна функция, те трябва да се виждат от далеч, а не да се крият. От друга страна, ако на местата, където се знае, че се кара бързо, се сложат камери, катастрофите рязко ще намалеят. Но желание за това очевидно няма, защото ще намалеят и глобите...
+1
 
 
И камери на светофарите ... на поразия се минава на червено ....
+1
 
 
Има патрулки, но се крият зад храсти, сгради, завои,..... Защо трябва да те дебнат да направиш нарушение и да те хваната? Съвсем спокойно могат да застанат на възлови и опасни кръстовища така че да се виждат от далеч, така никой няма да нарушава.
+1
 
 
Ами... факт е. Контролът в Пловдив е никакъв. Т.нар. катаджии са малко като бели лястовици в рамките на града. За последните 6-7 години мен са ме спряли за проверка точно... 0 пъти. Контролът трябва да се завиши и то много. Дали ще е с повече патрули, с технически средства или комбинация от двете, не е толкова важно. Просто трябва реално да се прави нещо по въпроса, че положението е...
+5
 
 
Подавала съм многократно сигнали за гаврите на мотористите по големите булеварди,за безобразния шум,който създават по всяко време на денонощието,за опасността,която създават за хората,карайки през деня с бясна скорост.Полицаите,подразнени и досадени от моят неугасващ ентусиазъм,да се опитам да направя нещо за себе си и обществото,накрая троснато ми обясниха,чеНИЩО НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯ,КАКВО ГОНКИ ЛИ ДА ПРАВЯТ,ТА ГОРКИЯ МОТОРИСТ,В ОПИТА СИ ДА ИМ ИЗБЯГА,ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ ПРЕБИЕ,И ПОСЛЕ?!?!Не можели да ги хванат,защото не им спирали на палките,не им се виждали и номерата.И ако нашата полиция позволява на няколко изперкали адреналинови тинейджърчета-мотористи,да влудяват града по цели нощи,то въпроса ми е,защо обществото ни трябва да им плаща заплати,като ги виждаме да охраняват само мачове и държавни глави?
+2
 
 
Не депутатите карат като луди из града....повече полиция трябва , за да респектира и глобява пловдивските джигити!!! И което е най-лошото, жени не дават път на деца и майки на колелото на панаира!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
Изграждат МОЛ на Сточна гара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: